2015 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

UEFA Čempionų lygos paskutinio atrankos etapo prognozės

Cikle apie pagrindines lygas pertrauka, nes rytoj prasideda Čempionų lygos paskutinis atrankos etapas.



APOEL - Astana

Kazachstano komandų Čempionų lygos grupių etape matyti neteko. Neteks turbūt ir šiemet, nors šioje sezono stadijoje Astana ir yra neblogos formos. Tačiau tokio lygio varžybų patirties turintis APOEL turi solidesnę sudėtį ir namų aikštės pranašumą. Tai turėtų užkirsti kelią sensacijoms.

Partizan - BATE

Nors Serbijos futbolas geresnis už Baltarusijos, bet BATE turėtų žengti toliau. Ten sezonas jau įsibėgėjęs ir BATE yra neblogos sportinės formos, pirmauja savo šalies čempionate. Be to, jie tikrai nėra naujokai tokio lygio kovose, o Partizan į Čempionų lygą užklysta rečiau. Nors antrosios rungtynės vyks Serbijoje, tikiu BATE sėkme. 

Bayer - Lazio

Dėl tokių porų aš nekenčiu Platini. Nes normaliame pasaulyje, neturėtų būti jokio skirtumo, ar tu į Čempionų lygą patekai kaip Albanijos čempionas ar kaip Italijos bronzinis prizininkas. Daugumą komandų, kurios yra Čempionų kelyje, Lazio sudaužytų kaip vaikus, bet prieš Bayer (foto Schmidt) turbūt kris. Jeigu Bayer priešsezoniu buvo puikus ir sustiprėjo, Lazio kol kas neįgijo geros formos, o kai kurių lyderių, pavyzdžiui Biglios ateitį gaubia nežinomybė. Galiausiai, antrasis mačas vyks Leverkuzene, o ten lengva nebūna niekam. Nekenčiu šitos sistemos, nes per ją puiki komanda turės laiką leisti Europos lygoje. Turbūt toks likimas laukia Lazio.

Brugge - Manchester United

Manau, kad MU nebus lengva. Jie kol kas rodo gerus rezultatus, ypač tvirtą gynybą, tačiau neaišku, kaip klubą veikia de Gea epopėja ir atsiradimas rezervų komandoje. Nors Romero kol kas nuostabus, bet de Gea buvo prėajusio sezono didvyris, tad jo situacija negali būti nesvarbi kitiems. Be to, Brugge ir šiaip yra gera komanda, kuri irgi šioje sezono stadijoje gali pasigirti geru žaidimu. Jie labai norės po ilgos pertraukos ragauti Čempionų lygos skonio. MU aišku turi geresnę sudėtį ir po antrųjų rungtynių Briugėje turėtų švęsti.

CSKA - Sporting

Bus labai gera kova. Sporting labai svarbu, kaip toliau klostysis reikalai dėl William Carvalho ateities. Jeigu dėl jo perėjimo jau sutarta, turbūt jo nematysime nė vienose rungtynėse, nes tokiu atveju tai užkirstų jam kelią šį sezoną žaisti Čempionų lygoje. Tačiau ir be jo Sporting mes rimtą iššūkį kariams. Rungtynės turėtų būti labai aukšto lygio, abi komandos neužtruko įgyti gerą sportinę formą. Antrųjų rungtynių lokacijos faktorius irgi gali būti labai svarbus, todėl prognozuočiau CSKA pergalę.

Dinamo Zagreb - Skenderbeu

Albanams iki šio etapo sekėsi gauti neįspūdingus varžovus. Dabar laukia Dinamo, kurie dažniausiai žaidžia kurio nors iš didžiųjų turnyrų grupės varžybose. Nors atrankos įveikimas ir nebuvo labai įtikinamas, Kroatijoje Dinamo tvarkosi puikiai, Skenderbeu iki šiol žaidė tik Čempionų lygos ir Supertaurės varžybas, kuriose, beje, po 11 metrų baudinių krito. Didesnė Dinamo patirtis ir geresnė sudėtis turėtų lemti jų pergalę.

Malmo - Celtic

Nors Europoje įprasta, kad Celtic žaidžia Čempionų lygoje, o Malmo čia užklysta retai, bet savo pinigus labai nedrąsiai už škotus. Malmo lėtai įsibėgėję su Žalgiriu, jie demonstruoja vis geresnį žaidimą ir nuo to laiko pralaimėjo tik vienas iš 6 rungtynių. Škotijos čempionatas startavo visai neseniai, o Celtic žaidimas atrankoje kol kas neįtikina, kad jie būtų verti pagrindinio turnyro. Visgi, manau, kad po antrųjų rungtynių Švedijoje džiūgaus svečiai.

Maccabi Tel Aviv - Basel

Nors Basel eilinį kartą teko atsisveikinti su treneriu (Sousa išvyko į Fiorentina) ir galybe talentų (Frei, Sio, Schar, Gonzalez), bet naujas sezonas pradėtas gana įspūdingai ir skaičiuojant su draugiškais mačais, susidaro 10 pergalių serija. Po dvikovas su Maccabi, ji turėtų pailgėti, nes žydai neprilygsta nei sudėtimi, nei dabartine forma, nei patirtimi. Tad Tel Avive triumfuos svečiai.

Shakhtar - Rapid

Doneckui bus sunku. Antrą sezoną iš eilės praleis ne savo klubo tikrajame stadione, kurį dabar kontroliuoja separatistai, o Lvove. Vasarą išvyko Fernando, Luis Adriano ir Douglas Costa. O Rapid jau labai greitai spėjo įgauti gerą formą ir pirmauja Austrijoje. Tačiau šachtininkai turi žymiai daugiau patirties todėl šachtą į Čempionų lygą tikrai išsikas.

Monaco - Valencia

Tarpsezoniu Valencia laimėjo pirmas dvejas rungtynes iš 7. Likusias pralaimėjo. Akivaizdu, kad jiems Čempionų lyga atkeliavo truputį per anksti. Monaco nepralaimėjo 8 paskutinių rungtynių. Tačiau šioje poroje abi serijos gali baigtis. Komandų pajėgumas labai panašus ir viską lems detalės. Tokios kaip Monaco aikštės pranašumas, tai, kad Valencia dar nepradėjo kovų Primeroje, rimti ispanų naujokai, galiausiai, pabėgs Otamendi iš Valensijos ar ne. O šansai lygūs. Ačiū Platini, už tai, kad vienos iš šių komandų grupių etape nebus.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą