2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Prezidento rinkimai - kuklus pasirinkimas?

Apie tai, kad reikia iškelti rimtą kandidatą Prezidentei 2014-iems, Zuokas kalba jau seniai. Bet horizonte galimų didvyrių nesimato. Kol kas panašu, kad laukia beveik vienų vartų rinkimai.



Vienas herojus - Artūras Paulauskas. Realiai, turbūt eina į rinkimus, nes to reikia Viktorui. Kodėl to reikia Viktorui, turbūt net Loreta nesupranta. Aišku, gal paskutinis nebus, bet čia ne 2004 metai, o 2014.

Ropė yra geras žmogus. Ramiai dirba Ignalinoje. Pabandys laimę, pareklamuos Ignaliną ir žaliuosius. Balsų surinks, nes atrodo kaip gana mielas žmogelis. Paskutinis turbūt nebus, o partijai reklama.

Visi kiti yra vis dar X.

Socdemai panašu, kad ims ne Algirduką. Taip, Butkevičius galėtų pasikapoti ir turbūt netgi labiau tiktų šioms pareigoms. Galėtų persigalvoti kiek tik nori, nes jo buvimo šalies vadovu atveju, tokios aksominės diktatūros kaip dar nebūtų. Suprantama, kodėl koalicijos partneriai kartais pakalbėdavo, kad gal reikia bendro kandidato. Tada gal Premjeras būtų darbietis ar dar kas nors nuostabaus nutiktų. Bet gali smukti įvaizdis - manau, kad daugelis žmonių tiesiog nelaiko jo alternatyva Daliai, jie per daug skirtingi. Manau, kad nemaža tautos myli abu, bet rinktųsi Dalią, nes ji baisesnė. Jeigu daug praloš, gali partneriai sakyti, kad nėra legitimumo.

Todėl galbūt bus Balčytis. Nedidelė grėsmė Daliai, bet prasukus kampaniją gražiai, į antrą turą išeiti šansų turėtų. Lietuva myli briuselinius. Tvarkingas vyras, protingai kalba, be sūnaus teismo didelių skandalų lyg ir nebuvo.

TT turbūt rinktųsi savo fosiliją - Paksą. Bet vėl, žmonės nesuvokia, kuris dešimtmetis. Mazuronis atrodo geriau, bet jam pirmiau reiktų nors Šiauliuose viemandatę išlošti, tada ambicijas didinti.

TS LKD aišku ieškos Rusijos draugų, giedos psalmes, himnus ir dvasines giesmes Dalios garbei.

Pletkai, kad kandidatą turės net LRLS. Kas? Masiulis per jaunas. Mane žavėtų Gailiaus kandidatūra, tik kad pradėjo paslaptingai šnekėti apie VSD klanus, o įrodymų ant stalo kol kas nekloja. Jeigu dar klos, viskas gerai. Jeigu ne, reikėjo tylėti. Dabar su visa pagarba jam truputį nesolidžiai atrodo. Donskis? Abejoju, jam Europarlamente per didelis krūvis buvo. Čia sunkiau.

Lenkai turi Waldemarą. Kas iš to - prieš penkerius metus jis turėjo šansų pritraukti lietuvių balsų. Dabar - ne.

Kas dar? Balsys turbūt rems Ropę. Daugiau rimtų prezidentės oponentų nėra, nebent Vaišvila gali kampaniją prasukti. Būtų įdomu ir sveika Lietuvai.

Sabonis, Kūris, Nausėda ir Ušackas neis. Tikiuosi, kad Ušackas laukia carienės Dalios saulėlydžio ir vieną dieną šturmuos Daukantą, kai lietuviai dar labiau jį mylės.

O gegužė bus gana nuobodi. Nebent bus geras oras ir nelis :)

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą