2014 m. gegužės 28 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lygos finalas. Real - Atletico 4:1

Įspūdžiai po rungtynių tokie:

1. CR07.



Tai nebuvo jo geriausios rungtynės, bet jeigu ne jo žvėriškas žaidimas, Real finalo turbūt nebūtų pasiekęs. Naujas rezultatyvumo rekordas, maksimali koncentracija ir jokio vaikiškumo. Iki pat finalo, kuomet grįžo seni įpročiai - nardymas ir džiaugsmas pribaigus jau pridvėsusį medžiojamą gyvūną. Bet vis tiek monumentalus sezonas.

2. Ramos. Jo įvartis mane nuliūdino labiausiai iš to, kas nutiko futbolo stadionuose per paskutinį penkmetį. Dar iki tol jis buvo neįveikiamas gynyboje ir skirtingai negu jaunasis Varane nedarė klaidų bei maksimaliai varžė Atletico žaidimą. Sezono pabaiga jam nuostabi, standartuose beveik nesustabdomas.

3. di Maria. Manau, kad vasarą visi keikė Perez, kodėl išvyko Ozil, o ne di Maria, gana tingų ir apatišką sezoną sužaidęs ir po Bale atvykimo poziciją starto sudėtyje turintis prarasti žaidėjas. Tačiau įvyko absoliutus renesansas. Di Maria pakeitė poziciją aikštėje ir tapo nuostabiu centro saugu. Taip, Ozil pagal aikštės matymą yra Nr. 1 pasaulyje, bet kartu jis yra ir fiziškai silpnas žaidėjas. Di Maria nereikia astronominių aikštės matymo įgūdžių - bene pirmą kartą playmaker'ių pozicija Real neperkrauta, dar pernai ten buvo ir Kaka, ir Ozil, dabar ten gerai tvarkosi Modrič, užimdamas atakų generolo pareigas. O Di Maria yra tas ištvermingas kovotojas, greitas, nepavargstantis, aštrus ir mirtinai pavojingas. Vien per jį Atletico susirinko krūvą kortelių, o nors neįmušė pats, bet de facto atliko rezultatyvų perdavimą Bale.

4. Godin, Galėjo tapti didvyriu, tačiau kaip ir iki šiol jau gerus trejus metus būdamas turbūt pasaulio centro gynėjų 5 ar 10-uke liko šešėlyje dėl to nelemto kampinio. Visas rungtynes gynėsi be didesnių klaidų, o per pratęsimą, kai Alderweireld drebėjo kojos, Juanfran buvo mirtinai pavargęs, Miranda taip pat, liko kone vienas padoriau žaidžiantis gynėjas. Aišku, CR07 galiausiai palaužė ir jį.

5. Charakteris. Atletico daugiau negu komanda. Už centus surinkta kariauna nukariavo visą Europą ir į finalą nukeliavo sunkesniu būdu nei Real. Atsilaikė 93 minutes. O dabar jos neliks. Milijonieriai žvangins savo pinigėliais ir tikrai ne vienas didvyris iškeliaus. Šlovė Herojams ir lauksime naujo Diego Simeones projekto. Titulų, kaip Klopp, Yakin ar Rudi Garcia jis dar daug iškovos.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą