2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lygos E-H grupių prognozės

Nespėjau pateikti prognozių prieš pirmąjį turą, bet jis tikrai nebuvo toks, kuris atsakytų į daug klausimų.



E grupė

Aiški grupės favoritė yra FC Barcelona. Po karališko pernykščio sezono, šiemet klubas įsibėgėja lėtokai, bet rezultatai geri. Kol kas problemų gali kelti tik trumpas atsarginių suolas, nes buvo atsisveikinta su dviem kone svarbiausiais kylusiais nuo suolo žmonėmis - Xavi ir Pedro, sunkią traumą patyrė Rafinha. Tačiau žiemą prisijungs Aleixas Vidalis, Arda, galbūt bus ir daugiau pirkinių. Tačiau ir dabartinis ansamblis neturėtų užleisti pirmos vietos niekam. Barcai problemų pridaryti gali nebent Roma, kuri jau du taškus atėmė. Vasarą pokyčių buvo daug - Falque, Dzeko, Salah, Digne ir Szczesny yra aukščiausio lygio pastiprinimas. To turėtų užtekti antrai vietai, bet laukia rimti mūšiai su Bayer. Schmidt auklėtiniai sezoną pradėjo labai nestabiliai, bet potencialo turi daug. Kramer, Ramalho, Tah ir Mehmedi komandą sustiprino, bet truks veteranų Spahič ir Castro. Schmidt komandos niekad nepasižymėjo stabilumu, tad rezultatus prognozuoti sunku. Būtent į Bayer nuotaikas viltis prieš startą galėjo dėti BATE, bet po pirmų rungtynių trečia vieta atrodo iliuzija.

1. Barcelona 2. Roma 3. Bayer 4. BATE

F grupė

Vyks du atskiri čempionatai - viename Arsenal ir Bayern kovos dėl pirmos vietos, kitame Olympiacos ir Dinamo dėl Europos lygos. Pirmojo favoritai yra Bayern. Vasarą jie išleido Schwensteigerį į MU, bet atvykus Vidal, Douglas Costai ir Coman akivaizdu, kad klubas sustiprėjo ir sezoną pradėjo galingai. Arsenal vasarą atsikratė keliais nereikalingais žaidėjais ir įsigijo Čech, kuris nebuvo reikalingas, nes vartininkų grandis ir taip galingiausia. Nors skylių sudėtyje yra, bet su Alexiu, Cazorla, Ozil, Bellerin, Coquelin ir Co tikrai net ir pralaimėjus Dinamo pavyks patekti į kitą etapą. Reiktų atsižvelgti į tai, kad Wenger paskutiniu metu žino, kaip pridaryti problemų Bayern. Į Europos lygą keliauti turėtų Olympiacos, vasarą prisivilioję Cambiasso. Turėdami nemažai Graikijos rinktinės futbolininkų, Ideye, Kasami, Finnbogason jie individualiai pajėgesni už kroatus. Pastarųjų padėtį gerina trys neplanuoti taškai prieš Arsenal. Daug kas priklausys nuo čiliečio snaiperio Henriquez ir vartininko portugalo Eduardo.

1. Bayern 2. Arsenal 3. Olympiacos 4. Dinamo Zagreb

G grupė

Jose Mourinho (foto) pirmą vietą gali nukosėti tik Porto, bet kadangi jis klubo legenda, tai neįvyks. Nors Chelsea įsibėgėja labai lėtai, amžinai jie nebus tokie tragiški gynyboje. Išleistos legendos Drogba ir Čech, atvyko Pedro ir Falcao. Sudėtis tikrai galinga ir todėl rezultatai su laiku ateis. Casemiro, Alex Sandro, Danilo, Quresma, Jackson Martinez ir Oliver Torres paliko Portugaliją. Tai visas Europą pernai nustebinusios komandos branduolys. Imbula, Cassilas, Osvaldo ir Maxi Perreira dar turės įrodyti, kad išvykusius gali deramai pakeisti, bet sudėtis neatrodo ženkliai blogiau nei pernai. Ir treneris Lopategui dabar jau turi daugiau vyrų futbolo patirties. Su ispanų  jaunimu jis buvo fanatstiškas. Po ilgos pertraukos Ukrainoje triumfavę kijeviečiai gali kėsintis į antrą vietą. Puolimą pastiprinę Derlis, jie vasarą atsisveikino su Lens, Betao, Mbokani ir Haruna, tačiau išsaugoję Yarmolenko ir turėdami Vida, Belhanda ir Veloso bus pavojingi visiems. Iš vietos žaidėjų ir kelių legionierių (tame tarpe ilgai Primeroje žaidusio Carlos Garcia) sulipdyta komanda geriausiu atveju gali pasiekti trečią vietą.

1. Chelsea 2. Porto 3. Dinamo Kiev 4. Maccabi Tel Aviv

H grupė

Dėl pirmos vietos kovos trys komandos - Zenit, Valencia ir Lyon. Pirmą vietą atiduočiau Zenit, iš dalies ir dėl labai galingo pirmo turo. Nors AVB ir tiesiai šviesiai pasakė, kad po sezono išvyks, bet tai neturėti paveikti rezultatų. Su Hulk, Witsel, Danny Garay ir Javi Garcia rusai bus labai rimta jėga. Lyon vasarą prisiviliojo Morel ir Valbueną, išsaugojo Lacazette ir Fekir. Į Spurs paleido Njie. Būtent Fekir traumą maišo kortas, nes Lacazette kol kas neįsižaidžia. Nors prarado taškus su Gent, bet viskas belgams dar prieš akis. Valenciai paleido Otamendi. Atvyko Ryan, Abdenour, Negredo, Mina. Visgi, kol kas Velencia turi labai rimtų problemų, ypač puolime. Jeigu jos skubiai nebus išspręstos, traukinys gali būti nuvažiavęs. Belgai didelių žvaigždžių neturi ir taškas su Lyon jiems turbūt bus paskutinis.

1. Zenit 2. Lyon 3. Valencia 4. Gent

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą