2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Ką žmonės dirba visą dieną? Ministrų reitingas. Kovas

Praėjo lygiai mėnuo nuo paskutinio reitingo, tad laikas pažiūrėti, ką 14 žmonių nudirbo per šį mėnesį. Atsižvelgiama tiek į darbo apimtis, tiek ir kokybę. Pagrindinis instrumentas - Google paieškos rezultatai per paskutinį mėnesį.

1. (3) Rimantas Šadžius.



Galvojo apie finansų instituciją, kurioje būtų laikomi tarptautiniai mūsų pinigėliai, pritarė Lietuvos banko veiksmams caro Vladimiro imperijoje ir netgi mano, kad tai stiprina lietuvių pozicijas dėl euro. Džiugu tai, kad yra realistas (ne Real fanas, kas būtų tragedija), dėl euro įvedimo 2014-ais, supranta, kad tai nerealu. Norėtų progresyvesnės mokesčių sistemos. Tikisi, kad euro įvedimas pradžiugins pensininkus, nes jie galės realiau vertinti savo pinigėlius, lygindami juos su kitų Europos senjorų.

2. (1) Juozas Olekas. Nenori Baltijos šalių oro apsaugos rotacijos, tikisi sudaryti karinį vienetą su Lenkija ir Ukraina. Išsimušė pinigėlių iš JAV karinėms reikmėms. Buvo Biržuose, Kupiškyje ir Briuselyje (ką pirmuosiuose veikė - suprantama, Briuselyje plepėjo su kolegomis iš kitų NATO šalių). Bendravo ir su Ispanijos ambasadoriumi.

3. (5) Rimantas Sinkevičius. Didžiuojasi „Vikingo“ geležinkelių projektų. Tikisi, kad pavyks išgelbėti Palaičio nuskriaustus motociklininkus ir netgi turi planą (apie šizofrenišką motociklininkų pažymėjimų tvarką vertėtų netgi atskirą įrašą padaryti). Na ir aišku, kaip ir Birutė Vėsaitė, turbūt naktį sapnuoja Energetikos ministeriją, nes teigia, kad perėjimas į alternatyvius šaltinius bus laipsniškas.

4. (10) Linas Linkevičius. Neatsiprašinėjo nei vienos valstybės :) Buvo Mioldovoje, Briuselyje, susitiko su John Kerry. Reiškė susirūpinimą dėl ES Rytų kaimynystės politikos (pabrėžė tiek Lietuvos, tiek Lenkijos svarbą joje), nenori gerinti santykių su Rusija užkulisiniais metodais. Buvusį santykių su Lenkija periodą vadina Šaltąją taika ir abejoja laikotarpio sėkmingumu. Taip pat teigė, jog sieks diplomatinėmis priemonėmis kovoti dėl Lietuvos ekonominio konkurencingumo. Pakritikavo Eurazijos muitų sąjungos idėją.

5. (9) Jaroslavas Neverovičius. Sieks, kad ES kaimynystėje statomoms atominėms elektrinėms būtų taikomi europietiški reikalavimai. Itin aktyviai reiškėsi Ūkio banko skandale, piktinosi, kad atominės elektrinės lėšos buvo laikytos ten. Nuosaikiai žiūri į skalūnų dujų paieškas, nori, kad gyventojai turėtų daugiau informacijos. Buvo Londone. Teigia, kad laukia daug darbų artimiausiu metu.

6. (2) Valentinas Mazuronis. Neduos pinigų sraigtasparniams. Abejoja dėl Astravo AE saugos. Didina stintų žvejojimo kvotą, mažina medžioklės plotus (tiksliai nori mažinti). Tikisi sėkmingos renovacijos, pusryčiams, pietums ir vakarienei naudoja kvėpavimo skalūnų dujomis terapiją. Todėl ir sumažinau jo reitingą, nes šioms dujoms, o tiksliau jų šlovinimui ir visokeriopam neutraliau nusiteikusių piliečių plūdimui, esu alergiškas. Bet visgi Valentinas teigia, kad lauks aplinkosaugininkų išvadų, todėl labai žemai jo nenubloškiau.

7. (7) Šarūnas Birutis. Buvo Lenkijoje, kur domėjosi, kaip vietiniai įsisavina ES pinigėlius. Įteikė kultūros ir meno premijas. Atidarė knygų mugę, apdovanojo verslininkus, kurie savo įmonėms suteikė gražiausius pavadinimus.

8. (8) Juozas Bernatonis. Atsirinko kandidatus į VRK, žada pastatyti naują teismą Ukmergėje. Lankėsi Kupiškyje ir Biržuose (beje, dėl jo ir Oleko kelionės VTEK pradėjo tyrimą), pastarajame susitiko su reformatais. Buvo susitikęs su kinų ambasadoriumi.

9. (12) Vigilijus Jukna. Susitiko su savo srities Eurokomisare. Lankėsi Kėdainiuose, Biržuose, Kupiškyje, Ukmergėje. Lankėsi pažangiuose gyvulininkystės ūkiuose. Teigia, kad reikia gerinti verslo įvaizdį kaimuose ir ES lėšų įsisavinimo sakidrumą, buvo susitikęs su miškų savininkais.

10. (14) Birutė Vėsaitė. Kovos dėl daugiau darbo vietų lietuviams, teigė, kad CPO (bendra elektroninė viešųjų pirkimų sistema) pagerins renovacijos programos veiksmingumą. Teigia, kad verslo kontrolės yra per daug. Na, ir dėl daug ko kaltina dešiniųjų vyriausybę.

11. (6) Algimanta Pabedinskienė. Užsitraukė Prezidentės rūstybę dėl Ventos mergaitės. Sodros biudžetą 2015 žado nebe deficitinį. Skatins vaikų globa šeimynose. Rūpinimosi vaikais ir seneliais pavyzdžiu laiko islamiškas valstybes. Lankėsi Kauno rajone, Kupiškyje ir Biržuose.

12. (11) Dailis Barakauskas. Kai chebra važiuoja į rinkimines apygardas, kuriose jie nekandidatuoja, tik šiaip suranda ten reikalų, viskas dar atrodo pakenčiamai gražiai. Bet kai ministras - kandidatas į Seimo narius tai daro tarnybiniu transportu ir nelabai rasdamas, kuo ten užsiimti, nebelabai gražu. Rinkimus aišku prapylė. Stebėjo pratybas Pravieniškėse ir sėkmingai karpė pinigėlius ne vienam regionui.

13. (13) Vytenis Andriukaitis. Įtvirtino valstybei priklausančių medicinos įstaigų vadovų rotaciją. Internete tapo pajuokos objektu dėl savo reformos. Iš savo ministerijos kolegijos išmetė kritikus, siūlo įstaigų vadovams pasidomėti su ligoninėmis susijusia Jono Mačiukevičiaus kūryba. Paaiškėjo, kad nors iš savo biografijos finansinės naudos negauna. Teigia, kad nebijo interpeliacijų, nors prognozuočiau, kad gali būti pirmas kritęs ministras.

14. (4) Dainius Pavalkis. Priėmė sprendimą dėl lengvatų tautinėms mažumoms lietuvių kalbos egzamine, kuris akivaizdžiai skatins Vilniaus krašto tėvelius savo vaikus leisti į nelietuviškas mokyklas, nes tada jie egze galės daryti mažiau klaidų. Tačiau pripažino, kad galbūt egzaminas lenkams ir Co taps per lengvas. Todėl po metų tvarka bus peržiūrėta. Buvo Lenkijoje, bet po vizito teigė, kad be lenkų pagalbos išsaugoti lietuviškų mokyklų, kurias ketinama uždaryti, neįmanoma. Lankėsi Biržuose. Pasveikino Lietuvos edukologijos universitete prasidėjusią dviejų dienų tarptautinę konferenciją „Baltistikos centrai ir Lietuva: baltistika pasaulio kontekste“. Gražiai pasveikino su kovo 11-ąją. Buvo ir Alytuje, kur atrodė nustebęs, kai jam buvo paaiškinta, kad pagal galiojančias teisines normas, musulmonai Lietuvoje gali turėti savo mokyklas ir mokyti savo tikybos.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą