2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Kalėdų Senelio dovanos partijoms ir Prezidentei

Politiniai metai juda į pabaigą. Aišku, Seimas intensyviai dirba per paskutines sesijos dienas, bet turbūt kažkokių iš koto verčiančių darbų nebus. Taigi, galima pradėti žvelgti į naujus metus, ką galingasis ir įtakingasis Kalėdų Senelis galėtų ar turėtų atnešti jo ilgai ir kantriai laukusiems Lietuvos politikams.




Prezidentei Kalėdų Senelis galėtų atnešti įkvėpimo tai/tam kalbų rašytojui, kuris turės parašyti nuostabią ir jaudinančią kalbą, kad Dalia pasiruošusi mus gelbėti nuo Rusijos ir dirbdama be proto sunkiomis sąlygomis, kai knibžda Kremliaus agentų, kurie nepaliaudami drįsta JĄ KRITIKUOTI, sutinka imtis atsakomybės toliau. Nors pažymos skandalo ir Mamontovo koncertų ar pasiplaukiojimo JAV daug kas dar nelaiko kampanijos pradžia, nuo to, kaip pavyks išaiškinti tautai, kad tie įvykiai buvo NE PRIE KO, gali priklausyti tai, ar antras turas bus. Nes daugiau intrigų prezidento rinkimuose būti neturėtų. O jeigu tektų trauktis Valiui, reikia palinkėti, kad Kalėdų Senelis atneštų daugiau tokių paklusnių donkichotų iš provincijos. Nes su didmiesčių prokurorais gali būti sudėtingiau išsukti savo patarėjus.

Socdemams Kalėdų Senelis turėtų atnešti kontraktą iš kurios nors žinomos pasaulio leidyklos, kuri įsipareigotų milijoniniu tiražu išleisti knygą, „Kaip sukurti darbo grupę ir keisti nuomones 369551 kartų per dieną“. Manau, kad praverstų ir kitų šalių politinėms jėgoms, kurios bijo, kad netyčia nepersidirbtų.

Darbo partijai Kalėdų Senelis turėtų atnešti neteistą lyderį, kuris mokėtų elgtis prieš kamerą ir nepakliūtų į skandalus. Nors ponia Loreta daro didelį ir sunkų dvaro klouno darbą (galite pasiskaityti lapkričio įrašą), bet partijos reitingų tai nekelia. Kad ir koks perspektyvus atrodytų Gapšys, bet jau turėjęs reikalų su teismais. Jeigu Viktorą pasodins, gali būti sunkūs laikai, kai partijos veidas bus ponia Loreta.

Lenkams Kalėdų Senelis turėtų atnešti nenuolaidų lenkams Butkevičių. Jeigu staiga Vyriausybė pradėtų pildyti jų norus, šakės, nebūtų ką veikti per kitus rinkimus. Ir tektų galvoti reikalavimus, kurie jau būtų juokingi net patiems lenkams.

Tvarkai ir Teisingumui Kalėdų Senelis galėtų atnešti laiko mašiną. Kad Paksas dabar būtų nebe pavargęs ir liūdnas erelis palaužtais sparnais, bet toks lyderis su fakelais ir neblogomis miniomis mitinguose, kaip prieš dešimtmetį. Mazuronis tobulėja, bet kol Simulik Šiauliuose įveikti jam per sudėtinga, tol partijos veidu netaps. Paksas savo aurą praranda kone kaskart, kai išsižioja, o jaunoji partijos dalis neatrodo simpatiškai ir ekranuose nežiba.

Tėvynės Sąjungai Kalėdų Senelis turėtų atnešti nors vieną Rusijos agentą. Nes raganų medžioklė, ieškant Rusijos agentų visur, kur jie arba Grybauskaitė gauna kritikos, Žygaičiuose, antiatominiuose protestuose, referendumuose dėl žemės pardavimo, tik izoliuoja juos nuo „runkelių“, kurie turbūt egzistuoja tik kai kurių naujosios kartos partijos ideologų sapnuose.

Liberalams Kalėdų Senelis turėtų atnešti vaistų nuo „homofobijos“. Kai Masiulis gauna dovanų džinsus su užtrauktuku užpakalinėje jų dalyje ir puola mušti Gražulio, tampa aišku, koks santykinis yra liberalizmas, jeigu žmogus, kuriam neturėtų būti gėda laikomam gėjumi, puola aiškintis santykius. Jeigu Masiulis tikrai nėra homofobas, būtų tą dovaną priėmęs ramiai ir taip parodydamas savo, kaip politiko brandą. Lygiai taip pat prieš gėjų paradą - partija už, o kai jau žygiuoti laikas, vaizdelis kitoks.

Drąsos keliui per kaminą galėtų įmesti Venckienę. Taip, ji dirba, būdama JAV ruošia įstatymų projektus. Bet jeigu jau kelias Drąsos, tai reiktų grįžti į Lietuvą ir drąsiai dalyvauti teismo procese. 

Taigi, išvada viena - Kalėdų Senelis labai tolerantiškas, nes tikrai ne visi geri buvo. Bet dovanų sulauks visi, tik neaišku, kaip jomis pasinaudos :)

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą