2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Primeros prognozės

Pagaliau galiu tęsti ciklą. Šiandien apie Ispaniją. Pirmas turas ten jau sužaistas.



1. Barcelona (foto - Luis Enrique)

Pagrindinis vasaros įvykis - Xavi išlydėtuvės į Katarą. Nors lemiamoje sezono stadijoje jis jau buvo atsarginis, bet vis tiek tai vienas liko svarbus žaidėjas, o istoriniai nuopelnai milžiniški. Išvyko ir Pedro, kuris dėl MSN trejeto tapo eiliniu atsarginiu. Kadangi Halilovič per geras trečiai Ispanijos lygai, sezoną praleis Gijono Sporting. Išvyko lūkesčių nepateisinusi trijulė - traumų nukamuotas Afellay į Stoke, Montoya į Inter, Deulofeu į Everton. Aleix Vidal ir Arda klubą papildys žiemą, kai pasibaigs draudimas registruoti naujus žaidėjus. Išvykti turėtų ir po nuomos grįžęs Song. Jaunimo komandose žaidę Traore ir Patric laimės ieškos Aston Villoje ir Lazio. Sezono scenarijai du - auksas arba sidabras. Greičiau auksas.

2. Real Madrid.

Vasaros pokyčiai dideli. Ancelotti trenerio poste pakeitė Benitez. Išvyko ir absoliučiai legendinis Iker Casillas, kuris karjerą pratęs Porto. Pagrindinė transferų saga buvo de Gea perėjimas į MU. Kol kas nieko neįvyko, tad vartus gins Navas ir naujokas Cassila. Grįžo Casemiro ir Vazquez, nes Real aktyvavo perpirkimo galimybę. Kovačič ir Danilo kovos dėl vietos starto sudėtyje, Vallejo, Asensio išnuomoti kitiems klubams, Cherysev turbūt sulauks to paties. Coentrao išnuomotas Monaco, Khedira išvyko į Juventus pasibaigus kontraktui, Hernandez į MU - pasibaigus nuomai. Vilčių nepateisinęs Illarramendi grįžta į Sociedad. Nors revoliucija mažesnė nei ta, kuri pernai vyko Camp Nou, pokyčių išties nemažai, tad laukia sunkus sezonas.

3. Atletico

Išvyko Miranda, Mario Suarez ir Arda, be kurių sunku įsivaizduoti paskutinių sezonų Atletico. Raul Jiminez, Alderweireld ir Mandzukič istorijoje paliko menkesnį įspaudą. Pasibaigė Ansaldi ir Cani nuoma. Insua, Cristian Rodriguez, Ruben Perez taip pat išvyko. Leo Baptistao, Silvio ir Manquillo išnuomoti. Atvyko Jackson Martinez, Carrasco, Vietto, Filipe Luis, po sėkmingo sezono Porto grįžo Oliver Torres. Tad išvykusius pakeitė neblogesni žaidėjai ir Atletico turėtų likti TOP 4 komanda.

4. Sevilla

Didžiausias nuostolis - Bacca, išvykęs į Milan. Klubą paliko ir Deulofeu, M'Bia, Navarro, Aspas, Cicinho, Trochowski, Barbosa, Figueiras, Arribas.Atvyko Khron-Dehli, Rami, Kakuta, Konoplyanka, Escudero, N'Zonzi, Immobile, Mariano. Komanda sustiprėjo ir puikiai pasiruošė naujam sėkmingam sezonui. Turėtų užimti 3-5 vietas.

5. Valencia

Vienintelis rimtas nuostolis - Otamendi. Dar išvyko Ruiz, Guardado, išnuomoti Vinicius, Ibanez, Cartabia ir kitas Ruiz. Pagrindinis pirkinys Ryan, vartuose pakeitęs Diego Alves, be jo atvyko Negredo, Cancelo, Andre Gomes, Moreno, Mina, Bakkalil, išsinuomotas Danilo. Galimybių viršūnė Valenciai turėtų būti bronza.

6. Villarreal

Išvyko Vietto, Moreno, Uche, Campbell, Aquino, Dorado, Moi Gomez ir senbuviai Cani bei Giovani dos Santos. Atyko Ruiz, Areola, Baptistao, Barbosa, Castillejo, Samu, Bakampu. Pagrindinė gera naujiena - Soldado atvykimas. Villarreal turėtų užimti 5-8 vietas.

7. Athletic

Atvyko Elustondo, Boveda, Eraso. Išvyko Albizua, Toquero, Aurtenetxe, Moran ir vienas klubo simbolių Iraola. Sezoną pradėję nuo iškovotos Karaliaus taurės, baskai turėtų užimti vietą pirmame dešimtuke.

8. Real Sociedad

Pagrindinė gera naujiena - sūnaus paklydėlio Illarramendi susigrąžinimas. Išsinuomoti vartininkai Rulli ir Barcos auklėtinis Olazabal. Dar atvyko Concha, Jonathas, Raul Navas, išsinuomoti Bruma, Diego Reyes. Pasibaigus kontraktui išvyko Elustondo, Ifran, išnuomotas Finnbogason. Pasikeitimų nedaug, Moyes dirba nuo sezono pradžios, tad galima laukti gerų rezultatų.

9. Celta

Išvyko Khron-Dehli, Mina, Larrivey, Charles. Naujokai garsesni - Aspas, Guidetti, Wass, išsinuomotas Olaza. Celtos turėtų laukti geras sezonas, galbūt net ir kova dėl patekimo į Europos lygą.

10. Malaga

Pagrindinis nuostolis - Juanmi išvykimas į Southampton. Be jo išvyko Castillejo, Samu, Sergio Sanchez. Išpirktas Amrabat, įsigytas ir Charles, Espinho, Tighadouini, išsinuomoti Juan Carlos, Čop, Albentosa ir garsiausias naujokas Santa Cruz.

11. Espanyol

12. Levante

13. Deportivo

14. Real Betis

15. Rayo Vallecano

16. Getafe

17. Eibar

18. Las Palmas

19. Granada

20. Sporting Gijon

 Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą