2014 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

Butkevičiaus Ministrų kabineto pokyčiai - gerieji ir blogieji

Per dvejus metus pasikeitė jau 6 Butkevičiaus kabineto ministrai. Nors ne vienas ministras krito gana triukšmingai, tačiau ne visada panašu į tai, kad pasikeitimai buvo geras dalykas.



Aplinkos ministerija

Mazuronis buvo sensacingai geras ministras. Nors kažkiek pajudėjo renovacija, gerokai rimčiau buvo žvelgiama į gamtos išteklių apsaugą ir netgi nelabai yra kaip apkaltinti dėl Chevron. Jį pakeitęs Trečiokas kol kas sužiba nebent dėl to, kas jau buvo suplanuota ankstesnio ministro - rimčiau pradėti saugoti vertingi miškai, o kokių nors vertų dėmesio sprendimų daugiau nebuvo. Pasikeitimas nenaudingas.

Energetikos ministerija

Jeigu vertintume pagal tai, kas padaryta, būtų galima sakyti, kad nuostoliai akivaizdūs. Tačiau taip žvelgti į padėtį būtų neteisinga, nes Masiulis dar tik apšyla kojas. Pagal kompetenciją ir patirtį srityje, reiktų skelbti lygiąsias.

Sveikatos apsaugos ministerija

Andriukaitis gerų idėjų turėjo, bet turėjo ir labai blogų. Buvo gana hyperaktyvus ir turbūt LSDP jaučiasi ramiau, kai jis Briuselyje. Šalaševičiūtė visko aukštyn kojomis versti neketina, tai jau iš principo gerai. Nors jos pasiūlymus vertinčiau nuo tragiškų iki nuostabių, bet vis tiek pokytis teigiamas.

Ūkio ministerija

Skeptiškai žiūriu į biurokratus ten, kur turėtų karaliauti verslininkai arba idėjų generatoriai. Na, bet Gustui daug pergalei nereikia, užtenka nedaryti nesąmonių su savo pavarde ir neskraidyti su Arvi.

Vidaus reikalų ministerija

Nesiimsiu filosofuoti, išvardydamas gamtos karalystės objektus, kurie būtų dirbę geriau už Barakauską, tad net ir antpečius spintoje paslėpęs Skvernelis (kas iš principo nėra gerai, nors šiaip jis sudaro labai padoraus žmogaus įspūdį) yra įspūdingas žingsnis į priekį.

Žemės ūkio ministerija

Jukna mane nuvylė. Tikėjausi, kad jis bus vienas ryškiausių ministrų, bet niekuo per daug neišsiskyrė ir dėl savo viceministrų skrido lauk. Baltaraitienės matomumą didina Afrikinis kiaulių maras. Dabar visas dėmesys ten ir Rusijos embargui, o tai mažina galimybes kažką tobulinti sferoje apskritai. Todėl lygiosios.

Bendras rezultatas 4:2. Logiška, nes ir iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad dabar kokybės ir kompetencijos yra daugiau.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą