2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių prognozės

Liko 8 stipriausieji ir jau kitą savaitę kažkas žengs didelius ar mažesnius žingsnius į pusfinalius. Prognozės tokios.



Barcelona - Atletico

Labai sunkiai nuspėjama kova. Popieriuje aišku Barcelona yra gerokai stipresnė. Vos keli Atletico žaidėjai - vartininkas, centro gynėjai, Diego Costa būtų starto sudėties žaidėjai, jeigu persikeltų į Barceloną. Bet šio sezono Atletico spaudžia viską ką gali. Panašiai buvo ir pernai, tačiau tokioje sezono stadijoje kaip dabartinė, jau buvo beveik aišku, kad dėl aukso Atletico nekovos. Dabar jie pirmauja, o Falcao netektį kompensavo patobulėjęs Diego Costa. Seniai buvo aišku, kad talentas neeilinis, bet pilnai atsiskleidė šiemet. Barcai šis sezonas gana sėkmingas, tačiau iš dalies pereinamasis, keitėsi treneris, atėjo potencialiai galintis tapti geriausiu pasaulyje Neymar. Šiandien Atletico yra aukščiau už Barcą Primeroje ir turbūt pelnytai. Nors Barca rodo atsigavimo ženklus po duobės mėnesio pradžioje, bet vis tiek trumpalaikėje perspektyvoje Atletico šiuo metu atrodo geriau. Jie turės ir namų aikštės pranašumą. Bet Barca turi savo kozirių. Neskaitant Barselonos derbio, jų laukia lengvesni varžovai, negu Villarreal ir Athletic, kurie artimiausius du turus egzaminuos Atletico. Visa komanda užgrūdinta tokio lygio kovo (išskyrus trenerį). Atletico vos keletas žmonių žino, ką reiškia žaisti Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Didžiausia Barcos viltis - tikėjimas, kad sąlyginai trumpoką suolą turintis ir ties objektyvių galimybių riba balansuojantis Atletico būtent dabar nebeatlaikys kovos daugelio frontų sunkumo. Bet gali pasikartoti ir scenarijus, kai prieš jau beveik dešimtmetį paskutiniame Primeros ture galėjo auksą laimėti trys klubai. Visgi, Barcai turėtų pavykti laimėti. 

Man. United - Bayern

Man. United neturi jokių šansų. Moyes šį sezoną atrodo klaikiai. Kaip kolūkietis dirbantis porceliano pardavėju. Viena vertus, neišmano, kokios rūšies porcelianą užsisakyti iš tiekėjų ir kiek tai gali kainuoti, kita vertus, kaip išdėlioti prekes lentynoje, kad veikla būtų pelninga. SAF eroje kiaurą aikštės vidurį atstojo kartas nuo karto individualiai neįtikėtinus sezonus sužaisdavę Carrick ir Fletcher bei tai, kad SAF sugebėdavo neįtikėtinai gerai motyvuoti komandą bei priversti konkurentus drebinti kinkas dėl laukiančios akistatos su MU. Dabar resursų trūkumas akivaizdus, o geresnieji ginklai, tokie kaip Kagawa ar Mata sunkiai randa vietą komandoje. Jeigu ne neįtikėtinas de Gea sezonas, viskas galėtų būti dar blogiau. Bayern priešingai - šią savaitę galutinai susivyniojo Bundeslygos titulą, tad dabar resursai gali būti sutelkti į vieną frontą. Guardiolos klubas net neduos daug progų per tas 180 minučių prisiliesti prie kamuolio, todėl MU stiliaus komandai tai dar neparankiau nei Heynckes Bayern. Negana to, Bayern dar turi namų pranašumą, Bundeslygoje laukia vidutiniokai, kurie neturėtų trukdyti misijai baigti sezoną be pralaimėjimų. MU kovos su Newcastle - o šie dar gali išmesti MU iki 6 vietos. Kita vertus Čempionų lygą garantuojantis pirmas ketvertas jau praktiškai yra miražas, todėl MU verta dėmesį telkti Europai. Nors paskutiniu metu žaidimas lyg ir stabilizavosi, bet rungtynės su MC parodė, kad net ir padoriau atrodantis MU prieš Liverpool ar MC lygio komanadas neturi ką pastatyti prieš. O Bayern yra Bayern, galimybė išniekinti MU ir atsirevanšuoti už prieš 15 metų finale patirtą pralaimėjimą proga auksinė. Motyvacijos Bayern netruks.

Real - Borussia

Nesutinku su tais, kurie sako, kad intrigos čia beveik nėra. Matau jos tiek pat kiek ispaniškoje poroje. Taip, Borussia pjaunama traumų kaip koks Arsenal. Daug lyderių negali padėti savo komandai. Startinėje 11-ikėje dažniausiai telpa visi jų žaidėjai, kuriuos yra girdėjęs eilinis futbolo gerbėjas, ant suolo sėdi ir nuo jo kyla egzotika. Tačiau net ir tokia Borussia jau iš esmės turi vietą Čempionų lygoje ir labai realu, kad ant kaklų po sezono turės sidabrą. Čia nėra 10 rungtynių serija. 2 mačai ir viskas. 180 minučių Borussia resursų turi, o kad traumos netrukdo mušti galingų klubų įrodė jau grupėje, kur pralenkė Arsenal ir Napoli. Real bent jau iki praėjusio sekmadienio daug kam buvo komanda Nr.2 Europoje (su kuo nesutikčiau, MC atrodo geriau), dar vienas sėkmingas Ancelotti projektas, kuris laimės Primerą ir su Bayern kaposis ČL finale. Žavėtasi klubo gynyba, Modrič, Di Maria renesansu, tuo, kiek davė klubui Bale. Tačiau dabar per 4 dienas patirti du pralaimėjimai Primeroje. Abiejose rungtynėse Real gynybos linija buvo neblogai taršoma. Aišku, pralaimėjimas Sevillai gali būti ir psichologinių dalykų pasekmė - El Clasico iš esmės nebuvo blogos rungtynės ir Real privalėjo gauti tašką. Bet gynėjų prastas žaidimas sutrukdė. Taigi, Real visgi yra pažeidžiamas. Bet visgi laimėti turėtų. Sudėtis stipresnė, tvarkaraštis Primeroje turėtų leisti didesnį dėmesį kelias savaites koncentruoti Europai, nors išvyka į San Sebastijaną potencialiai gali baigtis liūdnai. Borussia šį sezoną dideliu stabilumu nepasižymi ir taškus švaisto neretai. Svarbus faktorius gali būti Borussia aikštės pranašumas, bet Real turbūt sunkioje kovoje išplėš pergalę.

PSG - Chelsea

Veikėjai, kurie buvo apsvaiginti Monaco pasiekimų transferuose prieš sezoną besdavo pirštu į Blanc, kad jis bus silpniausia komandos vieta. Bordeaux Europoje nežibėjo, Prancūzijos rinktinė, nors iki Domenecho lygio nesugrįžo, nebuvo verčianti iš koto. Tačiau šio sezono PSG yra gerokai galingesnis negu pernykštis Ancelotti projektas, Milžiniškų investicijų pagalba surinktoms komandoms dažnai prireikia laiko įsivažiuoti. PSG šį sezoną įjungė aukštesnę pavarą. Puolimas veikia dar geriau, nes yra Cavani, aikštės vidurys puikiai sustyguotas, žiemą sėkmingai įsiliejo Cabaye, net ir mažiausiai žvaigždėta gynyba praleidžia labai mažai. Mourinho (foto) Chelsea šį sezoną kelia dviprasmiškus jausmus. Komanda nepasižymi iš koto verčiančiu žaidimu, skirtingai negu Liverpool, MC ar ankstyvasis Arsenal. Tipinis, gana pragmatiškas Mourinho futbolas, blankesnis už Mou laikų Real. Tačiau visi pagrindiniai favoritai krenta po kojų arba bent merkia taškus. Dažniau problema yra vidutiniokai - tiek Anglijoje, tiek Europoje (0 taškų prieš Basel). PSG nėra vidutiniokai. Jie mažiau žvaigždėta. bet labai gerai subalansuota komanda. Be to, po Chelsea nuolatinio atsijauninimo ir patirtis apsilygina. Bet Chelsea būtent turėtų padėti tai, kad jie pasiekia rezultatą, kai to labai reikia. Tada jie gali ir mušti 6 įvarčius, kaip nutiko su Chelsea. Jie žais su Stoke ir Crystal per kelis artimiausius turus, tad daug jėgų turėtų neišeikvoti. Turės namų pranašumą, kas tokioje lygioje kovoje gyvybiškai svarbu. Pagrindinis pažeidžiamumas - itin artima kova dėl titulo EPL. Kiekvienas kluptelėjimas gali būti lemtingas. Liverpool ir MC jau nebeblaškomi kitų tikslų. PSG auksą Ligue1 beveik turi. Ir šį sezoną yra stabilesnė komanda už Chelsea bei panašu, kad yra šiek tiek geresnės formos. Bet turbūt triumfuos britai.

Geltonsnapis Facebook'e


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą