2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

UEFA Europos lygos aštuntfinalių prognozės

Liko 16 klubų - vieni jų svajoja apie taurę, kitiems jau ir šis etapas yra rimtas pasiekimas. Prognozės tokios:



Valencia - Ludogorets

Bulgarai įrodė, kad gali mušti garsius klubus. Lazio aišku, kad išgyvena ne pačius geriausius laikus, bet visgi daug kam rezultatas buvo netikėtas. Valencia turi nemažai panašumų į Lazio, sezonas tikrai krizinis ir komanda balansuoja pirmo dešimtuko apačioje. Ilgalaikėje perspektyvoje, su Pizzi jie turbūt gali nuveikti daug, bet šio sezono misija yra išgelbėti nuo gėdingos vietos Primeroje. Ludogorets nėra tas varžovas, kuris turėtų daug šansų sutrukdyti tai padaryti, bet jie jau įrodė, kad gali būti lygiaverčiai varžovai bet kam. Todėl favorito nėra.

Napoli - Porto

Abiejų klubų padėtis panaši. Abu paskutiniu metu nebeatlaiko savo šalių favoritų tempo ir panašu, kad kovos dėl bronzos. Abu klubai toje kovoje gali jaustis gana komfortabiliai. Todėl nemenkas faktorius bus tai, kokią motyvaciją kovoti Europoje jie turės. Porto sunkiai peržengė Eintracht barjerą, tai buvo gana netikėta. Forma šiuo metu tikrai nestebuklinga ir jeigu norima kovoti nors dėl sidabro Tėvynėje, privalu atsibusti. Panašu, kad nuolatiniu talentų eksportu užsiimantis Porto šį sezoną neturi užtektinai talentų spragoms kamšyti. Benitez Napoli pradėjo naują projektą. Nors apskritai jis kol kas sėkmingas, bet šiuo metu Napoli forma taip pat iš koto neverčia. Kai abu klubai turi problemų, svarbiu faktoriumi bus ir Napoli turimas aikštės pranašumas. Laukia įdomi kova, nors manau, kad Napoli ją gana nesudėtingai laimės. 

Basel - Salzburg

Klaustukų beveik jokių. Klubas, kuris traiško Bayern ir Ajax, su Basel daug problemų neturės. Austrai šį sezonai labai rimtai pretenduoja laimėti UEFA Europos lygą. Po sezono jie pasipinigaus brangiai pardavę ne vieną įsižiebusią žvaigždę. Todėl jų šūkis turėtų būti paprastas - Dabar arba Niekada. Austrija iš esmės užkariauta, tad net kiek sudėtingesnis už Basel tvarkaraštis prieš tarpusavio kovas nebus reikšmingas faktorius. Basel paskutiniu metu dažniau švaisto taškus. Kova dėl aukso gimtinėje dar nebaigta. Bet kokiu atveju, tai nėra taip svarbu, kaip faktas, kad šio sezono Salzburg yra gerokai galingesnis.

Anzhi - AZ

Anzhi šį sezoną Rusijos lygoje dar neiškovojo nei vienos pergalės ir yra paskutinė. Bet šis faktas neturėtų užliūliuoti olandų - po žiemos pertraukos dagestaniečiai yra labai neblogos formos, o Genk, kurį jie išmetė laimėdami išvykoje nėra labai daug silpnesnis už AZ. Visgi, olandai turėtų laimėti, nes tos geros rusų formos užduotis - išsikapstyti iš kritimo zonos Rusijoje, o ne nustebinti Europą. Nors burtai eilinį kartą labai sėkmingi ir todėl Anzhi įvarčių į savo vartus tyčia nemuš, bet AZ šiuo metu yra solidesnė komanda, todėl turėtų laimėti.

Viktoria Plzen - Lyon

Prognozuočiau sensaciją. Lyon šį sezoną yra toks nykus, koks turbūt dar XXI amžiuje nebuvo niekada. Pilkas vidutiniokų būrys. Nors paskutiniu metu pralaimėjimus patiria jau gerokai rečiau, bet per keturias paskutines rungtynes įmuštas 1 įvartis bet kuriai komandai, kuri moka gerai gintis signalizuoja, kad viskas įmanoma. Viktoria nėra tie, kurie pasižymėtų labai įspūdinga gynyba, tačiau skirtingai negu dauguma tų, kurie iš pirmo žvilgsnio laikomi autsaideriais tokiame lygyje, turi   neblogai dirbantį puolimą, todėl šansai yra neblogi. Lyon tikrai nėra geresnis už Donecko klubą, kurį čekai išmetė išvykoje įmušdami du įvarčius ir laimėdami ten, kur laimėti tikrai nėra lengva. Todėl ir Lyon jiems įveikiamas. Garde (foto)vietoje tikrai kovoje su čekais nepersistengčiau o visą dėmesį sutelkčiau į Ligue1, kur dar galima pakovoti gal net ir dėl bronzos.

Benfica - Spurs

Spurs šį sezoną yra labai blankūs. Forma šokinėjo ir nedaug trūko, kad būtų skridę iš šio turnyro jau po pirmo etapo kovos su Dnipro, bet pavyko mobilizuotis. Benfica yra galingesnė už Spurs ir turbūt labiau norinti laimėti. Spurs dar neprarado šanso patekti į kito sezono Čempionų lygą, be to, prieš sirgalius reikia reabilituotis už švelniai tariant kuklią sezono pradžią. Benficos padėtis geresnė - dėl aukso kaunamasi su Sporting. Portugalai turės namų pranašumą, jie yra geresnės formos, bet esminis faktorius čia turbūt bus Spurs tvarkaraštis. Chelsea-Benfica-Arsenal-Benfica. Du mačai EPL, kuriuos bus būtina laimėti tiek norint ką nors dar nuveikti EPL, tiek dėl to, kad tai miesto derbiai. Jeigu pavyktų įveikti Arsenal, ar dar kam nors rūpėtų Benfica?

Fiorentina - Juventus

Juventus tikslas Europoje - finalas namų stadione. Burtai suvedę su Fiorentina ir geri, ir ne - puiki galimybę atsirevanšuoti už pralaimėjimą Serie A rudenį, netolimas skrydis, trūkumas tas, kad dvejos rungtynės su tuo pat klubu per penkias dienas yra nuobodoka. Juventus šį etapą pasitinka būdami puikios formos, su nauja rimta galia - Osvaldo puolime ir būdami gana ramūs dėl padėties namuose. Fiorentiną kamuoja puolėjų traumos, taškai švaistomi gana dažnai, tad laukia sunki kova dėl vietų kito sezono Europoje. Rudenį kova būtų intriguojanti. Dabar tikėtina, kad Juventus laimės ne itin sudėtingai. Intrigos kiek prideda Fiorentinos namų pranašumas.

Real Betis - Sevilla

Klausimas kas yra geriausia Sevilijos komanda šiuo metu yra absurdiškas. Porą paskutinių sezonų taip nebuvo ir atsakymas buvo kitas negu dabar. Betis šį sezoną be konkurencijos yra pati blogiausia komanda Ispanijoje ir kokia 2-3 pagal blogumą 5 didžiosiose lygose apskritai. Pep Melo pasaka baigėsi ir porą sezoną Ispaniją stebinę Betis žaidėjai dabar beviltiški. Tačiau problemų kamuojamą Rubin išmesti netikėtai pavyko. Sevilla nėra stebuklinga, bet su Emery atėjimu į trenerius, atsirado daugiau stabilumo ir realu pakovoti dėl vietos Europoje. Forma nebloga, dviejų rungtynių seriją mažina sensacijos galimybę, todėl Sevilla į 8-uką pateks.

Geltonsnapis Facebook'e


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą