2014 m. birželio 6 d., penktadienis

Ligue1 apžvalga po sezono

Pasaulio čempionato prognozių porcijos patiektos, laikas grįžti prie ciklo pasibaigusiam sezonui. Šiandien - Prancūzija.



Simbolinė sudėtis

GK Enyama Lille

Šį sezoną pagaliau gavo tai, ko buvo vertas - ne tik pagrindinio GK vietą stipriame klube, bet ir daug šlovės. Sužaidė puikų sezoną, be jo sunku įsivaizduoti, kad Lille būtų trejetuke.

LB Bedimo Lyon

Vienas nedaugelio šviesulių tamsiame danguje virš Liono. Nors gynybine prasme galima rasti ir geresnių, bet 10 rezultatyvių perdavimų Lyon, kuris šį sezoną puolime nebuvo užtikrintas, buvo gyvybiškai svarbūs.

CB Perrin ASSE

Patyręs centro gynėjas buvo viena iš pagrindinių sėkmingo ASSE sezono priežasčių. Ne tik buvo siaubas visiems puolėjams, bet ir įmušė 6 įvarčius.

CB Basa Lille

Patyręs juodkalnietis kartu su Enyama buvo pagrindiniai žmonės, kurių dėka laikėsi Lille gynyba. Jeigu būtų bent jau savo partnerio Kjaer amžiaus, dabar būtų medžiojamas pusės Europos po tokio sezono.

RB Clerc ASSE

Antroji Clerc jaunystė nesibaigė. Dar vienas puikus sezonas, kurio metu jis buvo sunkiai įveikiama kliūtis bet kuriam krašto puolėjui.

CM Toulalan Monaco

Senas geras Jeremy sėkmingai sugrįžo į Prancūziją ir toliau demonstruoja, kad yra vienas geresnių griovėjų bent jau Prancūzijoje.

CM James Roudriguez Monaco

Monaco nebuvo vieno žmogaus komanda. Nereikėjo tikėtis, kad James ar Falcao žais vieni, kiti dirbs jiems. 9 įvarčiai ir 12 rezultatyvių perdavimų buvo milžiniškas indėlis į klubo sėkmę.

CM Gueye Lille

Tiems, kurie ieško gynybos monstro aikštės viduriui iš Prancūzijos, rekomenduočiau. Gynyboje individualiai jis vienas stipresnių Europoje jau dabar, tarp centro saugų.

LW Payet OM

Kadangi nemžai rungtynių praleido Ayew, OM trūko stiprių asmenybių puolime. Payet čia buvo vienas svarbiausių. Sužaidė gerą sezoną - 8 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

CF Ibrahimovič PSG (foto)

Geriausias sezono žaidėjas. Prie Blanc atakuojančio stiliaus žibėjo itin ryškiai. Visus toli pralenkė snaiperių įskaitoje.

RW Moura PSG

Kadangi Cavani kamavosi krašte, nors ir kamavosi labai sėkmingai, pasirinkau Moura - geriausią Ligue1 atsarginį. Šioje pozicijoje jis tiesiog gimęs žaisti, todėl nepaisant atsarginio duonos, atliko net 11 rezultatyvių perdavimų ir įmušė 5 įvarčius.

Treneris Ranieri Monaco

Po vasaros transferų turgaus, galvojau, kad Monaco laukia krachas, nes Ranieri nesusitvarkys su savo žvaigždėmis. Be to, kilimas į viršų užtrunka, tad Monaco prognozavau labiau pirmo dešimtuko antrą pusę ar netgi antro dešimtuko viršų. Bet komanda buvo neblogai sustyguota ir nusileido tik tiems, kurie jau turi daugiau patirties - PSG. Tačiau Ranieri darbą tes kiti.

Šaunuoliai Monaco. Panegirikos užteks Ranieri.

Nevykėliai Nice. Vasarą atrodė, kad Nice nors ir savo šlovingo patekimo į ketvertuką neturi šansų pakartoti, bet turėtų būti pirmo dešimtuko apačioje, Realybė kitokia - +2 taškai nuo kritimo zonos ir apgailėtinas puolimas. Cvitanich vienintelis įmušė netoli 10 įvarčių, o gynyba irgi nebuvo tokia, kuri leisti būti aukštai.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą