2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Serie A apžvalga po sezono

Ciklas rieda iš Prancūzijos į Italiją.



Simbolinė sudėtis

GK Handanovic Inter

Mazarri komandos niekada nepasižymėdavo įspūdinga gynyba. Šį kartą Inter buvo viena mažiausiai įvarčių praleidusių komandų, nors gynėjų linija tikrai neįspūdinga. Esminis faktorius - puikus slovėno žaidimas.

CB Chiellini Juventus

Gana nedaug buvo rungtynių, kai visas Juventus CB trio galėjo žaisti. Tad Chiellini, kaip geriausiajam jo nariui darbo netrūko, o jis sužaidė dar vieną nuostabų sezoną.

CB Benatia Roma

Vaikinas, kurio pavardę išmoko visi. Tikras monstras gynybos širdyje. Jeigu ne amžius, dabar Roma turėtų dar daugiau dosnių pasiūlymą, tačiau marokietis sužibo vėlai.

CB Lucarelli

Peletta, jo partneris gynybos širdyje susilaukė daugiau liaupsių. Bet Lucarelli, 36 veteranas sužaidė kone karjeros sezoną. Ir kortelių prisirinko mažiau, buvo gana rezultatyvus, ir gynyboje sustabdydavo gerokai jaunesnius ir greitesnius. Sezoną vainikavo aukšta 6 Parmos vieta.

LWB Cuardado Fiorentina

Nauja Kolumbijos mega žvaigždė. Nors tai pirmas toks iš koto verčiantis sezonas, bet nemanau, kad tai vienadienis blykstelėjimas. Jis - bet kurio krašto gynėjo košmaras. 11 įvarčių, 5 rezultatyvūs perdavimai ir milžiniškas variklis puolimui.

CM Pogba Juventus (foto)

Įvyko tai, kas ir turėjo kada nors įvykti. Tapo tvirtu starto sudėties žaidėju, o Juventus gali ramiai atmetinėti pusšimčio milijonų eurų pasiūlymus, nes jeigu Bale vertas 100, tai Pogba bent jau 75.

CM Pirlo Juventus

Vis dar nepakeičiamas. Ypač jo rolė išaugo, kai traumos ėmė bloginti, o galiausiai ir nutraukė Vidal pasirodymus šiemet. Ištraukė savo komandą ne kartą ir ne du.

CM Pjanič Roma

Miralemas Rudi Garcios schemose - tobulas ginklas. Kai iškrito Strootman, ant savo pečių išnešė klubą iki sidabro.

RWB Callejon Napoli

Madride jis buvo ribotas vidutiniokas ar net Mourinho nesantuokinis sūnus. O Napoli - viena iš ryškiausių klubo žvaigždžių. 15 įvarčių ir 6 perdavimai. Daug prisidėjo prie to, kad nors išvyko Cavani, Napoli liko labai aukšto lygio komanda.

CF Tevez Juventus

Įvarčiais nesuskaičiuosi tikrosios Tevez naudos klubui. Jis buvo komandos siela, aistringas karys, kuris niekada nenuleidžia rankų. Su Llorente komandos žaidimą puolime pakėlė į aukštesnį lygį.

CF Palacio Inter

Du svarbiausi Inter žmonės buvo visiškai skirtingose aikštės pusėse. Be Rodrigo įvarčių ir kovingumo Inter būtų gal net žemiau už Milan. 17 įvarčių ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Treneris Rudi Garcia

Verti būtų ir Donadoni, ir Montella, ir Mazarri (net ir iš Inter tikėjausi daug mažiau), bet Rudi padarė tai, ko nepavyko LE21 ir Zeman - turėdamas neblogus finansinius išteklius, subūrė savo veidą turinčią ir dar daug metų dėl titulo Italijoje besikausiančią komandą. Romėnai Čempionų lygoje nebuvo labai seniai.

Šaunuoliai Torino

Praėjęs sezonas buvo prastas. Nors Cerci ir Immobile dueto suformavimas iš karto padidino jų šansus, bet vis tiek nemaniau, kad bus aukščiau negu 15 vieta. Tačiau jie abu siautėjo, o Torino buvo puiki komanda ir kitą sezoną kovos Europoje. Patyręs treneris Ventura atliko puikų darbą.

Nevykėliai Udinese

Vasara buvo įprastinė - išvyko geriausi, atvyko daug jaunimo. Pabaiga buvo neįprasta - jaunimas neprivertė mokytis Europos naujų pavardžių, o komanda sezoną užbaigė už pirmo dešimtuko ribų. Tai lėmė šiaip jau puikaus trenerio Guidolin pasitraukimą, o į naujas pergales ves perspektyvusis Stramacioni.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą