2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

El Clasico Madride: Barcelona - Real 4:3

Įspūdžiai po El Clasico tokie:

1. Messi. Hattrickas.



Aišku, du baudiniai padėjo lengviau tai pasiekti. Tačiau net ir be jų Leo turbūt būtų geriausias. Tada, kada buvo sunkiausia, kai teko vytis varžovus, jis buvo tas, kuris labiausiai užvesdavo kovoti toliau. O svarbiausias įvartis buvo ne pergalingas, o išlyginamasis, nes pirmo kėlinio viduryje atrodė, kad Barcai gali baigtis visiškai blogai.

2. Neymar. Nesuprantu tų, kurie kritikuoja jį dėl pasirodymo sekmadienį. Turėjo neblogų progų, nors ir nedaug. Atliko rezultatyvų perdavimą Messi. Protingai pasielgė nugriūdamas, net ir po nedidelio kontakto su Ramos, nes kontaktas baudos aikštelėje didelės erdvės interpretacijoms niekad nepalieka. Dėl jo veiksmų rungtynės baigėsi Ramos anksčiau laiko. Čia ne Brazilijos rinktinė, kur jis kiekvienose rungtynėse turi būti nac. didvyris. Sekmadienį jis savo darbą padarė.

3. Iniesta. Toli gražu ne visa pasiteisina variantas, kuomet Barca žaidžia tik dviem puolėjais, o Iniesta pastumiamas labiau į priekį, negu įprasta. Tačiau sekmadienį sprendimas pasiteisino. Iniesta turėdavo nemažai erdvės, pats jos ne kartą protingai susikūrė. Tai leido įmušti įvartį ir nulemti rungtynių baigtį nuostabių prasiveržimu į baudos aikštelę.

4. Carvajal. Iniesta jį „suvalgė“ du kartus, abu kartus tai baigėsi įvarčiais. Prisiminus tai, kad ir kituose dideliuose mačuose šis Real sugrįžęs sūnus palaidūnas ne pirmą kartą svarbiose rungtynėse atrodo neįspūdingai. Nors aišku, jog už Arbeloa yra geresnis, bet turbūt dar pritrūksta patirties.

5. Teisėjavimas. Baudiniai sukėlė daug klausimų. Pirmo komentuoti nesiryžtu, situacija slidi, nieko per daug jis bendrame kontekste nepakeitė. Panašiau, kad buvo tik baudos smūgis. Trečias baudinys yra teisingas, manau, kad niekas tuo neabejoja. Antras taip pat. Primena komentarus po 2010 m pasaulio čempionato, kad Robben griuvinėdavo visą turnyrą be jokio pagrindo, o kai finale nebuvo verta po kontakto stengtis išsilaikyti ant kojų, išsilaikė. Neymar galėjo nesunkiai likti stovėti, bet kam to reikėjo, kai kontaktas buvo. Raudona kortelė diskutuotina, bet tai, kad teisėjai dažnai jas dalina tokiose situacijose, irgi faktas.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą