2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Simbolinė 2012 metų rinktinė

Normalūs žmonės baigiantis metams galvoja, kas įvyko gero tais metais jų asmeniniame gyvenime ir panašiai... Futbolo ligoniai galvoja apie tai, kas per metus gero įvyko stadionuose. Tagi, šiandien simbolinė 2012 rinktinė.



GK Hart Manchester City

Pagrindiniai jo konkurentai buvo Buffon, Čech ir Cassilas. San Ikeras šį sezoną pradėjo prastokai, o per EURO 2012 atostogavo, Čech per EURO 2012 darė nesąmones, o dabartinio Chelsea problemos į užmarštį neša neįtikėtiną praėjusio sezono finišą. Taigi, lieka Buffon ir Hart. Visgi, manau, kad šie metai įsimintesni buvo Hart - jis įrodė, kad net ir anglas gali tapti geru vartininku, padėjo Manchester City iškovoti EPL čempionų titulą ir gelbėjo anglų kailį Ukrainoje ir Lenkijoje.

LB Alba Valencia / Barcelona

Prieš EURO 2012 jo pavardę žinojo tik Ispanijos futbolu besidomintys žmonės ir tie, kurių klubai su Valencia kaudavosi Čempionų Lygoje. Net ir gerose jo rungtynėse kartais susidarydavo įspūdis, kad vaikinas žiba tik todėl, kad jis žaidžia Valensijoje, o ne super klube. Tačiau per EURO 2012 jis buvo neįtikėtinas ir beprotiškai geras tik ginantis, tiek puolant, o Barcoje greitai tapo vienu iš kertinių žaidėjų.

CB Hummels Borussia

Antras auksinis Borusios sezonas iš eilės didele dalimi yra Hummels nuopelnas. Nors dar labai jaunas, bet žiūrint, kaip jis žaidžia, nesinori tikėti paso duomenimis. Iš jo gali išaugti vienas geresnių visų laikų Vokietijos futbolininkų. Juodų dienų dar pasitaiko, ryškiausia turbūt buvo EURO 2012 pusfinalyje, bet jo žaidimas tikrai nuostabus.

CB Pepe Real

Negalima pamiršti ir to, kad šie metai iš esmės buvo puikūs Real (neskaitant to, kaip viskas klostosi šio sezono pradžioje), jie įrodė, kad Juozukas gali įveikti Juozapuką Primeroje. Vienas iš kertinių sezono žaidėjų be jokios abejonės, yra Pepe. Nors neįmanoma pamiršti, kad jis žaidžia kaip gyvulys, bet tai neša ir rezultatus. Itin įspūdingas jo pasirodymas buvo ir EURO 2012.

RB Ivanovič Chelsea

Negalima neįtraukti ir Chelsea žaidėjų. Pirmiausia į akis gynybos grandyje krinta Ivanovič pavardė. Galima konstatuoti, kad Abramovičiui pasisekė, jog Ivanovič dar nėra 30-ies, todėl dar nebūtina jį mesti iš komandos, nes be jo Chelsea gynyba būtų tragiška. RdM komandos stiptrybė buvo gynyba, o universalus serbas buvo viena iš tų, be kurių RdM nebūtų turėjęs šansų iškovoti trofėjaus.

DMC Busquets Barcelona

Aišku, antifanų jis vis dar turi visą būrį ir jie vis dar garsiai rėkia ir vaikšto su juodais akinias, kurie patamsėja nežmoniškai tada, kai tik Busquets atlieka neįtikėtiną perdavimą ar visiškai fantastišku būdu nutraukia pavojingą varžovų ataką. Kadangi Xabi Alonso paskutiniu metu priblėsęs, šioje pozicijoje jokių rimtų konkurentų Busquetas neturėjo.

CM Pirlo Juventus

Aš auksinį kamuolį atiduočiau Pirlo. Be jo Juventus nebūtų užbaigęs sezono be pralaimėjimų Lygoje ir dar demonstruodami neįtikėtinai gražų futbolą su iš esmės beviltiškias puolėjais. Be jo Italija, ne vienoje pozicijoje turėdama tik vidutinybių krūvą nebūtų sugebėjusi patekti į EURO 2012 finalą. Žmogus orkestras, neabejotinai geriausias metų centro saugas.

CM Ozil Real

Gal antrasis sezonas Real ir nebuvo toks įspūdingas, kaip pirmasis, bet tai klaidingas įspūdis. Nes jau visi spėjo priprasti, kad šitas vokietis yra nerealus. Kartu su Xabi Alonso buvo svarbiausios figūros aikštės viduryje praėjusį sezoną ir sužaidė fantastišką EURO 2012.

LW Iniesta Barcelona

Aišku, nepulsiu įrodinėti, kad Iniesta yra wingeris. Tačiau šių metų gulbės giesmė buvo EURO 2012, kai jis buvo absoliutus teroristas kairėje, darantis ką nori. Jeigu Ispanija nebūtų turėjusi jo kairiajame krašte, žaidimas be tikro puolėjo būtų sužlugęs.

CF Messi Barcelona

Gerdo Mullerio rekordas krito. Messi metai buvo geriausi jo karjeroje ir asmeniniame gyvenime, nes gimė Thiago Messi. :)

RW Silva Manchester City

Manchester City klube Silva šiemet klajojo po aikštę ir daugiausiai turbūt žaidė kairiajame krašte, o Ispanijos rinktinėje buvo dešinysis wingeris. Metai buvo puikūs, kartu su Yaya, Kompany ir Hart jis buvo vienas pagrindinių pergalės EPL kalvių ir dar tapo Europos čempionu. Skirtingai negu 2010 rinktinėje, šiemet buvo vienas iš svarbiausių jos žaidėjų. 

Treneris Prandelli

Italijoje prieš EURO 2012 buvo laidotuvių nuotaikos - mentai rinktinės stovykloje, nauji skandalai, sudėtis tikrai nebuvo įspūdinga. Tačiau Cesare ir Pirlo sukūrė stebuklą. Itin daug dėmesio skirdamas sumaniai taktikai, Prandelli nukovė daugybę komandą, o prieš ispanus jau pritrūko sėkmės. Rungtynės Vokietija - Italija buvo įspūdingiausia metų kova taktine prasme ir Prandelli ją laimėjo į vienus vartus.

Geltonsnapis Facebook'e


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą