2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Ką partijoms ir Prezidentei atneš Kalėdų Senelis?

Artėja Kalėdos, o tai reiškia, kad geri vaikučiai turi gauti daug dovanėlių. Problemėlė yra viena, paprastai politikai nėra laikomi gerais vaikučiais ir turbūt tokiu atveju, jeigu šiandien vyktų pasaulio pabaiga (kuo absoliučiai netikiu), lietuvis pirmiausias turbūt džiaugtųsi, kad Kubilius degs pragare. Tačiau Kalėdų Senelis nėra toks kritiškas veikėjas, todėl dovanų bus.

Socdemams palinkėsiu, kad Kalėdų Senelis atneštų Vytauto Skomino „Makroekonomiką“. Nes juokinga, kai ponas Butkevičius sako, kad net ir socdemų gretose buvo nesklandumų su biudžeto tvirtinimu, nes juk Brazausko ir Kirkilo laikais biudžetas būdavo pagal eilutę, o dabar konservai padarė programinį. Tai tik parodo, kad senoji opozicija net nesigilindavo į biudžeto projektus ir iš anksto žinodavo, kad jie tragiški, o Kubilius vykdo genocidą.

TS LKD palinkėsiu, kad Kalėdų Senelis atneštų išminties. Ankstesnioji opozicija tuo ne itin pasižymėjo. Labai svarbu ne tik konstruktyviai oponuoti, bet kai reikia, mokėti pripažinti, kad kai kurie pozicijos projektai yra puikūs ir juos būtina palaikyti. Pradžia gera, biudžetą TS LKD palaikė, nors kita vertus, tai iš esmės buvo jų biudžetas.

Darbo partijai palinkėsiu, kad greičiau pasibaigtų kalėjimų modernizacijos procesas. Aišku, kol kas tikėjimo, kad Viktorą tikrai pasodins, nėra daug, bet jeigu pasodintų, tada įtariu, kad net ir jis nustebs, kokios sąlygos mūsų kalėjimuose.

Tvarkai ir Teisingumui palinkėsiu, kad Kalėdų Senelis atneštų išminties, kada laiku pasitraukti iš koalicijos. Anksčiau ar vėliau jie tai padarys, nes tai partija, kuri kitokios rinkimų kampanijos, kaip varymo ant valdančiųjų nemoka, o 2016 metais likti už Seimo ribų nenorės. Todėl palinkėsiu, kad atsirastų laiko, kada su triukšmu ir iškeltomis galvomis galėtų pasitraukti ir pradėti ruoštis naujiems rinkimams. Tiesa, 2013-aisais trauktis turbūt dar ankstoka.

Liberalams palinkėsiu, kad Kalėdų Senelis atneštų norą vienytis. Nesąmonė, kai vien dėl Abonento Lietuvoje yra trys liberaliosios partijos, iš kurių dviejų įtaka mikroskopinė, o perspektyvos niūrios. Aišku, Liberalų Sąjūdis turėtų būti atsargus, nes galimi mažieji partneriai LiCS ir TAIP nėra populiarūs, bet ilgalaikėje perspektyvoje čia turbūt vienintelė gera išeiti būtų politinės vedybos.

LLRA palinkėsiu, kad Kalėdų Senelis atneštų taikos ir lietuvių. Buvo normali dešinioji partija, tik užteko, kad nukristų lėktuvas prie Katynės ir iš karto pakitus geopolitinei regiono situacijai tapo pažemintųjų ir nuskriaustųjų partija. Todėl labiausiai norėtųsi, kad lenkai ir lietuviai sugyventų kaip prie Adamkaus ir lenkų dvynių, o LLRA retorika čia daug ką lemia. Taip pat norėtųsi, kad tai nebūtų tik tautinė partija, kuri save automatiškai atskiria nuo sistemos, bet tam turbūt labiausiai reikalinga taika.

Drąsos keliui palinkėsiu, jog Kalėdų Senelis atneštų drąsos pripažinti, kad jie jau iš esmės susimovė ir tapo bailių partija. Jeigu Venckienė eina Drąsos keliu, turėtų nebijoti prarasti savo teisinės neliečiamybės ir netapti dar viena Moterų Lygos už Viktorą nare (su Graužiniene, Baltraitine, Vonžutaite ir t.t.). Ir dar palinkėsiu visiems frakcijos nariams, kad kai jie išsiskirstys, atsirastų, kas norės juos priimti, ypač to linkiu TS LKD ir LSDP paklydėliams - Stancikienei, Patackui ir Gyliui. Nes jie politinio potencialo turi daugiau nei Venckienė ar Varkala.

Taigi, visiems Linksmų šv. Kalėdų. Nauji įrašai - tik po jų.

Geltonsnapis Facebook'e

2 komentarai:

  1. Neblogi palinkėjimai (ypač liberalams), bet ko tu tu taip mėgsti patraukti už danties Prezidentę...? :D Tai retoriškas klausimas :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lietuviai ir taip per daug pesimistai, kad galėtų leisti sau prabangą turėti tokią piktą prezidentę. O yra ir daugiau ir rimtesnių priežasčių...

    AtsakytiPanaikinti