2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Bundeslygos prognozės

Jau rytoj į stadioną ir prie ekranų žiūrovus pakvies Vokietijos Bundeslyga. Nors visi jau dabar žinome, kas bus čempionai, tačiau vis tiek intrigos trūkti neturėtų.



1. Bayern

Svarbiausias vasaros įvykis nutiko labai greitai ir netikėtai. Schwensteiger, neabejotinai klubo legenda panoro naujų iššūkių ir susikrovė savo lagaminus į MU. Tai buvo netikėta, bet Bayern visada išleidžia norinčius išvykti. Kitas šiek tiek legendinis superatsarginis Pizarrro taip pat išvyko, kaip ir Neuer dublis Pepe Reina. Klube neįsitvirtinęs talentingas Weiser iškeliavo į Berlyną. Skambiausias pirkinys - Vidal, kuris turėtų užkimšti spragą aikštės viduryje. Priešsezonyje siautėjo ir Douglas Costa, įsigytas su mintimi, kad Robbery duetas nejaunėja ir dažnai gauna traumas. Neuer turi naują dublerį - Ukreich, saugų liniją sustiprino Kimmich. Trys jaunuoliai grįžo po nuomos metų - Green, Hojberg Kirchhoff. Bayern tikrai nesusilpnėjo, atsarginių suolelis paaugo, tad nieko keisto, kad Guardiolos (foto) komandą tenkins tik auksas.

2. Wolfsburg

Pagrindinis vasaros įvykis - Kruse perėjimas iš Mgladbach. Ricardo Rodriguez brolis Francisco taip pat pasekė brolio pėdomis ir atkeliavo į Wolfsburg. Komandos nepaliko nė vienas svarbus žaidėjas. Į tėvynę grįžo ir žiemą atkeliavęs Zhang Xizhe. Permainų nebuvimas Wolfsburg atveju yra geras ženklas, nes pernykštis sezonas buvo nuostabus. Jeigu pavyks išsaugoti de Bruyne, galima laukti sėkmės pakartojimo.

3. Borrusia Dortmund

Dortmunde pasibaigė Jurgeno Kloppo era. Dabar prie klubo vairo stojo žmogus, kuris taip pat prieš atvykdamas į Borussia dirbo Mainz ir laikomas viena perspektyviausių trenerių pasaulyje. Tačiau prieš naują sezono nerimo daug, nes klubas vasarą buvo gana pasyvus. Klubą papildė Castro, Weigl, į pagrindinio vartininko vietą pretenduosiantis Burki. Po nuomos grįžo Hofmann ir Leitner. Išvyko vienas nesėkmingiausių pirkinių klubo istorijoje - Immobile, vartininkas Langerak, kuris nepaisant svyruojančios Weidenfeller formos netapo tvirtu Nr.1 vartuose, lūkesčių nepateisinęs Jojič. Galima džiaugtis dėl to, kad liko Reus, Gundogan, Aubameyang ir kiti konkurentų medžioti lyderiai, bet nerimo prieš naują sezoną tikrai yra. Visgi, sudėtis pajėgi laimėti medalius.

4. Borussia Mgladbach

Komanda turės mokytis gyventi be Kruse ir Kramer. Patarojo išvykimas nebuvo netikėtas, nes jis Mgladbach buvo tik išnuomotas. Bet yra ir gerų naujienų. Iš Leverkuzeno atvyksta Drmič, iš Chelsea pilnai įsigytas Hazard jaunesnysis ir išsinuomotas Christensen, iš Hannover atvyksta Stindl. Savo šansų tikėsis ir Mlapa, Sippel ir Elvedi. Naujo sezono pradžia bus sunki, bet naujokai atrodo solidžiai, todėl ir kita Borussia turėtų būti labai rimta jėga.

5. Bayer

Pasikeitimų yra. Išvyko Gonzalo Castro, Drmič, Kohr, Wollscheid, Reinartz, paleistas Ajax norėjęs likti Milik. Išvyksta ir veteranas Spahič. Būtent jis ir Castro yra pagrindiniai nuostoliai. Bet vadyba dirbo taip, kad jų Bayer sirgaliai ilgėsis neilgai. Atvyks Ramalho, Mehmedi, Tah, pilnai įsigytas Papadopoulos, po nuomos grįžta Kramer ir Stafylidis. Kariauna panašaus pajėgumo kaip pernai, todėl kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

6. Schalke

Po prasto sezono Schalke buvo labai aktyvi. Di Matteo gelbėtoju netapo, tad treneriu paskirtas jaunas Breitenreiter, iki šiol Bundeslygoje treniravęs tik Paderborn ir nesėkmingai. Išvyko praktiškai klubo legenda Farfan, Fuchs, Obasi, parduotas Papadipoulos, pasibaigė Kirhhoff nuoma, Barnetta karjerą tęs JAV. Pilnai įsigytas Nastasič, atvyko perspektyvusis Geis, Di Santao, Caicara, po nuomos grįžo Santana, iš Freiburg persikėlė vartininkas Riether. Pokyčių daug, prie vairo neapšaudytas treneris, tad turbūt laukia dar vieni metai be Čempionų lygos.

7. Hoffenheim

Kaimiečiai jau priprato, kad visada ateina laikas atsisveikinti su legendomis. Firmino iškeliavo į Liverpool. Modeste pasirinko Koln, Grifo - Freiburg, Abraham - Eintracht, Beck - Besiktas, Scipplok - Hamburg, Advincula - Turkiją. Tačiau buvo ir puikių naujienų. Tiesiog sensacingai prisiviliotas jau dabar superklubo vertas Schar, į tėvynę sugrąžintas Kuranyi, įsigyti Uth, Joelinton, Kaderabek, Schmid ir Hamad. Galbūt kaimiečiai ir šiek tiek susilpnėjo, bet bus ne mažiau įdomi ir ambicinga komanda.

8. Mainz

Prasideda nauja era be Okazaki ir Geis. Kartu su jais pasitraukė Allagui, Diaz, nepratęsta Hofmann nuoma. Atvyko kitas japonas Muto, Niederlechner, Halimi, Fabian Frei, Beister, Sereno. Sudėtis mažiau žvaigždėta, bet Mainz turėtų išlikti TOP 10 komanda.

9. Augsburg

Po stulbinančio sezono laukia nauji iššūkiai. Lyderius išsaugoti pavyko, nors juos viliojo turtingesni klubai. Vis dar įmanoma, kad išvyks Baba. Labiausiai truks Hojberg, kuris po nuomos grįžo į Bayern. Atvyko Kohr, Max, į tėvynę sugrąžintas Trochowski, Philp. Nors sudėtis kito mažai ir klubas sustiprėjo, tačiau šį sezoną pelenės istorija gali nebepasikartoti. Nors 10-uke Augsburg turėtų būti.

10. Eintracht

Pasikeitė treneris - į Frankfurtą grįžo Veh, kurio CV yra ir Bundeslygos auksas ir beviltiškų sezonų. Kita svarbi permaina - išvyko vienas geriausių Bundeslygos vartininkų Trapp, pakėlęs sparnus į PSG. Į jo vietą atvyko Hradecky ir Lindner. Reinartz, Gačinovič, Castaignos, Abraham taip pat būtų solidus papildymas bet kuriam Vokietijos vidutiniokui. Išvyko Wiedwald, Madlung, Chelsea nepratęsė Piazon nuomos, Valdez išvyko į JAV. Neskaitant vartų, klubas tikrai sustiprėjo ir sėkmės atveju kovos dėl vietų Europoje. Jeigu Veh bus tas gerasis genijus, o ne klubų skandintojas.

11. Hannover

12. Werder

13. Stuttgart

14. Hertha

15. Koln

16. Hamburger

17. Ingolstadt

18. Darmstadt

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą