2012 m. gruodžio 14 d., penktadienis

TOP 10: įdomiausi Seimo naujokai

Kas ketverius metus Seimą papildo gražus būrelis naujokų. Prieš ketverius metus jie buvo itin įspūdingi ir kažin, ar kada nors gali būti tokia lavina šoumenų. Tačiau įdomių naujokų bus - vieni gali pretenduoti kartoti prisikėlusiųjų klaidas, kiti tapti perspektyviais politikais.

1. Vitalijus Gailius



Aišku, turbūt dar prieš metus jis visiškai nesitikėjo, kad gali tapti šios kadencijos Seimo nariu. Tačiau garsusis FNTT skandalas padarė jį didvyriu, į viešumą iškelta ir ankstesnė didelė sėkmė kriminaliniame darbe. Todėl nieko keisto, kad pavyko patekti į Seimą, teismas pripažino, kad atleidimas buvo neteisėtas, gautas geras postas Seime - Gailius vadovaus Antikorupcijos komisijai ir yra visos galimybes pradėti gerą politinę karjerą.

2. Povilas Urbšys

Save išsikėlė Panevėžyje, laimėjo gana nepadoria persvara ir įrodė, kad galima patekti į seimą dirbant su mažu biudžetu ir be partijos užnugario. Iš esmės į Seimą eina „iš pykčio“, nes labai nenorėjo, kad būtų išrinktas susikompromitavęs Vitas Matuzas. Tačiau sąjūdžio aktyvistas turėtų sugebėti dirbti konstruktyviai ir gali nemažai nuveikti.

3. Linas Balsys

Išėjo iš Prezidentūros, padirbėjo dėstytoju, ėmėsi aktyviai veikti žalesnės Lietuvos labui ir tapo Seimo nariu. Patirties turi be proto daug, kompetetingas ne vienoje srityje, ko daugiau norėti? Aišku, vienam be partijos niekam nėra lengva, bet jeigu bus aktyvus, neliks nepastebėtas ir Seime gali užsibūti.

4. Benediktas Juodka

Juodka įrodė, kad į politiką eiti nevėlu niekada. Atidarbo nemažai metų VU rektoriumi, o dabar tapo Seimo nariu. Niekam nepaslaptis, kad VU vadovybė prosocdemiška, ypač aukštas pareigas partijoje turi Rimantas Vaitkus, tad Juodka irgi gali jaustis tvirtai. Aišku, gana įdomus sprendimas gamtamokslininką skirti Užsienio reiklaų komiteto pirmininku, manau, kad mes TSPMI dėstytojų tarpe rastume geresnių kandidatų, bet kol kas pagrindinė problem yra ta, kad Juodka jau po pirmos savaitės visiems aiškino, kaip jis nusivylė savo darbu.

5. Viktoras Fiodorovas

Kitas Viktoras - Uspaskichas labai myli jaunimą. Gapšys stebėtinai greitai tapo žmogumi Nr.2 partijoje, jaunasis Fiodorovas jau yra vadovavęs centrinei būstinei ir jeigu toliau jo karjera taip klostysis, DP vėl gali tapti dviejų Viktorų partija, kaip jos įkūrimo pradžioje. Panašu, kad jaunasis Viktoras nenusiteikęs ramiai sėdėti - savo CV gali puošti vadovavimu Leiboristų partijai, todėl Seime neturėtų būti nepastebimas.

6. Vytautas Juozapaitis

Ne pirmas kartas, kada operos solistai šturmuoja valodžią. Kaniava išbuvo kadenciją Seime, Prudnikovas buvo kultūros ministru, tačiua jį išspyrė po skandalo, kurio dėka aš savo mokyklos salėje galėjau klausytis Ievos Prudnikovaitės koncerto. Dabar Juozapaitis. Aišku, truputį rizikinga, nes šventa vieta nebūna ir dabar visi baritonai stengsis užimti jo vietą scenoje, o Seime ne visiems naujokams lengva. Tačiau Juozapaičio niekas netapatina su TPP šoumenais, tai visai kitoks žmogus. Greičiau jis pakartos Teišerskytės istoriją ir įrodys, kad kultūringas kultūros žmogus gali dirbti sėkmingai.

7. Sergėjus Jovaiša

Jau įrodė, kad gali sėkmingai dirbti Anykščių labui, tapti populiariu šokių projektų komentatoriumi, laimėti medalius olimpiadose, liko tik Seimas. Jo naujausieji interviu parodė, kad kol kas jis yra truputį per atviras su žurnalistais, tačiau „Gudriojo lapino“ pravardė turbūt buvo duota neveltui ir Seime gali greitai pritapti.

8. Jonas Varkala

Tapo aplinkybių auka. Buvo nuostabus Santaikos miestelio klebonas, garsėjo visame Alytaus rajone tuo, kad visur keliaudavo dviračiu, vėliau beja sėkmingai ir teises išsilaikė. Garsėjo ir įspūdingais pamokslais, atrodė kone šventas kunigas. Bet susirgo, persikėlė į Garliavą, o tada prasidėjo pedofilijos skandalas. Toks karštas žmogus negali likti nuošalyje, todėl greitai tapo aktyvistu, partijos pirmininku, dabar ir Seimo nariu. O paskutiniu metu jau ir Katalikų Bažnyčia nusivylė... Jam bus sunku, nes gyvenimas per tokį neilgą laikotarpį apsivertė visiškai.

9. Neringa Venckienė

Būčiau įtraukęs į aukštesnę vietą, bet ji visiems atsibodo. Skandalo pradžioje maniau, kad turi neblogus šansus 2014 metais rinkimuose kapotis su Grybauskaite ir Degutiene trijų blondinių rinkimuose, dabar neabejoju, kad blondinė tuose rinkimuose bus tik viena. Venckienė pridarė galybę klaidų, kurių neišvengia naujos politinės jėgos, nors rinkimų pirmas turas buvo įspūdingai sėkmingas, bet nesugebėjo to priimti kaip pergalės, todėl po siaubingo antrojo viskas atrodė dar apgailėtiniau. Rinkimų kampanijos eigoje iš karto pasimatė tai, kad jai trūksta iškalbos ir charizmos. Taip, ji garsiausia Lietuvos teta, bet tai dar nieko nereiškia.

10. Vilija Vonžutaitė

Be abejo, paskutiniu metu dažniausiai linksniuojama iš visų Seimo naujokų. Nes kartu su Viktoru ir Gapšiu yra kaltinamoji dėl Juodosios buhalterijos. Ji turbūt tikėjosi kapotis su Bilotaite kuri iš jų Seime gražiausia, tačiau karjeros pradžia visiškai kitokia. Tikėtina, kad tai paskutinė jos kadencija, nebent skandalas išsikvėptų ir ji turėtų šansų pasirodyti ir iš geresnės pusės.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą