2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Serie A prognozės

Tikėjausi ciklą baigti anksčiau, tačiau nepavyko. Šiandien - Italija, kur sužaisti du Serie A turai.



1. Juventus (foto - Allegri)

Pokyčiai vasarą buvo gerokai didesni, negu klubas norėjo. Išvyko Vidal, Tevez, Pirlo - žmonės be kurių sunku įsivaizduoti paskutinių sezonų Juve. Be jų išvyko ir Storari, Ogbonna, Pepe, Llorente. Išnuomoti Marrone, Coman, Isla ir De Ceglie. Pasibaigus nuomai išvyko Romulo ir Matri. Garsių naujokų netrūksta - Dybala, Khedira, Mandzukič, Sandro, Cuadrado, Hernanes. Be jų atvyko ir ne tokių garsių - Rugani, Neto, Zaza, Vadala ir Lemina. Pilnai įsigytas Pereyra. Klubai nebepriklauso Berardi ir Boakye. Būrys jaunų talentų išnuomoti - Mattielo, Leali, Padovan, Pol Garcia, Bouy, kaip ir lietuvis Slivka bei dar kelios dešimtys jaunimo. Kadangi pokyčių daug, Juventus įsibėgėja lėtai. Tačiau atnaujinimas nereiškia, kad komanda susilpnėjo ir anksčiau ar vėliau žaidimas turėtų būti sustyguotas.

2. Roma

Naujokų daug. Atvyko Bertolacci, Falque, Vainquer, Emerson ir Ponce,  išsinuomoti Ibarbo (vėliau pernuomotas), Szczesny, Salah, Dzeko, Rudiger, Digne, Gyomber. Išvyko Bertolacci, Romagnoli, Viviani, Holebas, Pellegrini, Gadji, Destro, Mbiwa, išnuomoti - Skoruoski, Doumbia, Sanabria, lietuvis Švedkauskas ir būrys jaunimo. Komanda tikrai sustiprėjo, dar ir uždirbo iš transferų. Turėtų iškovoti medalius.

3. Napoli

Pagrindinė vasaros naujiena - naujas treneris Sarri, atvykęs iš Empoli. Iki tol jis su tokio kalibro klubais nedirbo. Į vartus turėtų grįžti Pepe Reina, pernai tokio įspūdingo vartininko Napoli neturėjo. Dar atvyksta Valdifiori, Kaddouri, Alan, Chiriches, Hysaj, Gabriel. Išvyko du aikštės vidurio kovotojai Inler ir Gargano, be kurių prieš keletą metų neapoliečius būtų buvę sunku įsivaizduoti. Su jais ir Michu, Britos, Zapata, Vargas. Komandos branduolys nepakito, pastiprinimas rimtas, tad net ir sustiprėjusioje Serie A kovos dėl medalių.

4. Fiorentina

Pagrindinės permainos trenerio poste. Montella pakeitė Sousa, neįtikėtinai gerai dirbęs su Basel ir Swansea. Atvyko Mario Suarez, Gilberto, Kalinič, Baez. Astori, Verdu, Sepe ir netikėtai Kuba. Išvyko Savič, Piccini, Vargas, Pizarro, Aquilani, Neto, Joaquin. Basanta ir Mario Gomez išnuomoti. Komanda turėtų užimti 3-8 vietas.

5. Lazio

Nors sezoną pradėjo prastai, komplektacija su tuo nėra susijusi. Visi lyderiai liko klube. Atvyko Kishna, Patric, Morrison, Hoedt, Milinkovič-Savič, Matri. Išvyko Ederson, Novaretti, Ciani, Minala, Cavanda, Pereirinha, Strakosha, Tounckara, Cana ir beveik legenda tapęs Ledesma. Apie išėjimą buvo paskelbęs ir kapitonas Mauri, bet persigalvojo. Sezoną pradėjo prastai, bet gali nuveikti daug. Turėtų užimti 2-8 vietas.

6. Internazionale

Inter permainų labai daug. Atvyko Kondogbia, Miranda, Murillo, Montoya, Biabiany, Jovetič, Ljačič, Mello, Telles, Perišič, pilnai įsigytas Santon. Podolski nuoma nepratęsta, Parduoti Kuzmanovič, Obi, Krhin, Shaqiri, Taider, Kovačič, Hernanes, pasiabaigė Cmapgnaro sutartis. Inter sustiprėjo, bet tuo šiemet Italijoje nenustebinsi nieko. Turėtų užimti 3-7 vietas.

7. Milan

Prie klubo vairo stojo Mihajlovič, kuris kažkada dievagojosi, kad to nebus niekada, nes kaip futbolininkas buvo interista. Vasara Milan buvo liūdnesnė nei Inter, nors Milan irgi sustiprėjo. Atvyko Bacca, Luiz Adriano, Betrolacci, Romagnoli, Kucka, Mauri. Rizikingiausias naujokas - Balotelli. Klubui nebepriklausys Robinho, Saponara, Essien, Bonera, Muntari, Rami, Vila, Pele, Pazzini, Birsa, Zaccardo, Bocchetti, Van Ginkel, Destro. Išnuomoti El Shaarawy, Paletta, Mastour ir Matri. Milan nesustiprėjo tiek, kad būtų tikri, jog kitą sezoną žais Europos turnyruose.

8. Genoa

Atvyko Ansaldi, Dzemaili, Cissokho, Figueiras, Pavoletti, Tachtsidis, Lazovič, Pandev, Gakpe, Ntcham, Capel, Ujkani, Munoz. Išvyko Falque, Greco, Kucka, Borriello, Edenilson, Bergdish. Komanda turėtų užimti 5-10 vietas.

9. Torino

Atvyko Prčič, Obi, Baselli, Zappacosta, Ichazo, Belotti, Avelar ir Acquah. Išvyko Darmian, Verdi, Kaddouri ir dar keli svarbaus vaidmens neturėję žmonės. Klubas turėtų užimti vietą pirmame dešimtuke.

10. Sampdoria

Mihajlovič trenerio poste pakeitė legendinis (bet tik kaip žaidėjas) Zenga. Atvyko Muriel, Fernando, Barreto, Cassani, Moisander, Silvestre, Cassano, Christodoulopoulos, Puggioni, Bonazzoli, Brignoli, Zukanovič. Išvyko Romagnoli, Bergessio, Obiang, Eto, Romero, Okaka, Rizzo, Cacciatore. Sudėtis pajėgi būti pirmame dešimtuke.

11. Empoli

12. Udinese

13. Hellas

14. Palermo

15. Sassuolo

16. Atalanta

17. Chievo

18. Carpi

19. Bologna

20. Frosinone

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą