2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Premier lygos apžvalga po sezono

Ciklas rieda toliau. Šiandien - Anglija.







Simbolinė sudėtis

GK Szczesny Arsenal

Apie Arsenal vartininkus jau kone sklando legendos. Ir Szczesny ilgą laiką nebuvo laikomas stipriąja klubo grandimi, dažnai prakalbus apie galimas garsių vartininkų naujas darbovietes, būdavo prisimenamas Arsenal. Po šio sezono tokių kalbų turėtų nelikti. Lenkas sužaidė monstrišką sezoną ir dažnai traukė savo komandą. Jo kolega Fabianski irgi žaidė taip, kad jeigu nepersigalvos dėl išvykimo, naują darbovietę ras be vargo.

LB Evra MU

Savotiškas prancūzo renesansas įvyko tada, kai to labiausiai reikėjo. Kartu su Rooney, jis buvo geriausias šio sezono MU žaidėjas. Buvo vienintelis stabiliai geras žaidėjas gynybos linijoje, o kadangi MU atakos dažnai strigdavo, itin svarbūs jo trys rezultatyvūs perdavimai.

CB Skrtel Liverpool

Taip, klaidų jis darė. Bet jam tai buvo sunkus sezonas - partneriai gynybos širdyje kaitalioti gana dažnai, jį vienintelį galima laikyti tvirtu starto sudėties žaidėju iš visų centro gynėjų. Jeigu ne jo gana stabilus žaidimas, Liverpool būtų turėjęs gerokai daugiau problemų.

CB Koscielny

Buvo tikras bosas gynyboje. Po kelių nestabilių sezonų visą sezoną išlaikė puikią formą

RB Coleman Everton

Iki šiol daugiau dėmesio susilaukdavo kitas Everton krašto gynėjas - Baines. Tačiau šį sezoną airis sužaidė nuostabiai ir buvo viena iš galingiausių ginklų pirmame Everton sezoną po Moyes eros pabaigos. Gynyboje daug klaidų nedarydavo, puolime su 6 įvarčiai įnešė milžinišką indėlį. Jam 25-eri, todėl pirkėjų irgi gali atsirasti.

CM Gerrard Liverpool

Sužaidė vieną geriausių sezonų savo karjeroje. Jeigu ne vienas apmaudžiai prarastas kamuolys, galėjo tapti EPL čempionu. Buvo tikras generolas aikštės viduryje, diktuojantis žaidimą.

CM Rooney MU

Žaidė ten kur reikėjo - tiek atakos smaigalyje, tiek už van Persie nugaros, atakuojančiu saugu. Nors sulaukė daug kritikos, buvo vienas nedaugelio MU žaidėjų, kuris buvo stabilus ir traukė klubą į priekį. Sau ne visai įprastoje pozicijoje buvo bandomas ir anksčiau, bet šiemet saugu jam sekėsi žaisti bene geriausiai.

LW Hazard Chelsea

Į šaltą ir apskaičiuota Mourinho stilių įnešė kitokių spalvų. Svarbiausiose rungtynėse net wingeriai kartais žaisdavo tie, kurie gali daugiausiai nuveikti gindamiesi. Hazard buvo išimtis iš taisyklės. Belgas įmušė 14 įvarčių ir buvo rezultatyviausias savo klube.

RW Sterling Liverpool

Anglija turi dar vieną didelį talentą. Tai buvo žinoma jau senokai, bet šis sezonas buvo pirmas, kuriame Sterling buvo toks brandus ir jo indėlis į rezultatus labai didelis. Nedaug trūko, kad būtų įmušęs dviženklį įvarčių skaičių EPL. Jis buvo didelė grėsmė visiems, neretai kildamas į aikštę nuo suolo, įnešdavo daug energijos.

CF Suarez Liverpool

Fenomenalus sezonas. Dar vasarą su baisiomis mimikomis draugiškose rungtynėse demonstravo, kokia jam kančia žaisti už Liverpool, bet prasidėjus sezonui įrodė, kad vertinant tik klasikinius tikrus puolėjus, yra geriausias žaidėjas pasaulyje.

CF Sturridge Liverpool

Sunku pasakyti, kaip Sturridge atrodytų, jeigu jam būtų tekę visą sezoną žaisti su kitu partneriu puolime, bet prie Suarez atrodė, kad Anglija ir be Rooney turi aukščiausio lygio puolėją. Buvo itin aštrus ir demonstravo gerą futbolą. Jeigu Rooney bus geroje formoje, tai galima laukti gero Anglijos žaidimo puolime.

Treneris Rodgers

Pasiekė savo tikslą - Liverpool kovėsi dėl titulo. Kai jis buvo paskirtas treneriu, matėsi, kad projektas gali būti sėkmingas, tačiau užtruko, kol pamatėme rezultatus. Prieš sezoną pagrindo optimizmui daug nebuvo - keitėsi vartininkai, Suarez viešai rodė, kad nori išvykti. Nors be Mignolet, visi kiti naujokai niekuo nepasižymėjo, bet turbūt lemiamu faktoriumi tapo laikas. Rodgers jau subrandino ir užgrūdino savo karius. Todėl ir pasiektas puikus rezultatas.

Šaunuoliai Southampton

Prieš sezoną nebuvo labai daug iš jų tikimasi. Nemaniau, kad kris į žemesnę lygą, bet prognozavau, kad bus 16-ti. Kad jų jaunimas geras, buvo aišku. Kad Pochettino neblogas treneris, irgi. Tačiau po šio sezono panašu, kad treneris jis gana genialus ir anksčiau ar vėliau stos prie kokio nors superklubo vairo, o Shaw, Lallana, Rodriguez, Schneiderlin yra labai talentingi vyrukai, kurie verti geresnių klubų. Nors aišku, pats Southampton šiemet irgi labai geras.

Nevykėliai Fulham

Vasaros permainos atrodė į gerą pusę - pasikeitė savininkas, vartininkas. Didelių nuostolių nebuvo, naujokai neblogi. Galėjo būti tipinis sezonas, kuomet Fulham yra pirmo dešimtuko apačioje ar antro viršuje. Bet sezonas klostėsi katastrofiškai. Komandos gynyba buvo visiškai apgailėtina. Jol pakeitęs Meulensteen, vėliau net pats Magath padėties per ne lyg nepakeitė. Po ilgokos pertraukos komanda paliko EPL.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą