2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Bundeslygos apžvalga po sezono

Pradedu tradicinį apžvalgų ciklą besibaigiančiam sezonui. Šiandien - Vokietija.



Sudėliojus simbolinę sudėtį, pirmiausia į akis krito tai, kad įtraukiau tik du Bayern karius... Kita vertus, lyderius persekiojo traumos, ne vienas svarbus žaidėjas praleido 10 ar netgi pusę rungtynių. Todėl logiška, kad vien dėl to negalima sakyti, kad jiems sezonas buvo geras. Neuer į sudėtį netraukiau, nes turėjo mažai darbo, Dante ir Alaba  nebuvo tokie patikimas, kaip anksčiau, Boateng, Schweinsteiger, Martinez, Ribery praleido daug rungtynių, Lahm toje pozicijoje, kurioje turėjo galimybių būti įtrauktas žaidė mažai. Taigi, trofėjus komandinis, todėl ir individų nedaug.

Simbolinė sudėtis

GK ter Stegenas Mgladbach

Padarė viską, kad nenuplauktų sutartis su Barcelona, o ir savi sirgaliai blogu žodžiu neminėtų. Sužaidė geriausią savo sezoną, nors ir kartais priminė Valdes - po įspūdingai ištrauktų smūgių sekdavo kvailai praleisti įvarčiai. Tačiau be jo žaidimo Mgladbach nebūtų iki pat sezono pabaigos kovojęs dėl vietos Čempionų lygoje.

LB Roudriguez Wolfsburg

Jaunasis šveicaras buvo vienas iš didžiausių sezono atradimų. Jo kraštas puolėjams buvo sunkiai įveikiamas, o puolime sužibėjo su 5 įvarčiais ir 9 rezultatyviais perdavimais. Jeigu ne vasarą, tai tikrai artimiausiu metu gali rasti solidesnius darbdavius.

CB Naldo Wolfsburg

Patyręs brazilas sužaidė galbūt patį geriausią sezoną savo karjeroje. Buvo tikra siena gynyboje, sunkiai pralaužiama bet kurios komandos žaidėjams. Labai daug prisidėjo prie sėkmingo sezono.

CB Sokratis Borussia

Komandos naujokui sezonas buvo sunkus. Hummels ir Subotič praleido labai daug rungtynių, todėl jo partneriai gynybos širdyje dažnai švelniai tariant nekeldavo pasitikėjimo. Tačiau Sokratis sužaidė gerą sezoną ir yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl Borussia visiškai nesugriuvo, kamuojama traumų.

RB Popesch Mainz

Išskirti šios pozicijos žaidėją buvo itin sunku, nes ne viename lyderių klube tai buvo silpniausia grandis. Čekų veteranas sužaidė nuostabų sezoną, Mainz pasiekė gerus rezultatus. Popesch buvo itin naudingas puolime, atliko net 5 rezultatyvius perdavimus. Kaip ne pirmos jaunystės krašto gynėjui, nuostabus rezultatas.

DMC Sahin Borussia

Prieš sezoną tikėtasi, kad Gundogan ir Sahin jungtis bus mirtina aikštės viduryje. Bet praktikoje to patikrinti galimybių nebuvo. Sahin grįžo į savo būklę prieš trejus metus, kai nuo jo žaidimo labiausiai priklausė tai, kaip atrodo pati komanda. Aikštės viduryje jis buvo kertinis, rišantysis žaidėjas. Jeigu ne istorija su Real ir jau šiek tiek solidesnis amžius, Borussia vėl galėtų būti atakuojama pirkėjų.

PM Gotze Bayern (foto)

Debiutas Miunchene pavyko. Itin svarbu tai, kad Gotze dar nėra visiškas Guardiolos sistemos sraigtelis ir ypač antroje sezono pusėje, kai žaidimas imdavo strigti, pasiūlydavo įdomių sprendimų. Aišku, traumos trukdė atsiskleisti, bet visumoje debiutas buvo puikus.

PM Mkhitaryan Borussia

Pagrindinė jo problema buvo tai, kad jis ne Gotze, forma truputėlį svyruodavo ir tai, kad neišplėšė pergalės prieš Real. Jam buvo labai sunku, nes lūkesčiai buvo kiek nenormalūs ir susilaukė daug kritikos. Tačiau jo sezonas buvo labai geras, Bundeslygoje beveik pavyko pasiekti dvigubus rodiklius tiek įvarčių, tiek perdavimų grafoje.

LW Reus Borussia

Jo kaina rinkoje išaugo dar labiau. Be jokios konkurencijos buvo aiškus komandos lyderis, pavojingiausias žmogus su kamuoliu, mušantis įvarčius ir atliekantis daug nuostabių perdavimų. Lewandowski be Reus turbūt nebūtų geriausias puolėjas.

RW Robben Bayern

Jeigu pernai buvo galvosūkis, kas iš Bayern pateks į geriausių pasaulio futbolininkų trejetuką, šiemet Bayern sėkmės ČL atveju būtų dar sunkiau. Bet lažinuosi, kad tai būtų Robben, Mušė daug įvarčių, buvo mažiau savanaudiškas negu visada (išskyrus sezono pabaigą) ir buvo pagrindinis varikliukas krašte.

CF Lewandowski Borussia

Rezultatyviausias žaidėjas. Sužaidė puikų sezoną, mušė daug įvarčių. Po sezono keliasi į Bayern ir sugebėjo netapti Judu, ko nepavyko Gotze.

Treneris Hecking Wolfsburg

Sukūrė gerą komandą, kuri, jeigu toliau dirbs ta pačia kryptimi, grįš į Čempionų lygą. Sėkmei pagrindai pakloti vasarą - labai sėkmingai padirbėtų transferų rinkoje, suburta komanda, kuri gali mušti daug įvarčių ir tai atnešė sėkmę. Apskritai, didelių sensacijų šiemet nebuvo, pavyko tiksliai prognozuoti pirmą ketvertuką, iš pirmo septintuko 6 komandas buvau į jį pasiuntęs.

Šaunuoliai

Augsburg

Augsburg nustebino. Maniau, kad turėtų keliauti į žemesnį divizioną, bet dėl puikios gynybos vienu metu atrodė, kad gali pakovoti dėl vietų Europoje. Komanda žaidė gynyba ir greitomis atakomis paremtą futbolą, jeigu būtų turėjusi geresnį atakų užbaigėją, galėjo būti aukščiau.

Nevykėliai

Stuttgart

Grato Sirgėdo komanda tik paskutiniais mėnesiais pasistengė, kad išvengtų kritimo į žemesnę lygą. Tokias tradicijas turinčiam klubui, kurio sudėtis popieriuje solidi, labai prastas rezultatas. Per sezoną keitėsi trys treneriai ir tik prie Stevens žaidimas nors truputį stabilizavosi. 

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą