2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Pasaulio futbolo čempionato E-H grupių prognozės

Antras ciklo rašinys :)



E grupė

Favoritai mano galva yra šveicarai. Ottmar Hitzfeld vienas didingiausių strategų, kokie tik atvyks į Braziliją, komanda yra geras jaunystės ir patirties lydinys - auksinė karta jau komandoje apšilo kojas, patyrę dar pajėgus - Inler, Lichsteiner, Behrami tikrai dar ne pensininkai. Ypač sunku turėtų būti laužyti šveicarišką gynybą. Prancūzija popieriuje stipresnė. Tačiau problemų yra. Blanc laikais atrodė, kad 2010-ieji jau visiška praeitis. Dabar porcija naujų karų, dėl kurių čempionatą praleis Nasri. Nors Deschamps mano galva yra geras treneris, su rinktine kažkas ne tvarkoje psichologine prasme. Dažnai atrodo, kad jie nori ir gali, bet vis tiek į čempionatą prasimušta sunkiai, o dar Ribery praėjusį sezoną buvo silpnokas. Visgi, naujo fiasko nebus vien todėl, kad grupė per daug paprasta. Ekvadoras nėra baisiai jauna komanda, bet žaidėjams labai trūksta patirties. Juos treniruos Rueda, kuris praeitame čempionate su Hondūru kalnų nevertė. Hondūrą treniruos Suarez, kurio patirtis su Ekvadoru žymiai malonesnė - aštuntfinalis Vokietijoje. Visgi, nepanašu, kad per metus nuo to laiko, kai krito grupėje, Hondūre pasikeitė kas nors daugiau negu žaidėjų amžius. Liko toks pats kovingų vidutiniokų būrys, o lyderis Wilson Palacios iš EPL lyderių medžiojamo vaikino tapo paprastu Stoke kariu. Europiečiai daug problemų grupėje neturės.

Prognozė: 1. Šveicarija 2. Prancūzija 3. Ekvadoras 4. Hondūras

F grupė

Argentina šioje grupėje rimto pasipriešinimo nesulauks. Taip, jie irgi turi problemų - gynybos linija neverčia iš koto, kaip visada trūksta ryškesnių asmenybių aikštės viduryje. Tačiau puikų sezoną turėjo di Maria, o puolėjų pasirinkimas turbūt geriausias pasaulyje. Todėl Argentina bent jau grupėje didelių problemų turbūt neturės. Bosnijos atakuojantis potencialas iš tikrųjų beveik panašiai baisus - Pjanič, Ibiševič, Dzeko - su jais aikštėje susidurti nenori niekas. Žymiai rečiau kas atkreipia dėmesį į tai, kad labai svarbi asmenybė yra puikus vartininkas Begovič. Bene silpniausia vieta - treneris Sušič, kuris per savo karjerą iki šiol nieko įspūdingo nenuveikė. Pagal žaidėjų resursus, patekimas čia irgi nieko įspūdingo - nesėkmės atveju bosniai būtų tiesiog privalėję trenerį išspirti lauk. Iranas priešingai - paslaptinga komanda, nedaug Europoje žaidžiančių žaidėjų, bet atrankoje atrodė puikiai. Visų laikų geriausio SAF asistento Queiroz vedami jie turi neblogus šansus. Nigerija popieriuje gana stipri, Keshi savo kaip trenerio klasę įrodė su Togu patekdamas į pasaulio čempionatą Vokietijoje. Visgi, nors iki šiol tai nešė sėkmę, kartais Keshi žaidėjų pasirinkimas atrodo keistas. Komanda jauna, todėl turbūt didžiausia jų sėkmė dar tik ateityje. Kova dėl antros vietos iš esmės visiškai lygi.

Prognozė: 1. Argentina 2. Bosnija ir Hercegovina 3. Iranas 4. Nigerija

G grupė

Situacija panaši kaip E grupėje, tiktai mažesnė pajėgumo praraja tarp klubų. Favoritai vokiečiai. Taip, jie turi galybę problemų dėl lyderių sveikatos, dėl to, kad Wenger užvaikė Ozil (foto), kuris Madride gerokai daugiau ilsėdavosi, todėl sezoną baigė blankiai, ne itin ramu turėtų būti dėl žmogaus atakų smaigalyje. Neaišku, ar nepasikartos 2012 scenarijus, kai prieš Italija jauna gynybos linija sueižėjo. Bet čia daugiau klaustukai ateičiai. Pirmame etape viena reali grėsmė - Portugalija. CR07 atvyksta po žvėriškai gero sezono. Kita vertus, pačios komandos padėtis subtili. Ta karta, kuri daugelio nuomone turėjo tapti pagrindiniais CR talkininkais ir būti pirmo ryškumo žvaigždėmis - Coentrao, Moutinho, Veloso jau akivaizdu, kad nepasieks to, ko iš jų tikėtasi. Visi likę - jau juda link karjeros bent jau rinktinėje pabaigos, daug kam šis čempionatas turėtų būti paskutinis starto sudėtyje (Alves, Postiga. Meireles, galbūt ir Pepe). Todėl CR turės būti nusiteikęs arti už 2, jeigu nori keliauti toli. JAV įvyko tradicinis Klinsman scenarijus - jaunimo revoliucija. Šiuo atveju ne tiek jaunimo, kiek tų, kurie kiek per ilgai laukė prie rinktinės durų.  Skambiausias akordas - durų parodymas Donovan. Gerai, kad nors Dempsy liko. Kartu su ryškiausia jaunesnės kartos žvaigžde - Bradley ir būriu Europoje menkai girdėtų čempionatų, JAV laukia ribinis čempionatas. Dar liko Cherundulo, Altidore, bet akivaizdu, kad branduolys bus naujas. Tačiau sunku įsivaizduoti, kad Klinsman imtųsi radikalių dalykų neįvertinęs rizkos, todėl JAV neturėtų būti patrankų mėsa. Labiausiai intriguos mūšis su Vokietija, nes ją tokia, kokia ji yra dabar sukūrė būtent Jurgenas. Ganos jaunimas kažkur užstrigo. Nors prieš 4 metus atrodė, kad tai ateities komanda, šiemet sunku įsivaizduoti juos žengiant toliau negu tada. Essien ir Muntari nejaunėja. Gynybos linija atjaunėjo, bet ir pastebimai susilpnėjo. Boateng, ir broliai Ayew netobulėjo per ketverius metus, tiek, kiek tikėtasi. Gyan kala pinigus, užuot žaisdamas aukštesniame lygyje. Ganai itin daug davė specialistai iš užsienio. Dabar dar ir treneris vietinis ir beveik be patirties. Todėl bus sunku.

Prognozė: 1. Vokietija 2. Portugalija 3. JAV 4. Gana

H grupė

Turėtų vykti įdomi kova tarp 3 komandų. Favoritai belgai. Į jų galimybes viso čempionato kontekste žvelgčiau atsargiai, nes panašios sudėties komanda prieš 2 metus nežaidė EURO 2012, treneris silpnokas. Tačiau dabar visi dvejais metais vyresni, visose pozicijose galybė lygiaverčių žaidėjų (galbūt kiek sudėtingiau su puolėjais), todėl belgai turėtų grupę laimėti. Alžyras per ketverius metus labai subrendo kaip komanda. Halihodčič labai patyręs treneris, subūrė gerą komandą, patys alžyriečiai pabiro po stiprias Europos lygas. Ghoulam, Bentaleb ir aišku lyderis Feghouli turėtų labai rimtai kovoti dėl vietos aštuntfinalyje. Rusijos ir Pietų Korėjos problemos gana panašios - nėra aiškios asmenybės, kuri galėtų būti komandos lyderis. Rusai be Aršavin, kuris sparčiai sensta, nieko neužsiaugino, apskritai, komandos veidas labai lėtai kinta, dauguma lyderių ne už ilgo turėtų palikti rinktinę. Tačiau Capello šiemet turėtų išspausti viską. Korėja keliauja į Braziliją be Park Ji Sung. Yra nemažas būrys žaidėjų, kurie žaidžia stipriose lygose, bet Park Ji Sung neprilygsta niekas ir komanda neturi aiškaus lyderio. Treneris - visiškai be patirties, todėl kabintis į kitą etapą bus sunku.

Prognozė: 1. Belgija 2. Rusija 3. Alžyras 4. Pietų Korėja 

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą