2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Duobėtas kelias į Prancūziją: Šveicarija - Lietuva 4:0

Įspūdžiai po rungtynių tokie:

1. Shaqiri.



Buvo toks, koks turi būti komandos lyderis, kovingas, pasitikintis savimi ir be gailesčio mušantis įvarčius, tada, kai gauna progas. Buvo toks, kokia turi būti komandos žvaigždė - užvedinėjo tribūnas ir esant progoms demonstravo neblogus kamuolio valdymo triukus. Jeigu mes turėtume ką nors panašaus, būčiau labai laimingas.

2. Drmič. Petkovičius vieną dilemą paveldėjo iš Otmaro - Drmič ar Seferovič. Nors per pasaulio čempionatą abu turėjo ir gerų, ir blogų epizodų, bet po tokių rungtynių į priekį išsiveržė Drmič. Iš Nurnberg į Bayer jis perėjo po įvarčių lavinos pernai po Naujų metų išgarsinusios jaunuolį. Ten kol kas startinė sudėtis sunkiai pasiekiama, bet čia jis monstras. Du rezultatyvūs perdavimai Shaqiri pribaigė lietuvius. Jie su Xherdanu puikiai jaučia vienas kitą. O Seferovič nors nežaidė blogai, bet savo progas švaistė.

3. Schar. Buvęs banko darbuotojas papildė savo įvarčių banką. O gynyboje, kuri yra pagrindinis uždavinys, buvo dar solidesnis už savo kolegą Djourou. Vietoje šio tikrai labiau norėčiau matyti von Bergen.

4. Arlauskis. 10 balų. Gali būti patenkintas dėl to, kad šias rungtynes dėl šveicarų jaunimo žiūrėjo daugelio klubų skautai, o jis iš tikrųjų buvo pagrindinė vakaro žvaigždė, o ne Shaqiri. O juk mes visi norime dar vieno lietuvių kurioje nors pirmo penketuko lygoje. Jis jau ten seniai žaistų, jeigu būtų išlaukęs pasiūlymo iš Vakarų, o ne pasirinkęs Rubin.

5. Katastrofa. Buvo liūdniau negu po labiau pagarsėjusių rungtynių su Lichtenšteinu ar Farerais. Tai dažniausiai būdavo jau kone logiška rinktinės mirtis. O ši komanda dar nebuvo nuvylusi ir net dabar manau, kad Igoris yra geresnis už vengrą su Žutautu kartu sudėjus ir padauginus iš 300. Bet vėl galima amžinai klausinėti, ką jauninamo rinktinėje veikia Beniušis, kodėl savo šansų sulaukia tik tam tikri perspektyvūs jaunuoliai, ar tikrai neturime nieko padoresnio gynėjų linijai, kodėl Černychas nežaidžia puolėju arba į aikštę nemetamas Simonas Stankevičius, kodėl ant suolo liko Kalonas ir t.t.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą