2013 m. kovo 22 d., penktadienis

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių prognozės

Jau po Velykų vėl laukia nauji futbolo spektakliai Čempionų lygoje. Nors burtai favoritams ir nebuvo itin žiaurūs, bet bent vienas kvapą gniaužiantis mūšis tikrai bus.



PSG - Barcelona

Nemanu, kad Barcelona turės daug vargo. Visi koziriai Barcelonos rankose - jau bus Tito Vilanova, komandos forma po nesklandumų su Milan ir Real akivaizdžiai pagerėjusi, kalendorius labai palankus - Celta ir Mallorca nėra tos komandos, prieš kurias būtinai turėtų kovoti tie, kurie bus reikalingi Čempionų Lygoje, o situacija Primeroje stabili ir palanki katalonams. PSG didelių problemų Ligue1 neturi - nors taškus švaisto per dažnai, kad galėtų gyventi ramiau, bet Lyon ir Marseille tai daro dar dažniau. Tačiau kad ir kaip vertintume, PSG yra silpnesnė komanda, be to, jų lauks kovos su stipriais Rennes ir Montpellier, Payžiuje turbūt nežais Ibra. Todėl šansai žengti toliau lieka minimalūs. 

Bayern - Juventus 

Spėčiau, kad tai bus du vakarai iš serijos tų, dėl kurių verta gyventi šitame pasaulyje. Bayern šį sezoną kol kas yra turbūt geriausią žaidimą Europoje demonstruojanti komanda. Puolimas tiesiog pasakiškas, pati komanda puikiai subalansuota ir ambicinga. Jie visiškai saugiai jaučiasi vietiniame fronte - titulas iš esmės jau kišenėje. Visi juos mato jau Wembley žaidžiančius finalą. Tačiau Juventus jiems prilygsta. Turės truputį palankesnį tvarkaraštį dvikovų su Bayern periodu, nors lauks ir labai svarbus Italijos derbis prieš Inter. Jeigu labai norint, galima įžvelgti šiokį tokį labai labai minimalų Bayern formos nukritimą (pvz. prieš Arsenal Miunchene), Juventus (foto - Quagliarella) forma praktiškai optimali. Jų stiprybė turėtų būti gynyba ir aišku - neįtikėtina atmosfera savajame stadione, kuriame vyks lemtingas mūšis. Nuojauta sako, kad laimės Juventus, nors turbūt statyti savo namo, kurio neturiu, už juos nedrįsčiau :) 

Malaga - Borussia 

Nors  ir kokia simpatiška būtų šio sezono Malaga, vis tiek turiu būti teisingas - jų šansai minimalūs. Aišku, jie kovos, norės, plėšysis taip, kaip prieš Porto, kurs fantastišką reginį staduionuose, bet toliau žygiuoti turėtų Borussia. Kita simpatiška komanda, tačiau suresta aukščiausiems tikslams. Ketvirtfianlis jiems būtų nesekmė, tokio lygio komanda turi būti tarp 4 geriausiųjų. Viskas jų rankose - jie turi pajėgesnę sudėtį, yra tikrai gerokai geresnės formos, situacija tokia, kad Bundeslygoje iš trejetuko išstumti tikrai nebus, Stuttgart ir Augsburg daug galvos skausmo nekels per artimiausias savaites, lieka tik padaryti savo darbą. 

Real - Galatasaray 

Pagaliau Real nors kartą šio sezono Čempionų lygoje pasisekė burtai. Silpnesnio varžovo gauti jie negalėjo. Aišku, tam tikrų nesklandumų gali kelti tai, kad antrosios rungtynės vyks Stambulo pragare, kur lengva tikrai nebus, ypač jeigu pirmosios rungtynės pasibaigtų lygiosiomis ar kitokiu netikėtu rezultatu. Turkai gana ramiai pirmauja savo čempionate, o artimiausių savaičių varžovai tikrai neįspūdingi. Galiausiai, Sneijder, Drogba, Melo ir Yilmaz yra chebra, kuri žino, ką veikti su kamuoliu. Tačiau Real yra Real. Labai subjektyvia nuomone, per praėjusias keletą savaičių, jie buvo geriausią formą pasiekęs klubas Europoje. Kitas dalykas - tikrai norės išlieti visą pyktį dėl to, kad sezonas Primeroje iš esmės palaidotas. Mourinho mėgsta pasitraukti iškovojęs titulą. Galatasaray per lengvas varžovas, kad Madrido ambicijos žlugtų jau dabar. 


Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą