2013 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Ministrų reitingas. Gruodis

Prabėgo dar vienas mėnuo 14 didvyrių, kurie nuoširdžiai dirba, kad visi gyventume geriau. Koks jis buvo?

1. (1) Jaroslavas Neverovičius.



Tikisi, kad JAV eksportuos dujas į NATO šalis. Pareiškė, kad dėl atominės elektrinės bus nuspręsta kitais metais. Teigia, kad Gazprom nenusiteikęs mažinti kainų. Kritikuoja Gentvilą dėl dujų terminalo statybų lėtumo. Susitiko su JAV energetikos sekretoriumi. Teigia, kad Baltijos šalių energetinės jungtys - pavyzdys Europai. Lankėsi Klaipėdos naftoje.

2. (11) Juozas Olekas. Teigia, kad mūsų kariai pasirengę su NATO ginti šalį. Susitiko su Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos ministrais, po susitikimo teigė, kad stiprėja regioninis bendradarbiavimas. Susitiko ir su Šiaurės šalių ministrais. Teigė, kad gynyba ir saugumas yra Vyriausybės prioritetai. Briuselyje dalyvavo ES Užsienio reikalų taryboje. Susitiko su Pensilvanijos nac. gvardijos vadu.

3. (4) Evaldas Gustas. Paaiškėjo, kad per metus su žmona turto deklaravo už porą tūkstančių. Dalyvavo Rytų partnerystės verslo forume, Vilniaus inovacijų forume. Teigia, kad euro įvedimas naudingas smulkiam ir vidutiniam verslui. Atnaujins turizmo bazes prie Platelių. Lankėsi Izraelyje.

4. (9) Vigilijus Jukna. Susitiko su Švedijos ambasadore. Lankėsi Šilutėje. Nori stiprinti pieno sektorių. Teigia, kad ūkininkų padėtis kitąmet nekis.

5. (3) Juozas Bernatonis. Teigia, kad stiprinama kova su korupcija, antstoliai dirbs skaidriau. Teigia, kad efektyvi teisingumo politika padės augti ekonomikai. Vašingtone susitiko su JAV generaliniu prokuroru. Su prezidente apdovanojo geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusiuosius.

6. (12) Vytenis Andriukaitis. Pasiūlė Ukrainos farmacininkams biznį sukti Lietuvoje. Galbūt atsisakys ligoninių reorganizavimo planų. Ieško kaltų, kas ministerijoje prisidėjo prie to, kad ministerija privačiam verslui turės sumokėti 2 milijonus. Kreipėsi į prokuratūrą dėl e. sveikatos sistemos kūrimo. Ignoruoja pacientų organizacijas. Aiškinsis, dėl ko šalyje nevienodos vaistų kainos. Paaiškėjo, kad ne visos ligoninės tinkamai tvarko asmens duomenis.

7. (6) Linas Linkevičius. Teigė, kad nepasirašyti sutarties su Ukraina yra rizikinga ir ES bet kokiu atveju svarstys pasirašymą. Tikėjosi, kad tai bus geopolitinis lūžis. Teigė, kad Ukraina privalo suvokti, kad ES neturi juodųjų pinigų kasos. Pasmerkė jėgos naudojimą prieš protestuotojus Ukrainoje. Nevertino Graužinienės kelionės, nors pats būtų labiau tikęės tokiam vaidmeniui, nesiėmė nieko. Atsiprašė dėl Latvijos Maximos vadovo komentarų. Teigė, kad reikia mažinti ekonominius skirtumus bendroje ES rinkoje.

8. (14) Dailis Barakauskas. Prašo dar 70 milijonų savo ministerijai. Patvirtino rekomendacijų BPC planą, kad skambinančiojo vieta būtų nustatoma ir be SIM kortelės. Po Rygos nelaimės nurodė patikrinti prekybos centrus ir masinio susibūrimo vietas. Laukia BPC reakcijos į auditą, su žurnalistais šia tema bendrauti privengia.

9. (7) Dainius Pavalkis. Giria Erasmus+ programą. Pasisako už profesinio švietimo tobulinimą. Dalyvavo Vilniaus inovacijų forume. Teigia, kad Europai reikia skaitmeninio mokymosi vizijos. Atšaukė lietuvių kalbos egzamino lengvatas kitataučiams. Kilo klausimų dėl mokinių maitinimo kokybės. Topas visgi buvo universitetų reikalai - kalbėjo apie tai, kad LEU, KU ir ŠU nėra reikalingi, paskui persigalvojo.

10. (10) Rimantas Šadžius. Susirūpino prasta VMI padėtimi. Teigia, kad diskutuojama dėl nuostolių perkėlimo ribų. Mano, kad 2015 metais euras gali būti įvestas sėkmingai. Teigia, kad dar šiemet bus susitarta dėl bankų pertvarkos. Sieks, kad Sanglaudos fondo investicijos atsipirktų. Pirmininkavo ES tarybai. Lankėsi Londone. Nemažas laimėjimas yra tai, kad susitarta dėl ES biudžeto. Susitiko su pramonininkais, bet čia juos daugiau juokino kvailais pastebėjimais, negu pateikė naudingų įžvalgų.

11. (5) Šarūnas Birutis. Pirmininkavo ES Tarybai. Žada didinti algas kultūros darbuotojams. Keliems objektams paskyrė valstybės saugomų statusą. 2012 metais buvo prasiskolinęs, bet žmona buvo turtinga. Lankėsi LRT. Paaiškėjo, kad yra tarp ministrų, rečiausiai besilankančių Vyriausybės valandoje.

12. (13) Algimanta Pabedinsienė. Nenori kalbėti apie viceministrų pakeitimus. Susirūpino tuo, kad moterys uždirba mažiau nei vyrai, nors teigė, kad Lietuvoje padėtis, palyginus su ES kontekstu, nėra itin bloga. Ministerijos kanclere paskyrė bendrapartietę. Lankėsi Kaune, buvo susitikusi su prezidente. Teigė, kad ji pati, o ne partija turi teisę spręsti dėl jos buvimo ministre.

13. (2) Rimantas Sinkevičius. Apdovanojo kelis žmones nauju apdovanojimu už nuopelnus susisiekimo sistemai. Teigia, kad jau netrukus bus nuspręsta dėl Rail Baltica trasos (turbūt bus pasirinktas Panevėžys). Prašo verslo finansavimo infrastruktūros projektams. Teigia, kad Kauno Intermodalinis terminalas bus naudingas. Iš pareigų verčia Labanauską, iš uolaus socdemo tapusį partijos kritiku. Apie motyvus kalbėti vengia.

14. (8) Valentinas Mazuronis. Teigia, kad visų pastatų saugimo greitai patikrinti neįmanoma ir tikrintojų veiklą kritikuoja. Teigia, kad dėl skalūnų nesėkmės kalta valdžia, nesėkmingai formavusi visuomenės nuomonę. Teigia, kad urėdijų dalyvavimas biokuro rinkoje užtikrins konkurencingas kainas. Pažadėjo, kad atliekos bus tvarkomas sėkmingiau. Teigia, kad privatus sektorius turi padėti saugoti Baltijos jūrą. Bus vežiojimas 200 000 litų kainuojančiu Volkswagen Phaeton, kuris dar ir laaabai neekologiškas.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą