2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis

Pasaulio futbolo čempionato A-D grupių prognozės

Laikas skirti dėmesio Pasaulio čempionatui. Šiandien - apie pirmas keturias grupes.



A grupė

Dėl grupės nugalėtojų klausimų mažiausiai. Galima skeptiškai žiūrėti į kai kuriuos Scolari sprendimus, į pasitikėjimą tais, kurie Europoje buvo blankūs, o geri tik Brazilijoje, į galybę gerų žaidėjų, kurie liko už borto - Miranda, Luis Felipe, Robinho, tačiau sunku įsivaizduoti, kad brazilai galėtų būti grupėje ne pirmi. Konfederacijų taurė parodė, kad Scolari žino, kaip iš komandos išspausti maksimumą. Brazilams visgi trūksta aiškaus komandos vedlio, nes Neymar dar nėra toks brandus lyderis, kokius turi kitos didžiosios komandos. Meksikos treneris Herrera savo principais panašus į Scolari. Daug Meksikoje rungtyniaujančių žaidėjų. Vela, Aquino ir dar keletas garsių meksikiečių liko už borto. Javier Hernandez, turėsiantis tapti komandos vedliu, nemažai laiko praleido ant suolo. Meksikoje dabar kartų kaita, daugelis tų, kurie padėjo gana neblogai pasirodyti 2006 ir 2010 šiemet nebežaidžia. Olimpiniai čempionai Londone beldžiasi į rinktinę. Tačiau panašu, kad šiemet Meksika gali nebeišeiti iš grupės. Kamerūnas pasižymi solidžia ir gana garsia gynybos linija, nebloga centro saugų trijule, bet kaip toli jie eis, priklausys nuo dviejų žmonių - patyrusio, net 16 sezonų Freiburg treniravusio trenerio Finke ir seno gero Samuelio Eto'o, kuris Chelsea sužaidė visai neblogą sezoną. Finke turėtų suburti gerą komandą ir įvertinant patirtį, turėtų būti strategas Nr. 2 šioje grupėje. Visgi tikėtina, kad puolimas gali kelti rimtų problemų. Kroatija turėtų žengti į kitą etapą. Aišku, Niko Kovač yra visiškai žalias treneris, bet medžiagą turi gerą. Modrič ir Rakitič atvyksta po bene geriausių sezonų savo karjerose, Mandzukic taip pat turėjo gerą sezoną, gynėjų linija patyrusi. Daug kas priklausys nuo Modrič - turbūt geriausio futbolininko šioje grupėje. Ir Eduardo - Mandzukic čempionatą dėl diskvalifikacijos pradės ant suolo. Laukia labai įdomi kova dėl antros vietos.

Prognozė: 1. Brazilija 2. Kroatija 3. Kamerūnas 4. Meksika

B grupė

Lengviausia nuspėti, kas bus pirmi, ir kas bus paskutiniai. Pirma bus Ispanija, paskutinė Australija. Ispanai nėra nenugalimi - tai parodė Konfederacijų taurė. Tačiau ši grupė, nors ir nėra pati lengviausia, per ne lyg daug iššūkių ispanams kelti neturėtų. Dar vienas dalykas - šis sezonas kaip niekad geras Ispanijos klubams. Tikėtina, kad į komandą bus įlieta daugiau šviežio kraujo - vien ko vertas Diego Costa, turint omenyje tai, jog nei vienas iš ankstesnių auksinės eros pagrindinių puolėjų - Villos, Torres, Llorente nebuvo iš koto verčiantys šį sezoną. Australijoje - kartų kaita. Nustebsite, tačiau starto sudėtyje bus gana nedaug girdėtų pavardžių. Kartų kaita turėtų smogti stipriai - nemanau, kad Australija iškovos bent tašką. Dėl antros vietos kovos Olandija ir Čilė. Su Strootman, van der Vaart ir nors panašaus pajėgumo kaip 2010 gynybos linija olandai turbūt iš šios grupės lengvai išeitų toliau. Dabar bus daug sudėtingiau. Robben vienas laimėti negali. van Persie ir Sneijder atvyksta po kuklokų sezonų. Gynybos linija neatrodo solidžiai. van Gaal yra nuostabus treneris, bet jo suburtos komandos anksčiau ar vėliau griūna kaip kortų nameliai. Kaip bus Brazilijoje, spręsti sunku. Todėl Čilė turi gerus šansus. Jeigu Vidal atsigaus po traumos ir spės įgyti tokia žvėrišką formą, kokią demonstravo šiemet, Alexis, Vargas ir Isla bus geros formos, Čilė turi visus šansus išmesti olandus. Sampaoli gal ir neturi tokios patirties ir auros kaip Bielsa, bet žaidimas ne ką prastesnis ir prieš Čilę bus sunku visiems.

Prognozė: 1. Ispanija 2. Čilė 3, Olandija 4. Australija

C grupė

Bet kuri komanda gali būti pirma, bet kuri gali būti paskutinė. Visgi, jeigu reiktų lažintis, statyčiau už Kolumbiją. Taip, Falcao gali nebūti Brazilijoje. Tačiau vien todėl, kad jis yra garsiausias, nurašyti Kolumbijos nereiktų. Zapata, Armero, Zuniga, Guarin, Cuardado, James Rodriguez (foto), Jackson Martinez - visi jie Brazilijoje žais. Jau dabar baisu pagalvoti, kaip reiks gintis varžovų krašto gynėjams, nes atakuojantis potencialas tiesiog žvėriškas. Galbūt kiek silpniau atrodo centro saugai. Nemanau, kad Kolumbija iškovos 9 taškus, bet po grupės turnyro turėtų būti viršuje. Įdomu, kaip seksis Pekerman, kuris kol kas buvo žinomas tik kaip geras jaunimo treneris, 2006 su Argentina daug ką nuvylė, o iki tapimo Kolumbijos treneriu gana nesėkmingai dirbo klubuose. Jeigu į tokią grupė Drambliai būtų patekę prieš ketverius metus, būtų nesunkiai turnyrą laimėję. Dabar auksinė jų karta sensta. Tačiau yra ir pozityvių pokyčių. Yaya Toure per paskutinius kelerius metus įspūdingai patobulėjo ir dabar tai yra nebe Drogba komanda. Nuo jo ir taip pat gerą sezoną turėjusio Gervinho daug kas priklausys. Silpniausia vieta gali būti treneris - Lamouchi dar labai žalias strategas. Japonija šiemet irgi turėtų būti stipri. Zaccheroni turbūt geriausias treneris grupėje, komanda turi jaunus ir stiprius krašto gynėjus, puolime - Kagawa, Honda, patyrusį Hasebe. Tačiau nerimo irgi turėtų būti - Kagawa buvo marinuojamas ant suolo MU, Honda ACM irgi sužaidė gana kuklią antrą sezono dalį. Stipresnėje grupėje japonų šansai būtų menki, bet dabar yra geri šansai patekti į kitą etapą. Graikija išliks sunkiai pramušama siena, turbūt liks problemos ir atakuojant varžovų vartus. Paradoksalu, bet be Sokračio, kitos graikų žvaigždės yra atakuojantys žaidėjai - Samaros, Salpingidis ir komandos lyderiu turbūt būsiantis Mitroglu. Daug kas priklausys ir nuo veterano Karagounio. Šioje grupėje graikai neturėtų likti be taškų, bet turbūt į kitą etapą nepateks.

Prognozė: 1. Kolumbija 2. Dramblio Kaulo Krantas 3. Japonija 4. Graikija

D grupė

Pagrindinė kova dėl pirmos vietos bus tarp Urugvajaus ir Italijos. Urugvajaus sėkmė pirmiausiai priklausys nuo to, ar galės žaisti Suarez. Aišku, Cavani dabar taip pat yra žymiai geresnis, negu prieš 4 metus, Forlan priešingai - netgi nebežaidžia Europoje, bet vis tiek smogiamasis trio išliks pavojingiausiu Urugvajaus ginklu. Kaip ir treneris Tabarez, per savo ilgą karjerą treniravęs Boca ir Milan, jau įrodęs, kad su Urugvajumi gali nuveikti labai daug. Problemų gali kelti gana vidutiniška saugų linija, o gynyboje šalia naujos žvaigždės Godin žais komandos kapitonas Lugano, todėl įmušti į Urugvajaus vartus bus sunku. Italija bus labai priklausoma nuo Pirlo. Jeigu jo forma bus gera, galybė jaunų ir talentingų, bet mažai patirties turinčių puolėjų turės nemažai progų. Jeigu Pirlo bus uždarytas, tada Italija atrodys nuobodžiai ir gali anksti baigti savo kelionę. Įdomu tai, kad Konfederacijų taurėje itin silpnai atrodė italų gynyba, išskyrus galbūt tik pusfinalio mačą. Bet Italija turėtų nužengti gana toli. Anglijos sudėtis eilinį kartą rodo, kiek problemų galima turėti, kai tavo šalies lyga stipriausia pasaulyje ir pritraukia daug legionierių. Tiesa, šiemet daugiau negu įprasta gero jaunimo - Barkley, Sterling, Henderson, Wilshere, Sterling, Shaw turėtų būti rimta jėga. Tačiau nerimą kelia tai, kad gynybos linijoje nebėra senųjų herojų - Terry, Cole, Rio Ferdinando. Daug kas priklausys nuo likusių veteranų - Lampard, Gerrard ir Rooney. Kosta Rikoje dauguma žaidėjų menkai žinomi. Pagrindinės žvaigždės - monumentalų sezoną sužaidęs vartininkas Navas, kuris turėtų užtikrinti bent jau tai, kad komanda nebus daugiausiai įvarčių praleidusi komanda, nors ir turbūt liks be taškų, patyrę Ruiz ir Bolanos bei jaunasis Joel Campbell. Šioje grupėje Kosta Rika akivaizdi autsaiderė ir sunku tikėtis, kad galėtų iškovoti taškų.

Prognozė: 1. Urugvajus 2. Italija 3. Anglija 4. Kosta Rika

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą