2014 m. birželio 5 d., ketvirtadienis

Pasaulio futbolo čempionatas: beveik būrimas iš kavos tirščių (atkrintamųjų prognozės)

Liko paskutinė apžvalga, kurioje pabandysiu pamodeliuoti prognozes toliau, jeigu visos ankstesnės pasitvirtintų. Praeityje buvau gana sėkmingas http://subo.blogas.lt/nenusisnekejimai-apie-pasaulio-futbolo-cempionata-3-dalis-37.html



Aštuntfinaliai

Brazilija - Čilė

Istoriją kartotųsi - 2010 metais aštuntfinalis buvo toks pats. Laimėjo Brazailija, laimėtų ir šiemet. Nors turbūt gerokai sunkiau negu tada. Čilė žymiai labiau subrendusi komanda, o Vidal turbūt geriausias žaidėjas per abi komandas. Tačiau šeimininkai privalo eiti toliau negu aštuntfinalis.

Kolumbija - Italija

Nors Falcao netektis ir mažina Kolumbijos šansus žengti toli, Italijos lauktų rimtas iššūkis. Kone pusė sėkmės priklausytų nuo gynybos kraštuose - tiek Kolumbijos krašto gynėjai, tiek wingreriai labai įspūdinga grandis, o dabartinės Italijos gynyba nėra pati stipriausia pusė. Tačiau labai rezultatyviame mače Italija laimėtų.

Ispanija - Kroatija

Prieš 2 metus EURO 2012, ispanai vos išnešė sveiką kailį. Dabar irgi jų lauks sunki kova. Visgi, Niko Kovač yra labai nepatyręs treneris, del Bosque (foto) priešingai - vienas geriausių iš tų, kurie dirbs pasaulio čempionate. Todėl Kroatijai bus sudėtinga žengti toliau negu aštuntfinalis. Todėl dviejų galingų saugų linijų kovą turėtų laimėti Ispanija.

Urugvajus - Dramblio Kaulo Krantas

Rungtynės bus įdomios vien todėl, kad Urugvajaus saugų liniją kvalifikacija nusileidžia gynėjams ir ypač puolėjams. Kita vertus, jos griaunamasis potencialas yra neblogas, o Yaya tikrai bus pasiruošęs versti iš koto savo žaidimu ir padaryti viską, kad drambliai žengtų toli. Tačiau daugelio kitų dramblių lyderių karjeros kreivė leidžiasi žemyn, todėl Urugvajus turėtų žengti toliau.

Šveicarija - Bosnija ir Hercegovina

Puiki legendinio Hitzfeldo suresta gynyba prieš bosnišką atakų gaivalą. Lauktų įdomi kova, o turėtų laimėti patirtis - nors Šveicarijos rinktinė turi ir jaunų talentingų žaidėjų, bet dauguma panašaus lygio kovose yra užgrūdinti. Bosniai - dar tik debiutantai. Be to, Sušič rinktinė bene pirma darbovietė, kurioje jis dirba sėkmingai.

Vokietija - Rusija

Rusija prieš Vokietiją turėtų mažiau šansų negu SSRS prieš Hitlerį. Tiesiog vokiečiai, nepaisant nemenkai kamuojančių problemų dėl traumų,  yra komanda, sukurta žymiai didesniems tikslams negu aštuntfinalis. Rusija aišku turėtų šiokių tokių galimybių, bet lygių skirtumas akivaizdus.

Argentina - Prancūzija

Turbūt tai būtų aštuntfinalio desertas. Visgi, šiemet Argentina turėtų būti kitokia - su di Marios renesansu ir pozicijos aikštėje pakeitimu turėtų būti išspręstos net kelios problemos - atsiras vieta vienam iš žvėriškos puolimo linijos starto sudėtyje, kurią užimdavo di Maria ir atsiras centro saugas, su geru kūrybiniu potencialu. Prancūzija aišku turi savo kozirių, bet dabartinė rinktinė deja labiau primena Domenecho, o ne Blanc laikus, nors yra ir gerų tendencijų.

Belgija - Portugalija

Jeigu CR07 jaus traumos padarinius, tada turbūt Belgija žengtų toliau. Bet aš prognozuočiau portugalų sėkmę. Belgų sudėtis stipresnė, bet jei 12 metų nesirodė pasaulio futbolo elito sambūriuose. Todėl pirmas čempionatas po ilgos pertraukos dar turėtų reikšti kuklesnius pasiekimus. Tuo labiau, kad Bento geriau negu jo pirmtakai moka išnaudoti stipriąsias savo žemesnio kalibro žaidėjų puses ir paslėpti jų trūkumus.

Ketvirtfinaliai

Šveicarija - Vokietija

Įdomi būtų vokiečių trenerių dvikova ir Vokietija turbūt sulauktų nemalonių siurprizų. Bet jų sudėtis visgi truputį kitokio lygmens ir sunku įsivaizduoti pusfinalius be Vokietijos.

Brazilija - Italija

Tikras ketvirtfinalio desertas. Visgi, turbūt brazilams kristi būtų dar ankstoka. Be to, dabartinė Italija nebepasižymi tokia gera gynyba, o žaisti žaidimą, kas įmuš daugiau, su Brazilija yra labai pavojinga. Todėl šeimininkai turėtų patekti į ketvertuką.

 Argentina - Portugalija

Messi prieš Ronaldo. Pirmą kartą pasaulio čempionato istorijoje. Prognozuoti sudėtinga, bet įvertinus Messi ir Ronaldo partnerius, Argentina turėtų laimėti. Įdomi turėtų būti trenerių kova - tiek Bento, tiek Sabella gana nepatyrę strategai, iki šiol dirbę tik su vienu klubu. Sabella spėjo laimėti Copa Libertadores,  Bento, nors buvo gerai vertinamas kaip Sporting strategas, su juo kalnų nenuvertė - pora sidabro medalių ir Portugalijos taurių.

Ispanija - Urugvajus

Lauktų įdomi kova. Visgi, pagrindinis faktorius turbūt būtų aikštės vidurys, nes čia Ispanija turi milžinišką pranašumą, Tad tokiose rungtynėse žvėriškas Urugvajaus puolimo potencialas sunkiai galėtų atsiskleisti.

Pusfinaliai

Brazilija - Vokietija

Brazilų kelionė turėtų baigtis čia. Turėtų pradėti jaustis ir tai, kad šiuo metu be Diego Costos, kuris vilkės Ispanijos marškinėlius Brazilija neturi tokio lygio komandai reikalingo centro puolėjo, ir tai, kad saugų linijos kūrybinis potencialas nėra toks, kokį brazilai buvo pratę turėti anksčiau. Vokietija šiuo metu yra tiesiog geresnė komanda.

Ispanija - Argentina

Vokietija turi teisę siekti revanšo už EURO 2008, 2010 pasaulio čempionato pusfinalį, kai Ispanija juos nuskriaudė. Manau, kad tokią galimybę jie ir turės. Vėlgi, svarbus faktorius bus tai, kad Ispanijos saugų liniją turėtų laimėti kovą aikštės viduryje. Be to, Ispanijos gynybos linija su Sergio Ramos turėtų būti rimtas ginklas prieš Argentinos puolimo žvaigždes.

Bronzinis mačas

Brazilija - Argentina

Šeimininkai medalius iškovoti tiesiog privalo. Jų motyvacija tokiose rungtynėse būtų žymiai didesnė.

Finalas

Vokietija - Ispanija

Būsiu neoriginalus - Ispanija. Taip, tiki taka išgliaudyta. Jau nuo 2010 ispanų futbolas vis labiau pragmatiškėja ir tolsta nuo uraganinių atakų modelio, nes daug trenerių turi neblogų gynybos receptų. Bet del Bosque kaip magas vis ištraukia kokį nors netikėtą kozirį iš rankovės lemiamuose mačuose ir Ispanija laimi. Komandos lygios ir lygiavertės. Viską nulemtų sėkmė.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą