2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

UEFA Čempionų lyga. Vicente Calderon mūšis: Atletico - Chelsea 0:0

Įspūdžiai po rungtynių vakar tokie:

1. Arda.



Įkvėpė Atletico gyvybės. Savo minutes sužaidė labai naudingai - sukūrė keletų įsiminusių progų. Šiose puolimo požiūriu pasyviose rungtynėse tai yra daug. Nors apskritai Atletico žaidėjus šį kartą įvertinti itin sunku, nes puolime per ne lyg neišsiskyrė niekas, išskyrus Diego, kuris visgi priėmė nemažai neteisingų sprendimų, sugadinusių perspektyvias atakas.

2. Cahill. Chelsea gynyba veikė kaip šveicariškas laikrodis. Visi laiku atliko savo pareigas ir buvo ten, kur turėjo būti. Nors netrūko psichologiškai sudėtingų momentų, kada trumpam imdavo atrodyti, kad gynyba tuoj subyrės, bet jie atsilaikė. O rungtynių didvyriu galima laikyti Cahill, kuris visiškai atjungė Diego Costa nuo komandos ir neutralizavo galybę oro pavojų.

3. Godin. Atletico savo darbą gynyboje atliko ne ką prasčiau. Tai, kad nebuvo iš koto verčiančių išpuolių, nebuvo tik Chelsea pasyvumo išdava. Svarbiau tai, kad pavyko kaip reikiant dusinti tuos, kurie turėjo tuos pavojus organizuoti. Godin sužaidė nuostabų mačą ir su savo užduotimis susitvarkė.

4. Torres. Bet kuriam tikram puolėjui tokios rungtynės sunkus išbandymas. Panašiu stiliumi žaidžiant di Matteo Chelsea, Drogba būdavo mirtinas ginklas. Torrres varžovų nenužudė, bet turėdamas labiausiai į gynybą orientuotus partnerius kraštuose, kokius tik Mourinho galėjo mesti į kovą, sugebėjo daug dirbamas nors kartais sukelti nerimą Atletico gynėjams. Buvo itin darbštus ir motyvuotas.

5. Trenerių kova. Pralaimėjo abu. Iš pirmo žvilgsnio, galbūt gali atrodyti, kad Mourinho laimėjo. Tačiau 0-0 tikrai nebuvo siekiamybė. Atletico gynyba ne ką lengviau pramušama nei paties Chelsea, o Stamford Bridge Chelsea bus priverstas duoti daugiau erdvės varžovams. Simeones strategija buvo per daug atsargi ir be jokio rimtesnio plano B. Aukšti kamuoliai buvo prastas sprendimas, įvertinant gynybinių Chelsea ešelonų gabaritus. Taigi, pirmas raundas baigėsi lygiosiomis. Pranašumą įgijo Atletico - jau vienas jų įvartis Chelsea statytų ant bedugnės krašto, o Cech, Terry, Mikel ir Lampard netektys reiškia, kad gynybiniai įtvirtinimai už savaitės bus žymiai kuklesni.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą