2015 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Rugpjūčio mėnesio žmogus - Shinzo Abe

Jau beveik rugsėjis pasibaigė, bet per visus futbolo įrašus nebeliko laiko sugrįžti prie rugpjūčio asmenybių.

1. Shinzo Abe.



Galima jį mylėti arba jo nekęsti, bet į istoriją Abe įeis kaip žmogus, kurio valdymo metu atsisakyta radikaliai pacifistinės užsienio politikos krypties. Nuo šiol Japonijos kariuomenė galės daugiau prisidėti prie operacijų už jos sienų. Tai aiškus signalas Japonijai, su kuria įtampų paskutiniu metu yra užtektinai.

2. Kim Yong Un. Buvo išprovokavęs įtampą pasienyje, tačiau pats ir parodė iniciatyvą pabaigti įtampos eskalavimą. Propaganda iš Pietų pusės buvo nutraukta, grįžta prie išskirtų šeimų susitikimų programos.

3. Alexis Tsipros. Paskelbė pirmalaikius rinkimus. Dabar jau žinome, kad šis žingsnis pasiteisino. Tsipro reitingai dar pakankamai aukšti, kad jis galėtų užsitikrinti ramybę ilgesniam laikui. Laikas šiuo atveju nebuvo jo sąjungininkas - tęsiant populiarios retorikos ir nepopuliarios politikos derinį anksčiau ar vėliau reitingai smuks ženkliau.

4. Davidas Cameronas. Pabėgėlių krizės dėmesio centre rugpjūtį buvo ne tik Vengrija, Vokietija, Kroatija ir Italija, bet ir Didžioji Britanija. Cameronas su Hollande sugebėjo susitarti dėl griežtesnės judėjimo per Lamanšą kontrolės ir taip bent jau iš dalies susitvarkė savo kieme.

5. Oleg Sentsov. Tapo naujausiu Rusijos politiniu kaliniu. Apkaltintas terorizmu ir nuteistas 20 metų kalėjimo.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą