2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

2014 simbolinė sudėtis

Metų geriausius rinkti - praktika įprastinė. Todėl, nenorėdamas atsilikti nuo madų, savo rikiuotę pristatau ir aš.




GK Neuer Bayern/Vokietija

Aišku, kad nebuvo tas vartininkas, kuris šiemet turėjo labai daug darbo. Bet jį visada atlikdavo nepriekaištingai. Išvengė duobių ir buvo labai geras. Įrodė, kad yra visiškai elitinis vartininkas.

LB Alaba Bayern/Austrija

Sužaidė nuostabų sezoną. Iš talentingo ir jauno tapo labai gerai krašto gynėju. Įsiminė ir tuo, kad sukeldavo depresiją varžovų wingeriams ir galingais smūgiais bei aštriais reidais. Austrija seniai neturėjo tokio talento.

CB Humels Borussia/Vokietija

Jeigu Borussia būtų laimėjusi Čempionų lygą, Hummels būtų tame penketuke žaidėjų, kurių pavardės kalbant apie tuos, kas gali pelnyti Auksinį kamuolį skambėtų dažniausiai. Sužaidė puikų sezoną, pažymėtą finalu Čempionų lygoje ir sidabru Vokietijoje.

CB Demichel Malaga/Manchester City/Argentina

Malaga šiemet buvo reiškinys, o ne komanda. Iš jų kažkas tiesiog privalėjo čia atsirasti. Kažkada atrodė, kad Demichel jau žlugęs žaidėjas. Paskutinis sezonas Bayern buvo apgailėtinas. Bet Pellegrini tokius mėgsta. Malagoje jo karjera sužibo naujomis spalvomis, o vasarą jis vėl atsidūrė superklube.

RB Piszczek Borussia/Lenkija

Šį sezoną daug laiko praleido ant suolo, bet praėjęs sezonas buvo nuostabus. Lenkas buvo viena pagrindinių klubo žvaigždžių, įsiminęs savo aktyvumu ir sunkiu darbu.

CM Vidal Juventus/Čilė

Jeigu pirmame Conte eros sezoną Juve buvo Pirlo komanda, šiemet estafetę perėmė Vidal. Aikštės viduryje jis uola, su neblogais gynybiniais sugebėjimais, atakuojant - pavojingas ginklas, galintis įmušti labai daug. Universaliausias ginklas iš viso 11-uko.

CM Schweinsteiger Bayern/Vokietija

Basti buvo pagrindinė figūra triumfuojančio Bayern aikštės viduryje. Žmogus, kurį pristabdžius būdavo galima tikėtis pasiekti nors kiek padoresnį rezultatą. Sužaidė geriausią savo jau gana įspūdingos karjeros sezoną. Auksinį kamuolį įteikčiau jam.

PM Ozil Real/Arsenal/Vokietija

Sezonas Real pasibaigė liūdnokai, bet Ozil dėl to sunkiai pakaltinamas - savo darbą atliko gerai. Tai, kaip atrodo Arsenal, prie jo prisijungus Ozil dar geriau parodo, kiek jis svarbus būna savo klubuose. Kūrėjas ne visada yra tas žmogus, kurio darbą pastebi nepatyrusių futbolo gerbėjų akys.

LW CR07 Real/Portugalija

Geras buvo jau ir praėjęs sezonas, trūko tik titulų. Šiemet CR07 atrodo turbūt dar ryškiau ir tempia į viršų kiek buksuojantį Real traukinį. Įmušė daug įvarčių ir pelnytai atsidūrė tarp geriausiųjų.

RW Robben Bayern/Olandija

Jau beveik niekas neprisimena, kaip Robben blankiai pradėjo praėjusį sezoną, dažniausiai rungtynes pradėdamas nuo suolo. Ir to, kad traumą gavus Kroos, neatrodė elementaru, kad būtent Robben atsidurs aikštėje. Arba to, kad juo domėjosi Juventus. Sezono pabaigoje jis buvo negailestingas žvėris ir pagrindinis herojus. Šį sezoną siautėja iš karto.

CF Suarez Liverpool/Urugvajus

Taip, Messi irgi galėjo čia būti. Bet čia 2013 metai, o ne 2012/2013 sezonas. 2013 Messi labiau prisimins dėl dviejų traumų, kurių viena lėmė beviltišką iškritimą iš Čempionų lygos, kita tai, kad Messi šiuo metu net nėra rezultatyviausias savo klubo žaidėjas. Todėl pasirinkau Suarez. Vaikiną. kuris šiemet užaugo. Išskyrus flirtą su Arsenal ir skerdžiamos karvės veido išraišką priešsezoninėse rungtynėse, visa kita buvo tobula. O šio sezono pradžia tiesiog verčia iš koto.

Treneris Pellegrini Malaga/Man City/Čilė

Su Malaga trūko nedaug, kad vidutiniokų ir visų nurašytų žaidėjų būrys būtų tarp 4 geriausių klubų Europoje negaudami algų. Su Man City - visiška futbolo revoliucija. Lėta nuobodi komanda tampa uraganine. Nors daug taškų švaistoma, bet aišku, kad jie turi viena pavara daugiau už kitus Anglijoje. Be to, kluptelėjimai vis retesni.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą