2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Ligue1 prognozės

Pasibaigė mano atostogos nuo rašymo, tad laikas imtis vieno iš mano pačių mėgstamiausių ciklų - pagrindinių Europos futbolo lygų prognozių. Pradėsiu nuo Prancūzijos.

1. PSG



Vasara Paryžiuje buvo gana rami. Nors praėjęs sezonas ir buvo gana banguotas, tačiau sėkminga jo antra pusė, kai iš Čempionų lygos išmestas Chelsea ir įsiveržta į priekį kovoje su OL ir OM dėl Prancūzijos aukso leido Blanc (foto) likti savo pareigose. Naujokai tik trys - vartuose konkurenciją gana silpną sezoną turėjusiam Sirigu sudarys Trapp, Stambouli sustiprins aikštės vidurį, o rimčiausias pastiprinimas bus di Maria. Vienintelis šioks toks nuostolis yra Cabaye, tačiau jis PSG svarbaus vaidmens neturėjo. Talentingas Ikoko dar sezoną bus nuomojamas. Vasarą buvo daug kalbama apie Cavani ir Ibrahimovič išvykimą. Gandai dėl Cavani gerokai aprimę, o Ibra apie savo ateitį kalba labai paslaptingai, tad grįžimas į Milaną atrodo realus. Visgi, turėdamas tokius žaidėjus kaip di Maria, Lavezzi, Cavani ir Lucas Moura, Blanc gali sau leisti per daug nesureikšminti Ibros ateities. Juo labiau, kad Cavani labai nori būti centro puolėju, o Ibros išvykimas tai automatiškai ir reikštų. Su Ibra ar be jo, PSG pagrindiniai favoritai.

2. Monaco

Svarbių pasikeitimų nėra daug. Atvyko Lemar, Cavaleiro, Carrillo, Traore, Bahlouli, pilnai įsigytas Fabinho. Garsiausias naujokas išsinuomotas, o ne pirktas - talentingas, bet traumų kamuojamas El Shaarawy. Kelių svarbių žaidėjų komanda neteko - Kondogbia išvyko į Inter, Carrasco į Atletico. Ocampos ir Obbadi, praėjusį sezoną praleidę nuomoje taip pat parduoti. Falcao vėl išnuomotas, šį kartą į Chelseą, sutartis su Berbatov nepratęsta. Dauguma jaunų ir talentingų žaidėjų liko, nors Martial dėmesio buvo labai daug. Komandos pajėgumai puolime sumažėjo, tačiau Jardim filosofija gynybinė, o kariauna pakankamai galinga. Be to, branduolys liko, tad reiks mažiau laiko negu pernai, kad komanda susižaistų.

3. Lyon

Vasara Lione buvo gerokai ramesnė, negu tikėtasi. Jaunieji talentai Lacazette ir Fekir liko Lione. Jiems į kompaniją atvyko Morel, Beauvue, Cornet, taip pat ir kažkada itin talentingu laikytas MU gynėjas Rafael. Nepratęsta sutartis su naujuoju Zidanu turėjusiu tapti Gourcuff, Dabo. Parduoti Bahlouli ir Yattara. Išvyko tik tie, kurie svarbių vaidmenų nevaidino, lyderiai liko. Tačiau pirmosios sezono rungtynės, kaip ir pasiruošimo etapas daug optimizmo nekelia. Visgi, ši sudėtis yra per gera, kad liktų be medalių. Ypač, jeigu prisijungs ir Valbuena.

4. Marseille

Eilinį kartą išvyko krūva lyderių. Už Payet ir Imbulą OM nors gavo pinigų. Gignac, Morel ir Ayew tiesiog išvyko pasibaigus sutartims. Fanni karjerą pabaigs Katare. Naujokai neįkvepia. Manquillo ir Rekkik kol kas tik perspektyvūs vaikinai, Diarra ir Diaby traumų nukamuoti veteranai. Ocampos klube žaidė ir pernai, kai buvo išsinuomotas. Pele ar Sarr į lyderius nepretenduos. O viską vainikavo trenerio Bielsos pabėgimas po pirmo Ligue1 turo. Kuris beveik nieko nenustebino, nes tai tik dar vienas įrašas į ekscentriko CV. Paprastai jis sukuria komandas, su visais susipyksta ir pabėga, o jo darbo vaisius skina kiti. Tačiau OM to nebus, nes tai, ką Bielsa sukūrė, buvo išparduota. Visgi, ši sudėtis penketuko verta.

5. Saint-Etienne

Išvyko trys svarbūs žaidėjai - Tabanou, Gradel ir Erdinc. Akademijos talentas Saint-Maximin išvyko į Monaką. Bet buvo ir gerų naujokų. Iš Lilio atvyko Roux, išpirktas Catherine kontraktas. Už dyką iš Spurs atvyko Assou-Ekotto, nieko nekainavo Pajot perėjimas. Į jaunimą akademiją iš Atlanto atvyko Virkšas. Bent jau popieriuje didelių spragų ASSE sudėtis neturi, nors naujokai klase ir nusileidžia išvykusiems. Turėtų būti netoli nuo kovos dėl medalių.

6. Lille

Dogų vasara liūdna ir su dideliais pokyčiais. Klube neliko Kjaer, Traore, Gueye, Roux, Rozehnal. Spragos kamšytos žemesnio kalibro žaidėjais - Civelli, Bautheac, Obbadi, Tallo, Amadou, Guillaume. Prie trenerio posto stoja Renard, garsus tuo, kad su dviem skirtingomis rinktinėmis tapo Afrikos čempionu, bet patirties Ligue1 turi labai nedaug. Nuo jo receptų priklausys daug kas, bet Lille turėtų likti pirmo dešimtuko komanda.

7. Girondins de Bordeaux

Vasara labai rami. Atvyko Gajič, Hassani ir Laborde. Išvyko kažkada Prancūzijos rinktinėje žaidęs Planus, Mariano, Sala, šiek tiek legendinis Faubert, vilikėjęs ir Real aprangą. Mariano truks labai, bet svarbiau tai, kad kol kas niekur neišvyko snaiperis Rolan, nors pasiūlymų buvo. Su juo Girondins gali būti 4-9 vietose.

8. Rennes

Yra neblogų kaip Ligue1 vidutiniokams naujokų - Sio, Sylla, Pedro Mendes, kaip lietuvis, negali nepaminėti Gertmono. Išvyko Pajot, Diallo, gerai visiems žinomas Makoun. Komandos pajėgumai tokie, kad dešimtuke būti turėtų.

9. Montpellier

Atvyko mažiau garsus už Chelsea žaidėją Remy jo bendrapavardis ir du alžyriečiai - Boudebouz ir Bensebaini. Išvyko krūva marokiečių, iš kurių svarbus buvo tik į Siciliją iškeliavęs El Kaoutari, taip pat kitas afrikietis Tiene. Barrios išvyko į Braziliją, bet jis buvo tik išsinuomotas. Kito puolėjo, kuris būtų mušęs bent 10 įvarčių, pernai klubas neturėjo. Be jo bus sunku, bet klubas pajėgus būti dešimtuke.

10. Nantes

Išvyko Bessat, Alhadhur, Nkoudou, Hansen. Ypač truks į Genoa išvykusių Gakpe ir Cissokho, bei į Birmingemą išvykusio Veretout. Bet yra įdomių naujokų - Adryan, Sala, Sigborsson. Moimbe, Thomasson. Bus stiprūs vidutiniokai, turėtų užimti 9-14 vietas.

11. Lorient

12. Toulouse

13. Nice

14. Bastia

15. Reims

16. Caen

17. Guingamp

18. Troyes

19. Angers

20. Gazelec

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą