2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos pusfinalis Santiago Bernabeu: Real - Bayern 1:0

Įspūdžiai po gana sensacingai pasibaigusių rungtynių tokie:

1. Benzema.



Kuo baigiasi autobusinis (Real atveju mikroautobusinis) futbolas, jeigu komanda negali greitai išeiti į atakas, matėme užvakar, kai Chelsea atsilaikė, bet neįmušdami įvarčio save pastatė į ne itin dėkingą situaciją. Real atveju viskas buvo kitaip. Uraganinės atakos perėmus kamuolį kėlė milžinišką pavojų, o didvyriu tapo Benzema, įmušęs puikų įvartį. Jis vakar daug dirbo ir to nusipelnė, buvo labai aktyvus. Per paskutinius metus, kai ne vienas Real fanas piktindavosi, kad Higuain parduodamas, smaigalyje buvo bandomas Morata, o Benzema garsėjo bajorišku progų švaistymu, šiemet jo progresas akivaizdus.

2. Coentrao. Dar vienas vyrukas, kuris kritikos per savo karjerą Madride matė daugiau negu liaupsių ir buvo nemenka staigmena, kad neiškeliavo iš Madrido per transferų langą. Net ir dabar yra gandų, kad jis išvyks. Kaip ten bebūtų, savo vertę rinkoje jis kelia kone kiekvieną vakarą. Marcelo trauma leidžia daugiau laiko leisti aikštėje ir savo minutes jis išnaudoja puikiai. Robben vakar buvo nuostabus, tačiau Coentrao gynybiniai sugebėjimai jį nuolat versdavo piktnaudžiauti individualiais veiksmais, nes kitas opcijas jis paversdavo sunkiai įmanomomis. O rezultatyvus perdavimas turėtų būti traukiamas į vadovėlius.

3. Carvajal. Kas nors matėte vakar aikštėje tokį individą, kaip geriausią praėjusių metų pasaulio futbolininką Ribery? Arba super talentą iš Austrijos Alabą? Taip, ekranuose šiek tiek šmėžavo, bet didžiąją rungtynių dalį jie buvo visiškai suvalgyti jaunojo ispano. Pats jis šį kartą į puolimą pasijungdavo rečiau, bet su užduotimis gynyboje susitvarkė puikiai. Alabos orumą išgelbėjo tik tai, kad jo globotiniai gynėjai irgi nežibėjo.

4. Lahm. Neabejotinai geriausias iš vokiečių vakar. Nors Bayern praktiškai visas rungtynes kontroliavo kamuolį, bet visi aktyvesni veiksmai buvo sėkmingai blokuojami. Schweinstreigeris sužaidė prastas rungtynes, po keitimo pasirodę žaidėjai nesugebėjo užaštrinti žaidimo. Lahm su Kroos buvo vieninteliai, kurie sukūrė nemažai pavojingesnių protingų momentų (atmetant Robben akivaizdų piktnaudžiavimą individualiais veiksmais). Ypač įsiminė jo reidas aikštės kraštu, kai įmušti sutrukdė tik aštrus kampas.

5. Trenerių kova. Laimėjo Ancelotti - nepraleista namie, tad įmušus įvartį Miunchene, Bayern tektų krapštyti tris. Žaidimas perskaitytas tobulai, leista marinuoti varžovams kamuolį, bet perėjus prie aktyvesnių veiksmų, dažniausiai gaisrai prie vartų nekildavo. Bayern neturėjo plano B - kampinių galybė neišgelbėjo, nes Real gynėsi itin atidžiai. Miunchene Bayern reikia kitokio žaidimo plano arba aukštesnės pavaros, milijoną kartų įrodyta, kad tiki taka veikia tik tada, kai futbolas greitas.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą