2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Metinis ministrų reitingas

Visus metus sekėme 14 didvyrių, kurie mums buvo pasiruošę pateikti malonių staigmenų. Pradžioje dažniau tekdavo rinktis, kas geresnis, pabaigoje - kas mažiau blogas. Krito vienintelė Vėsaitė. Šiandien - aritmetika, pagal metinius didvyrių vietų vidurkius, nustatysime, kas buvo geriausi iš pagal Google paieškos filtrą bandysime atrasti jų svarbiausius žygdarbius. (pirmi 10 įrašų)



1. Juozas Olekas. Susilaužė koją. Džiaugėsi augančiu finansavimu. Pasižymėjo tariantis dėl ES saugumo strategijos. Susitiko su Ashton. Atidavė pagarbą Marcelijui Martinaičiui. Sulaikinėjo Rusiją „tuščiais“ plepalais. Įvardijo ES Saugumo ir gynybos politikos stiprinimo gaires (spalio viduryje, paskutinis iš ministrų).

2. Jaroslavas Neverovičius. Skaitė paskaitą TSPMI. Tikėjosi, kad JAV atvers kelią SGD eksportui. Teigė, kad dujų ūkį reguliuos jo ir finansų ministerijos. Teigė, kad su Gazprom deramasi konstruktyviai.Teigė, kad dėl atominės bus nuspręsta kitais metais. Tiki, kad SGD terminalas nevėluos. Dėl energetikos paketo įgyvendinimo kamuolys yra Gazprom pusėje. Pabrėžė Lenkijos, kaip infrastruktūros lango baltams svarbą. Teigia, kak Hitachi sutiktų kurti bendrą įmonę.

3. Juozas Bernatonis. Teigia, kad apsisprendimas dėl Kauno HES yra politinis. Žadėjo pažaboti korupciją. Sakė, kad antstoliai dirbs skaidriau. Teigė, kad ES Prokuratūra saugos mokesčių mokėtojų pinigus. Dalyvavo diskusijose dėl bendros ES rinkos stiprinimo. Teigė, kad teisinė valstybė nugalės korupciją.

4. Evaldas Gustas. Deklaravo 9000 turto ir turtingesnę už save žmoną :)Teigia, kad su IBM išsiskiriama taikiai. Teigia, kad po euro įvedimo kainos nekils. Teigė, kad yra senas vadybininkas. Dalyvavo Vilniaus inovacijų forume. Gavo laišką iš žemės draugų.

5. Rimantas Sinkevičius. Kreipėsi į verslą paramos savo sektoriui. Teigė, kad valstybė turi skatinti švarų transportą. Teigė, kad lenkai nesutrukdys įgyvendinti Rail Baltica. Pabrėžė 1000 kilometrų lenktynių svarbą.

6. Valentinas Mazuronis. Teigė, kad privatus sektorius turi padėti saugoti Baltijos jūrą. Teigė, kad naudojantis Rygos tragedija žmonės sprendžia asmeninius reikalus. Bus vežiojamas prabangiai ir neekologiškai. Saulių Bucevičių pavadino lobistu. Leido medžioti daugiau vilkų. Teigė, kad reikia 3 gamyklų atliekų deginimui. Teigia, kad Chevron išėjo dėl to, kad Vyriausybė neužtikrino, jog mokesčių nekeis. Aiškinsis, ar ponai medžiojo Tauragėje. Teigė, kad Seimas nori išnaikinti Lietuvos žuvis, prašė Prezidentę vetuoti Žuvininkystės įstatymą.

7. Rimantas Šadžius. Diskutavo dėl bankų sąjungos. Teigia, kad krizė nesibaigė. Euro įvedimas kainuos 20 milijonų. Teigė, kad „Kiekvienas minusas turi savo pliusų“ ir „Už ES lėšas čia kartais darom bileką“Žadėjo susitarti dėl bankų pertvarkos (pavyko). Teigė, kad ambicijos įsivesti eurą 2015 metais yra pagrįstos. Teigė, kad 2014 metais ES ekonomikos augimas įsibėgės. Sakė, kad biudžetininkų algos ikikrizinio lygio nepasieks, o pensijos artimiausiu metu grąžintos nebus. 

8. Linas Linkevičius. Teigė, kad turi mažėti skirtumai Europos ekonominėje erdvėje. Teigė, kad sutartis su Ukraina gali būti pasirašyta. Dalyvavo konsultacijose dėl Sirijos. Teigė, kad lapkričio gale įvyks geopolitinis lūžis. Nenorėjo kalbėti apie Graužinienės vizitą Ukrainoje. Džiaugėsi verslo parama pirmininkavimui. Susitiko su Rusijos ambasadoriumi. Išdalino Maidane 400 porų pirštinių. Susitiko su Kerry. Teigė, kad Ukraina pasirinko priešeuropinį kelią.  

9. Algimanta Pabedinskienė. Teigė, kad Lietuvoje vyrai ir moterys uždirba beveik lygiai. Teigė, kad pati priima sprendimus dėl viceministrų (kelis atleido). Ministerijai kanclerę rado DP. Teigia, kad konstruktyvi kritika padeda dirbti. Teigia, kad pinigų pensijoms užteks. 

10. Dainius Pavalkis. Suabejojo LEU, ŠU ir KU išlikimu (sulaukė atkirčio, paskui persigalvojo ). Atsiskaitė Graužinienei. Teigė, kad užsieniečiai Lietuvoje mokėsi dėl pigaus alaus ir gražių merginų. Teigė, kad jaunimas alergiškas sąstingiui. Didžiuojasi profesionaliais ir talentingasis mokytojais. 

11. Šarūnas Birutis. Tikisi, kad nors minimaliai augs kultūros darbuotojų algos (bent nuo liepos). Teigia. kad dėl mažų algų išyra meno kolektyvai, grėsmė kyla dainų šventei. Nekandidatuos į prezidentus. Pirmininkavo savo srities ES Tarybai. Žada optimizuoti bibliotekų tinklą. Teigia, kad valstybė prasideda nuo kultūros. 

12. Vigilijus Jukna. Kilo diskusijų, ar DP nesugadins ministro reputacijos. Nusivežė Europos ministrus į Viktoro fabriką. Skraidė verslo klase. 

13. Vytenis Andriukaitis. Išieškos iš emigrantų sveikatos draudimo įmokas. Pasiūlė naujas kompensacijas pacientams. Žada, kad mažės eilės, vaistų kainos ir jų reklama.Pakilo į kovą su šarlatanais. Svyravo tarp nepopuliariausio ir geriausių visų laikų sveikatos ministro epitetų. Nori, kad valstybė finansuotų dirbtinį apvaisinimą. Buvo pabrėžiama tai, kad pirmą kartą Andriukaitis gavo ministeriją.

14. Dailis Barakauskas. Po Rygos tragedijos liepė patikrinti prekybcentrius ir masinio susibūrimo vietas. Teigė, kad dirba gerai, o dėl Dembavos kaltas BPC vadovas. Buvo pabrėžiamas jo minkštas charakteris. Turėjo komentuoti ir Biržų nelaimę. Sulaukė daug kritikos. Dėl visko kaltino Palaitį. 

Tokie tad mūsų ministrai buvo šiemet. Gražių Kalėdų visiems :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą