2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Primeros apžvalga po sezono

Paskutinė nacionalinė lyga, kuri liko neaptarta - Ispanija. Čempionų lyga turbūt liks tik po Pasaulio čempionato.



Simbolinė sudėtis

GK Diego Lopez Real

Rinkausi tarp didžiųjų klubų vartininkų. Valdes sezoną sugadino trauma, liko du. Pasirinkau Diego Lopez - taip, jis nėra naujai įsižiebianti žvaigždė, tačiau Courtois tam tikra prasme yra lengviau. Diego daug kam yra tas nevidonas, dėl kurio ant suolo sėdi Ikeras, todėl spaudimas dar didesnis. O su juo Lopez susitvarkė gerai.

LB Felipe Luis Atletico

Jau seniai buvo aišku, kad jie su Marcelo ir Alba yra geriausi kairiojo krašto gynėjai Ispanijos čempionate. Šis sezonas įtikinimai parodė, kad Luis pats geriausias. Nors puolime ir nebuvo tiek pastebimas, kaip anksčiau, bet griovimo prasme sužaidė tobulą sezoną. Nors neįsivaizduoju, kodėl jo dar prieš gerus tris metus neprigriebė joks garsesnis klubas, dabar realu, kad išvyks į Chelsea.

CB Sergio Ramos Real

Turbūt geriausias centro gynėjas pasaulyje šiuo metu. Gynyboje be proto sunkiai pergudraujamas, o šio sezono pavojingumo puolime per standartines situacijas galėtų pavydėti bet kuris puolėjas.

CB Godin Atletico

Kad yra vienas geriausių pasaulyje centro gynėjų, irgi buvo aišku seniai. Tiems, kas stebi Primerą ar žiūrėjo pasaulio čempionatą 2010. Tačiau daug kam buvo staigmena tai, koks jis buvo geras šiemet. Jeigu būtų jaunesnis, potencialių pirkėjų sąrašas būtų įspūdingas.

RB Carvajal Real

Kartais svarbiuose mačuose tarsi pradingdavo, bet iš principo, sugrįžimo sezonas nuostabus. Žaidėjas dar jaunas, todėl jo laukia gera ateitis.

CM Rakitič Sevilla

Kai kalbama apie geriausią Kroratijos futbolininką, visi automatiškai galvoja apie Modrič, galbūt Mandzukic. Kai kalbama apie geriausią Primeros kūrėją - tas pats Modrič, Arda, aišku ir Xavi, Iniesta. Tačiau bent jau aš manau, kad abiejose kategorijose geresnio žaidėjo, kaip ir apskritai žmogaus, kuris darytų didesnę įtaką savo komandos žaidimui, šį sezoną Ispanijoje nebuvo. 12 įvarčių, 10 rezultatyvių perdavimų, turbūt transferas į Barceloną ir manyčiau, kad vieta starto sudėtyje ten.

CM Gabi Atletico (foto)

Nemanau, kad prieš keletą metą patyręs Atletico kapitonas manė, kad kada nors taps Ispanijos čempionu. Dabar jis buvo mano galva, pagrindinis sėkmės faktorius. Juodadarbis griovėjas aikštės viduryje, kuris kartu sugebėjo atlikti 8 rezultatyvius perdavimus. Šiuo atveju, gerai, kad jam 30 metų, todėl turėtų likti komandoje.

LW CR07 Real

Manyčiau, kad jo žaidimas šio sezono metu vertas auksinio kamuolio. Pernai - tikrai ne, nes titulų nebuvo. Nors Primeroje iškovota tik bronza, bet CR07 buvo rezultatyviausias ir ne vienose rungtynėse vienas ištraukė komandą.

RW Alexis Barcelona

Nesuprantu tų, kurie kalba apie tai, kad Alexis atsarginis, sužaidė prastą sezoną. 34 rungtynės, 18 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų. Taip, sezono pabaigoje truputį dažniau likdavo ant suolo, bet mano galva, tai ir buvo viena iš gana nesėkmingo sezono pagrindinių priežasčių.

CF Messi Barcelona

Sužaidė apgailėtiną sezoną - tik 28 įvarčiai ir tik 11 rezultatyvių perdavimų. Aišku, kad reikia jį greičiau stumti arabams, nes futbolininkai yra greitai gendančios prekes ir kitą sezoną įmuš tik 27,656, o tada jau bus visai tragedija.

CF Benzema Real

Nevirškinu Diego Costos teatro, tai pasirinkau Karimą. Jis prie Ancelotti atsigavo. Bene pirmas sezonas po jo perėjimo, kada sunku jį kritikuoti rimtais argumentais. Įmušė 17 įvarčių, netgi atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o iki šiol kalbėta, kad jis gali tik mušti ir nieko daugiau.

Treneris Marcelino Toral Villarreal

Sugrįžimas į Primerą labai skambus. Iš karto užimta 6 vieta. Nors sudėtis tikrai atrodė gana kokybiškai surinkta, bet visgi grįžti iš karto į ankstesnius standartus nėra lengva. Treneris atrodė gana silpna grandis - su Sevilla dirbo nesėkmingi, visos kitos darbovietės - vidutiniokai. Tačiau šį sezoną pasižymėjo gera gynyba ir kitą sezoną grįš į Europos turnyrus.

Šaunuoliai Celta

Prieš sezoną atrodė, kad LE21 atvyko į Vigą galutinai susigriauti savo reputacijos po Romos. Žaidėjų ištekliai kuklūs, daug žaloko jaunimo. Turėjau abejonių, ar išsilaikys Lygoje. Tačiau užėmė vietą pirmame dešimtuke ir demonstravo puikų futbolą.

Nevykėliai Betis

Vasarą išvyko nuostabus GK Adrian, Benat ir dar keli svarbius vaidmenis turėję žaidėjai. Tačiau naujokai atrodė visai neblogi ir maniau, kad tai bus pirmo dešimtuko komanda. Realiai buvo beviltiški autsaideriai ir be konkurencijos blogiausia komanda Ispanijoje. Ypač apgailėtinai buvo su gynyba. 

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą