2014 m. lapkričio 24 d., pirmadienis

Kam naudingas TT skandalas?

TT būstinėje vyko kratos, du artimi ministrui žmonės buvo išsivesti su antrankiais, pats ministras tapo specialiuoju liudytoju. Šis skandalas turėtų gana stipriai paveikti kitų politinio lauko žaidėjų pozicija. Ten kur pažvelgsi - vieni laimėtojai.



LSDP laimėjo labai daug. Nors yra nesutariama - Premjeras ar Prezidentė žaibiškai ministru paskyrė Skvernelį (tai yra, kurio iš jų čia buvo iniciatyva), tačiau bet kokiu atveju, labai abejotina ar TT. Net jeigu LSDP ir nelabai norėjo matyti Skvernelio šiame poste, jis bent jau neturėtų kelti tiek problemų, kiek Barakauskas, kuris tai gydosi stuburą, tai išsigydo ir vėl gali normaliai dirbti, o be to ir daugelyje krizinių situacijų atrodė taip kaip FB paskyroje - kaip gėlininkas, o ne kompetentingas ministras.

DP populiarumas turi ryšį su DP. DP byla, kuri įtartinai paspartėjo prieš antrą Seimo rinkimų turą, darė didžiulę meškos paslaugą partijai. O dabar atsirado nauji blogiukai, taigi - DP dabar geroji partija. Prie to prisideda ir nauji EP vargai naikinant Viktoro neliečiamybę.

Opozicijai irgi viskas labai gerai. Dar viena priežastis kritikuoti šią Vyriausybę, o gal dar net vienas pretekstas, dėl kurio būtų galima įrodinėti, kad Butkevičius tik gaišta laiką dirbdamas su tokiais partneriais ir verčiau rinktis vaivorykštę. Nemanau, kad vaivorykštė yra realus scenarijus, bet labiau eksponuoti save yra visos sąlygos.

Blogai pačiai TT. Aišku, Paksas bandys įrodinėti, kad čia tik po dešimtmečio sukurta nauja susidorojimo schema. Tačiau toks kietakaktiškas požiūris, kai toliau į Vilniaus merus stumiamas nepartinis ir galimai prisidirbęs Skaistgirys, kenkia pačios partijos prestižui. Poliarizacija partijos viduje taip pat auga, nes Mazuronių stovykla jau ir anksčiau buvo ne viskuo patenkinta, o dar vienas išbandymas vienybei buvo iš dangaus nukritusi Skvernelio kandidatūra, kai tikrai buvo vietinių, kurie norėjo šio, kad ir karštoko posto.

Po puikios kadencijos pradžios, kada TT Mazuronio asmenyje įrodė, kad gali konstruktyviai kurti, atėjo juodas periodas. Galbūt išaugo ir tikimybė to, kas visiškai realu atrodė 2012 m - kad TT vieną dieną vis tiek išeis, nes jų darbo stilius visada buvo negatyvi kritika, o ne kūryba. Bet kol kas Paksas panašus į žmogų, kuriuo kiti be jokios rizikos naudojasi savo politiniams tikslams. Ir tai naudinga iš esmės visiems politinio lauko žaidėjams, išskyrus pačią TT.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą