2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

UEFA Europos lygos ketvirtfinalių prognozės

Jau šiandien prasideda UEFA Europos lygos ketvirtfinaliai. Šiandien apie tai, ko juose laukti :)



AZ - Benfica

Portugalai turėtų nesunkiai laimėti. Visi koziriai jų rankose. Portugalijoje pavyko atitrūkti nuo Sporting ir Porto, nors forma nėra pribloškianti, taškai renkami gana lengvai. Specialiai dėl Europos lygos buvo nukelta kova su Porto, turėjusi vykti savaitgalį. Ir dar namų pranašumas. AZ ir taip jau nukeliavo toli. Kone visuose etapuose jiems krito sėkmingi burtai. Dabar varžovai, kurie popieriuje stipresni, o AZ gera forma šiuo metu nepasižymi. Olandijoje jie kol kas net nepatenka į pirmą penketuką, todėl pagrindinis dėmesys turėtų būti kovai ten. Todėl Benfica turėtų gana lengvai laimėti.

Lyon - Juventus

Situacija panaši - Lyon šansų iš esmės neturi. Šio sezono Juventus - viena tobuliausių Contes (foto) klubo versijų. Iki pilnos laimės trūko to, kad Stambule nebūtų snigę ir dar didesnio stabilumo Čempionų lygos starte. Puolime pagaliau atsirado stipresnių asmenybių. Prieš šiais rungtynes Napoli įveikė Juventus, tačiau Lyon emocinė būklė turėtų būti sudėtingesnė - pralaimėtas derbis prieš ASSE, o tai reiškia, kad mirtini priešai beveik atėmė galimybę kovoti dėl bronzos. Juventus situacija geresnė - atstumas iki Romos išlieka pagarbus. Nepaisant pralaimėjimo, šio sezono momentu Juventus demonstruoja geležinę gynybą ir šaltakraujiškumą lemtingomis rungtynių akimirkomis. Šio sezono Lyon toks silpnas turbūt nebuvo nuo pat šio amžiaus pradžios, Klubą kamuoja traumos. Tik po Naujų metų atsirado didesnis stabilumas. Tačiau didesnį pavojų Lyon varžovai jaučia tik jų stadione. Per paskutines 5 rungtynes Lyon patyrė 3 pralaimėjimus. Gal šioje sezono stadijoje Juventus ir nėra traiškanti jėga, bet sau reikalingą rezultatą tikrai turėtų pasiekti.

Basel - Valencia

Nepaisant to, kad Basel talentai yra paklausi prekė, Yakinas antrą sezoną iš eilės Europoje nužingsniuoja labai toli. Bent jau mano nuomone, jis žengia tokiu keliu, kurio gale neišvengiamai stos prie superklubo vairo. Pizzi Valensijoje įvykdė revoliuciją, kuri leido komandai įgyti veidą. Tačiau rezultatai nestabilūs, bet pati komanda dažnai atrodo įdomiai ir todėl norėtųsi, kad po sezono jis savo darbo vietoje liktų, nes nuojauta sako, kad šis vyrukas turi parako sugrąžinti Valencia tarp 4 kiečiausių Ispanijoje. Abi komandos sprendžia skirtingas problemas - Basel į nugarą kvėpuoja Zurich kovoje dėl aukso, Valencia bando pasiekti vietą, kuri leistų žaisti Europoje. Pagrindinė problema Valenciai - nestabilumas, šiuo metu jie bajoriškai švaisto taškus. Basel šią sezono stadiją pasitinka geresnės formos. Visgi, Valencia yra labiau užgrūdinta tokių kovų patirties, turi solidesnę sudėtį todėl turėtų žengti toliau.

Porto - Sevilla

Favorito nėra ir tai yra ta kova, kuri turėtų būti labiausiai intriguojanti iš visų. Porto šį sezoną neabejotinai yra gerų žaidėjų rinkinys ir ne vienas iš jų vasarą turbūt bus pelningai parduotas. Tačiau Porto nėra gera komanda. Šį sezoną jie realiai net nekovojo dėl titulo namie į priekį praleidę ne tik Benfica, bet ir po ilgos pertraukos Sporting. Kita vertus - jų padėtis stabili - iki antros vietos kilti šansų nedaug, kristi į ketvirtą irgi kol kas realiai negresia. Galima koncentruotis į Europą. Sevilla padėtis kitokia. Ji realiai kaunasi dėl to, kad po ilgos pertraukos grįžtų į Čempionų lygą. Emery bent šiuo metu atrodo geriausias klubo treneris nuo Juande Ramos laikų. Komanda vėl turi aiškų veidą ir kovoja dėl taškų su visais. Sevilla šiuo metu yra nuostabios formos ir jeigu ne sensacingas pralaimėjimas prieš Celta savaitgalį, nuo Athletic atsiliktų tik trimis taškais. Jie turės ir namų aikštės pranašumą. Porto šioje sezono stadijoje atrodo silpniau, bet jų pusėje didesnis kovų Europoje patirtis ir aišku poilsis prieš pirmąsias tarpusavio rungtynes. Bus įdomu.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą