2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

EPL prognozės

Atėjo laikas parašyti ir apie jeigu jau ir nebe pajėgiausią, tai tikrai populiariausią nacionalinę futbolą lygą - Anglijos „Premier“ lygą. Veiksmas prasidėjo šeštadienį, bet viskas dar prieš akis.



1. Chelsea

Net ir Stamford Bridge, kur valdžia Romano Abramovičiaus rankose, o treneris Mourinho (foto) yra transferų guru, būna ramių vasarų. Pagrindinis įvykis - legendinio vartininko Čech išvykimas į Arsenal. Hazard jaunesnysis išvyko į Mgladbach, kažkada labai perspektyvus Kakuta į Sevilla, Londone nepritapęs Felipe Luis atgal į Atletico. Kita klubo legenda Drogba karjerą tęs Kanadoje. Išnuomotas įspūdingas būrys žaidėjų. Salah karjerą tęs Romoje, Atsu, van Ginkel, Kallas, Bamford išnuomoti kitiems EPL klubams, Pašalič metams išvyko į Monaco, Omerou į Turkiją. Likusieji girdėti turbūt tik Chelsea fanams. Tikros skylės sudėtyje atsivėrė tik dvi. Atsaginiu vartininku tapo Begovič, Diego Costa nuo suolelio keis Falcao. Chelsea tikrai nė kiek nesusilpnėjo net ir po labai ramios vasaros. Įvertinus jų konkurentų padėtį, būtent mėlynieji yra naujo sezono favoritai.

2. Man. City

Po apgailėtinos sezono pabaigos atrodė neįtikėtina, jog Pellegrini gali rudenį vėl stoti prie klubo vairo. Bet realybė tokia, kad Man. City valdantys šeichai yra labai kantrūs. Mancini trenerio poste išsilaikė ilgai, nors nuolat buvo puolamas kritikų. Pavyko ir Pellegrini. Pagrindinė vasaros naujiena - aikštingojo, bet be proto talentingo Sterling atvykimas. Vertinant istoriją - dar vienas milžiniškas ego klubo istorijoje, tad liūdna sekti rūbinės naujienas nebus. Delph ir ypač Roberts tik šildys atsarginių suolelį. Atsikratyta nemažai žaidėjų, kurie klube jau nebuvo svarbus, arba neprasimušė į pagrindinę sudėtį. Aston Villa karjerą tęs Sinclair ir Richards, į Škotiją iškeliavo Boyata, į Schalke - Nastasič, į Valencia - Negredo, Celtą - Guidetti, Rekkik žais Marseille. Su Jovetič klubas dar neatsisveikino, tik išnuomojo į Inter. Labiausiai Man. City truks Milner, kuris pasibaigus sutarčiai iškeliavo į Liverpool ir super atsarginio Lampard, kuris pagaliau išleistas į JAV. Tikėtina, kad į Romą išvyks Dzeko. Nors kiekybiškai komanda susitraukė, išvyko daug žaidėjų, naujokų mažai, tačiau kokybiškai Man. City savo lygį išlaikė. Todėl tikrai kovos dėl aukso.

3. Arsenal

Keletą paskutinių sezonų Arsenal fanai būdavo išpaikinti vasaros įvykių. Klube likdavo visi lyderiai ir būdavo bent vienas masyvus pirkinys. Šiemet lyderiai liko, bet naujokas tik vienas. Ir tikrai ne į tą poziciją, kuri kėlė daugiausiai problemų. Klubą papildė Chelsea legenda Čech. Iki tol klube buvo tokie vartininkai kaip Ospina ar Szczesny, tad ši pozicija ir taip buvo viena stipriausių sudėtyje. Lyg tyčia, Čech pirmose EPL rungtynėse darė didžiules klaidas. Bet sprendimai jau padaryti, o Szczesny išnuomotas į Romą. Amžinai traumuotas Diaby karjerą gaivins Marseille, Podolski persikėlė į Galatasaray. Jenkinson išnuomotas į WHU, Sanogo - į Ajax, Akpom - į Hull, Gnabry - į WBA. Klubą paliko Miyaichi, išvykęs į Vokietiją. Pagrindinė sudėties spraga - atraminiai saugai, nors kol kas daugiau kalbama apie tai, kad Wenger gali į Arsenal privilioti Benzema. Nuo to, kaip pavyks pasistiprinti, priklausys tai, ar Arsenal kovos dėl aukso, ar vėl liks tiesiog TOP 4 komanda.

4. Man. United

Antrą vasarą iš eilės van Gaal taško pinigus. MU papildė Depay, Darmian, Schneiderlin, Schweinsteiger, po Valdes kaprizų ir vartininkas Sergio Romero. Jam gali tekti tapti ir pagrindiniu vartų sargu, nes de Gea aktyviai vilioja Real. Nors gandai, lyginant su vasaros pradžia ir aprimę, bet tikimybė išlieka. Pagrindinis nuostolis - van Persie, prieš dvejus metus buvęs vienu iš auksinio sezono didvyrių. Į Turkiją išvyko ir Nani, kuris jau seniai nebėra vienas geresnių pasaulyje ir visiškai MU nepritapęs di Maria, kurį suviliojo PSG milijonai. Cleverley perėjo į Everton, Henriquez į Zagrebo Dinamo, Rafael - Lyon. Neišpirktas ir Falcao kontraktas. Komanda tikrai sustiprėjo. Tačiau popieriuje sustiprėjo ir praėjusių metų vasarą, o rezultatai nors ir pagerėjo, bet sirgalių lūkesčių neatitiko. MU turėtų kautis dėl medalių, bet nemanau, kad jau pribrendo čempionų titului.

5. Liverpool

Pagrindinis vasaros įvykis - Gerrad eros Liverpulyje pabaiga. Dabar jis jau Galaxy saugas, o vertinant praėjusį sezoną, galbūt jam reikėjo palikti klubą metais anksčiau. Komandą paliko antrasis iš legendinio SSS puolėjų trio - Sterling. Nors jo elgesys vasarą ir lemia tai, kad jo Anfield netruks niekam, bet žaidybine prasme tai yra nuostolis. Johnson ir Coates perėjo į kitus EPL klubus, Aspas parduotas į Celtą, Manquillo nuoma nepratęsta Lambert iš savo svajonių komandos perėjo į WBA. Talentingas Wisdom išnuomotas Norwich, Luis Alberto - Deportivo. Masyviausias pirkinys - Benteke, tačiau kyla rimtų klausimų, kaip jis pritaps prie Liverpool stiliaus. Nuo suolo puolime kils Ings, vartų zonoje - Bogdan. Firmino, Clyne, Milner ir Gomez turėtų tapti starto sudėties žaidėjais, o Firmino gali išaugti į klubo lyderius. Komandos pajėgumas išliko panašus. Šis sezonas Rodgers bus lemiamas. Pernai buvo labai daug naujokų, kurie ne visi greitai adaptavosi, užtruko, kol komanda rado sau tinkamą schemą. Dabar jau metas rodyti rezultatus.

6. Spurs

Pavyko išsaugoti Kane ir Lloris, atsikratyti nereikalingų žaidėjų, tačiau Spurs padarė per mažai, kad šį sezoną rimtai kovotų dėl vietos Čempionų lygoje. Visi trys naujokai - gynėjai. Alderweireld turėtų būti pagrindinė jėga, Trippier ir Wimmer dėl vietos starto sudėtyje turės pakovoti. Paulinho išvyko į Kiniją, Friedel baigė karjerą, Holtby iškeliavo į Hamburg, Capoue - į Watford, Kaboul - į Sunderland, Stambouli - į PSG, Chiriches - į Napoli. Kai kurie jų pernai susirinko nemažai minučių, bet nė vieno išvykimas nėra tragedija. Komandos pajėgumas išliko panašus kaip pernai, tad ir rezultatai turbūt bus 5-7 vieta.

7. Southampton

Jau ne pirmą kartą tenka atsisveikinti su keletu iš lyderių, bet iki šiol Southmapton visada surasdavo ne blogesnę pamainą. Šią vasarą išvyko Clyne ir Schneiderlin. Be jų ir keli žaidėjai, kurie jau ir pernai nevilkėjo klubo marškinėlių - Boruc ir Osvaldo. Schneiderlin pakeisti turėtų Clasie, į gynybos grandį įsigyti Martina, Soares ir Caulker. Puolimą sustiprino Juanmi, išsinuomotas kažkada pagrindinis olandų vartininkas Stekelenburg. Tokių kaip Schneiderlin pasaulyje nėra daug, bet vėl neapleidžia jausmas, kad Southampton šiemet kartelės nenuleis.

8. Everton

Po praėjusio sezono 9 iš 10 Everton fanų būtų išprašę lauk trenerį Martinez, bet jis liko. Klubas įsigijo kelis naujokus - į Liverpulį grįžo Deulofeu įsigytas pernai Aston Villoje sužibėjęs Cleverley. Alcazar karjerą tęs Las Palmas, Distin - Bournemouth. Garbutt išnuomotas į Fulham. Pagrindinė šios vasaros istorija - bandymas išlaikyti Stones kol kas vyksta sėkmingai. Jeigu visi lyderiai liks, o Lukaku bus tokios formos, kaip užpernai, laukia geri metai.

9. Swansea

Pastiprinimas vasarą keliavo iš Prancūzijos. Įsigytas Andre Ayew valams nekainavo nieko, už Tabanou irgi sumokėti centai. Puolimą papildė Eder. Klubo nepaliko nė vienas nors kiek reikšmingesnis klubui žaidėjas. O tai reiškia, kad Velso gulbės šį sezoną kandžiosis.

10. Stoke

Pagrindinis vasaros pokytis - į Chelsea sparnus pakėlė ilgametis vartininkas Begovič. Jo dubleris Sorensen taip pat išvyko. Juos pakeitė Given ir Haugaard. Klubas tikrai mielai būtų išsaugojęs ir N'Zonzi, kurį paviliojo Sevilla, bei pernai metų sezonui išsinuomotą Moses. Iš kitų geriau žinomų žaidėjų, kurie išvyko, verta paminėti Wilson Palacios ir Huth. Tačiau naujokai įspūdingi. Shaqiri, Joselu, Afellay, van Ginkel, Johnson yra kiekvieno EPL vidutinioko svajonė. Stoke šį sezoną turėtųb žaisti gerą futbolą ir pasiekti gerų rezultatų.

11. West Ham

12. Crystal Palace

13. Newcastle

14. WBA

15. Sunderland

16. Aston Villa

17. Leicester City

18. Bournemouth

19. Norwich

20. Watford

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą