2014 m. balandžio 30 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lygos pusfinalis Miunchene. Real - Bayern 4:0

Įspūdžiai tokie:

1. Ronaldo.



Buvo geras, kaip visada. Aistros turėjo dar daugiau, negu įprasta. Privertė suabejoti tuo, ar Bayern gynybos linija tikrai atitinka bendrą klubo lygį. Tenka pripažinti, kad savo rekordo nusipelnė.

2. Ramos. Kai centro gynėjas vos nesumuša Hattricko vien iš standartų, kyla dvi išvados. Pirmoji, kad su gynyba bavarams tikrai ne kas ir jie turbūt gerai besiginančia komanda laikomi tik todėl, kad tiek Juppo, tiek Pepo Bayern dažniausiai neleisdavo žaisti futbolo savo varžovams. Antra dar aiškesnė - Ramos tiesiog įspūdingas. Gynyboje su dideliais iššūkiais net nesusidūrė, puolime neįtikėtinai efektyvus.

3. Bale. Aišku, galima ginčytis ar Real už jį permokėjo, bet tai, kad buvo verta jį pirkti apskritai, visiškai akivaizdu. Gaila, kad dėl Neymar traumų sunku palyginti šios vasaros didžiausių priešų megapirkinius. Vakar nuostabiai terorizavo Alabą ir buvo pagrindinis greitų atakų variklis.

4. Lahm. Absoliutus MVP šioje serijoje iš Bayern pusės. Jeigu ne jis, vakar Real galėjo prišaudyti ir daugiau, bet buvo laiku ir vietoje. Dar svarbiau, kad buvo kone pavojingiausias žmogus organizuojant atakas. Visgi, kai tokiu tenka skelbti krašto gynėją, tai irgi iškalbinga.

5. Strategija. Pepas susimovė. Buvo aišku, kad Bayern svarbiausia yra nepraleisti, nes Real gynyba veikia kaip laikrodukas. Paradokslu, bet Bayern tiesiog privalėjo daugiau koncentracijos skirti gynybai, leisti daugiau su kamuoliu būti Real, kad atakose dalyvautų ne 3-4 Real žmonės, aktyviai spausti ir tikrai būtų sulaukę klaidų, atkirtę žmonių, o įmuštas įvartis būtų gera pradžia ir būtų galima iš lėto pradėti grįžti prie labiau jiems įprasto žaidimo. Taip, užduotis buvo tokia, kad įmušti reikėjo, bet prieš Real jau ir vienas praleists įvartis  - katastrofa. Real strategija pasiteisino - minimalios, bet stiprios pajėgos puolime ir todėl visada pasiruošę gynėjai. Todėl Bayern šansų neturėjo.

Geltonsnapis Facebook'e

1 komentaras: