2014 m. gegužės 1 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos pusfinalis Londone: Atletico - Chelsea 3:1

Įspūdžiai po rungtynių tokie:

1. Diego Costa.



Sužaidė geresnes rungtynes nei Madride. Nors Chelsea gynyba didžiąją dalį rungtynių veikė gerai, jis sugebėdavo susikurti gerų galimybių ir buvo nemažas galvos skausmas varžovams. Tai, kaip jis sužaidė epizodą prieš Eto nulėmė rungtynes. Nors visas rungtynes rodė daug emocijų, netgi prieš pat 11 metrų baudinį, bet kai reikėjo, viską atliko šaltakraujiškai.

2. Arda. Rungtynių pradžioje labiau išsiskyrė labai šiurkščiu žaidimu nei keliama grėsme varžovų vartams. Po pertraukos buvo nuostabus, ypač po antrojo įvarčio - kai varžovų gynyba ima klibėti ir jiems dar ir tenka daugiau dėmesio skirti puolimui, prasideda jo stichija. Įmušė paskutinį įvartį.

3. Courtois. Priklauso Chelsea ir jeigu būtų stovėjęs kituose vartuose, neaišku, kuo būtų pasibaigę rungtynės. Sužaidė nuostabiai, ištraukė viską, ką tik buvo įmanoma ištraukti, o darbo buvo gerokai daugiau, nei atrodė kad bus prieš rungtynes.

4. Eto'o. Chelsea brangiai sumokėjo už savo autobusą. Kadangi didžiąją rungtynių dalį gynėsi 10-11 žaidėjų, natūralu, kad tai tekdavo daryti ir tiems, kurie šiaip jau labai retai tai daro. Eto'o pritrūko įgūdžių, sužaidė kaip kolūkietis porceliano parduotuvėje ir labai negrabiai mėgino stabdyti Costa. O tai iš esmės ir nužudė Chelsea. Puolime nežibėjo, Terry vakar buvo pavojingesnis varžovų vartams nei Eto'o. Ką jau kalbėti apie šiaip jau sirgalių nemylimą Demba Ba.

5. Lemtingumas. Mourinho pagrindinė klaida buvo prieš savaitę, o ne vakar. Visi žavėjosi tuo, kaip buvo supančiotas varžovų žaidimas, bet be įvarčio išvykoje, kurio buvo tiesiog neįmanoma įmušti dėl to, kad realiai kažkokią grėsmę Atletico vartams mėgino kelti tik Torres, atsilaikyti sunku. Niekas dviejų rungtynių kovoje nenori tempti įvykių į baudinius. Todėl Chelsea buvo priversti atakuoti ir jiems sekėsi neblogai. Visgi, jau ir vienas praleistas įvartis Chelsea palieka mažai šansų, nes Atletico gynyba ne ką lengviau pramušama. Kad Atletico tikrai įmuš, prieš rungtynes neabejojau. Chelsea tiesiog neturėjo šioms rungtynėms tinkančios strategijos. Gynybinis futbolas turbūt būtų reiškęs lygiąsias 0-0, labiau atakuojantis, kad reiks mušti daugiau negu vieną įvartį. Chelsea strategija iš principo nebuvo bloga, bet koją pakišo tai, kad Madride įmušti nepavyko.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą