2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos A-D grupių prognozės

Jau po kelių savaičių startuoja UEFA Čempionų lyga. Šiandien apie tai, ko laukti A-D grupėse.



A grupė

Aiškus favoritas yra Real. Nors treneriu tapus Benitez, daug kalbų apie tai, kad jis nė iš tolo neprilygsta Benitez, nors šią vasarą įspūdingų pirkinių nebuvo, bet Real išlieka vienais iš pagrindinių favoritų šiemet Čempionų lygoje nuveikti didingų dalykų. Neabejoju, kad jie grupėje bus pirmi. Dėl antros vietos kovos PSG ir Donecko šachtininkai. PSG išsaugojo komandos branduolį, įsigijo puikų GK Trapp ir neabejotinai ir taip grėsmingą puolimą sustiprino di Maria. Ibra nors prikalbėjo keistų dalykų apie savo ateitį iš Paryžiaus niekur neišvyko. Šachtininkų vasara buvo sunki - klubas neteko Luiz Adriano, Douglas Costos, Fernando. Tačiau braziliškai ukrainietiška komanda, vedama kroato kapitono Srnos tradiciškai turėtų būti galinga. Tačiau šioje grupėje turbūt teks tenkintis Europos lyga, nors į ją pretenduos ir Malmo. Švedai atrankoje demonstravo puikią gynybą, kurią pralaužti neturėtų būti paprasta ir Real, ir PSG. Visgi, ryškių asmenybių stokojanti komanda geriausiu atveju gali užimti trečią vietą.

1. Real 2. PSG 3. Shakhtar 4. Malmo

B grupė

Dėl pirmos vietos grupėje turėtų kovoti Man. United ir Wolfsburg. Man. United vasarą taškė pinigus ir įsigijo tokius žaidėjus kaip Schneiderlin, Schweinsteiger, Depay, Martial ar Darmian. Kita vertus, galima tikėtis problemų tiek puolime, kur viskas remsis į Rooney, tiek vartuose, jeigu van Gaal toliau principingai į aikštę neleis de Gea ir vartus gins Romero. Man. United vėl smarkiai atnaujinta ir tai jau tikrai yra van Gaal (foto), o ne SAF ar Moyes kariauna. Tad Mančesteris liks nesupratęs, jeigu rezultatai nepagerės. Wolfsburg neteko de Bruyne ir Perišič, bet atvyko Draxler ir Kruse. Pamaina gal ir nelygiavertė, ypač turint omenyje tai, koks žvėriškas de Bruyne buvo pernai, bet komandos branduolys liko ir vokiečiai turėtų patriukšmauti. Į antrą vietą pretenduos ir PSV su CSKA. PSV senokai nepuvo Čempionų lygoje, bet su jaunu treneriu, kurį visi puikiai pamename kaip žaidėją - Cocu ir tokiais talentais kaip Depay, pernai Nyderlanduose karaliavo. Šiemet nebus Depay ir Wijnaldum, jų netektys milžiniškos ir todėl PSV lengva nebus. Bet šioje grupėje jie gali pretenduoti į kitą etapą. Kaip ir CSKA, kuri išsaugojo savo lyderius ir dar išsinuomojo Doumbia, kuris Maskvoje buvo žvaigždė, o Romoje savo vietos nerado. Kova dėl antrojo kelialapio bus nuožmi ir sunkiai nuspėjama.

1. Man. United 2. Wolfsburg 3. PSV 4. CSKA

C grupė

Dėl pirmos vietos kovos trys klubai. Didžiausius šansus turi Atletico. Ne visi komandos lyderiai liko - truks Mirandos ir ypač Arda. Tačiau atvyksta Jackson Martinez, Vietto, grįžta Felipe Luis, Oliver Torres. Pagal sudėtį ir trenerio kompetenciją, Atletico neabejotinai galingiausia grupės komanda. Pagrindinė grėsmė bus Benfica. Pernai komanda neteko daug lyderių, tad sezono pradžia buvo sunki ir europinis sezonas baigėsi anksti, tačiau auksą Benfica laimėjo, įveikusi Europą šiurpinusį Porto klubą. Šį sezoną didelių nuostolių nėra, atvyko Raul Jiminez, Taarabt, Mitroglu, tad Benfica su nauju treneriu Rui Vitoria turėtų būti sėkmingesnė nei pernai. Galatasaray pernai Turkijoje laimėjo viską. Šį sezoną prisiviliojo Podolski, Groskreutz, Denayer, bet išvyko Melo, Dzemaili ir Telles, vaidinę svarbius vaidmenis. Šioje grupėje Gala labai rimtai pretenduoja į kitą etapą, galbūt, palankiai susiklosčius aplinkybėms, net ir į pirmą vietą. Astana mėgausis garsiais svečiais savo įspūdingame stadione. Jų treneris žino, ką reiškia stebinti Europą - su Levski buvo pasiekęs UEFA Taurės ketvirtfinalį ir taip pat žaidė Čempionų lygoje. Bet mažai abejonių, jog šiemet Astana bus paskutinė.

1. Atletico 2. Benfica 3. Galatasaray 4. Astana

D grupė

Ši grupė turbūt stipriausia iš visų. Itin verta atkreipti dėmesį į taktines kovas - visoms komandoms vadovauja įspūdingi specialistai. Man. City šią vasarą taškė pinigus ir įsigijo Otamendi, De Bruyne ir Sterling. Sezonas pradėtas įspūdingai, tad ir šioje grupėje Man. City yra favoritai. Įkasti anglams mėgins Juventus. Italai sezoną pradeda jau be Pirlo, Tevez ir Vidal, kurie buvo vieni pagrindinių pergalių kalvių. Bet su naujokais Khedira, Dybala, Hernanes, Sandro, Mandzukič, Cuadrado Juventus bus galingas. Visgi, kol kas klubas įsibėgėja lėtai, tad nereiktų stebėtis, jeigu pirmos savaitės Čempionų lygoje nebus įspūdingos. Dėl trečios vietos kovos Sevilla ir Mgladbach. Sevilla neišsaugojo Baccos, tačiau liko praėjusio sezono lyderis Krychowiak. Pasipildę Konoplyanka, N'Zonzi ir Rami Sevilla sustiprėjo. Sezonas prasidėjo kukliai, bet jie tokie šioje grupėje ne vieni. Mgladbach kol kas šį sezoną apgailėtinas. Be Kruse ir Kramer žaidimas kuklokas, o rezultatai tragiški. Bet motyvacijos netruks, nes legendinis klubas Čempionų lygoje žaidė labai seniai.

1. Man. City 2. Juventus 3. Sevilla 4. Mgladbach

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą