2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Kas važiuos į Braziliją spardyti kamuolio kitąmet?

Liko 4 Europos nežinomieji. Bet galbūt pasigilinus, paaiškės, kad čia ir arkliui turėtų būti aišku, kas žengs toliau. Apie viską nuo pradžių.



Graikija - Rumunija

Į Braziliją keliaus graikai. Karinga rinktinė, nuo Karaliaus Otto laikų beveik nepraleidžianti svarbių turnyrų ir netgi sukelianti ten triukšmo. Sudėtis patyrusi, bet ne pasenusi. Rumunai nuo EURO 2008 nieko nebeišsiskyrė. Dabartinė rinktinė nėra tokia tragiška, kaip chebra, kurią traiškė lietuviai, bet kol kas jaunimas senųjų žvaigždžių a la Mutu ir Chivu lygio nepasiekė. Žvaigždėčiausia grandis - vartininkai, taigi, žinant tai, kaip graikai myli puolimą, įvarčių fejerverkų bus išvengta. Bet tą vieną lemiamą graikai turėtų įridenti.

Portugalija - Švedija

Brazilijoje bus gerai. Nebus arba Ibranosio, kuris neįtikėtinai talentingas, bet nemalonus tipas, arba CR07, kuris grįžo prie ištakų - griuvinėjimų ir ginčų su teisėjais. Žodžiu, burtai tobuli. Greičiau išvengsime Ibros - be Larssono ir Ljunbergo švedai visgi Europoje yra vidutiniokai ir nieko nestebina tai, kad turbūt praleis antrą pasaulio čempionatą iš eilės. Tiesiog Ibrai trūksta chebros. Bento treniruojami portugalai nustebino EURO 2012, atrodė, kad jis yra tas žmogus, kuris gali sukurti schemas, kuriose CR07 komandos draugai šalia jo atrodytų geresni žaidėjai, o ne paliktų viską spręsti vienam CR. Atranka buvo sunki, bet jeigu švedų Ibros pagalbininkai prilygtų CR kompanijai, švedai į Braziliją keliautų. Dabar teks kentėti portugalą.

Prancūzija - Ukraina

Prancūzai yra įdomi komanda. Niekada nebuvau jų gerbėjas, bet neapykanta stipriai nuslopo iškeliavus zviozdų chebrai spardyti baliono į Katarus, JAV ar niekur. Komanda gana jauna, kai nori - kovinga, bet šis atrankos ciklas neįtikina. Aišku, ispanus pralenkti grupėje sunku, bet pats žaidimas toks blankokas. Ukraina talento turi daug. Nėra naujo Ševos, bet Yarmolenko, Konoplyanka ir veteranų derinys irgi yra tinkamas produktas Brazilijai. Kas įdomu - iš tikrųjų nei viena, nei kita komanda nėra labai patyrusios, nors kalbame apie prancūzus. Visgi, šie tradicijos nelaužys ir į Braziliją nusigaus. Turbūt ir be rankų panaudojimo mušant įvarčius. O ar bus verta išlipti iš autobuso, paaiškės jau kitais metais. Prieš ketverius metus geriau būtų nelipę.

Kroatija - Islandija

Kroatijos auksinė karta (Biličiaus jaunimas) iš koto pasaulio neišvertė. Nei Pranjič, nei Čorluka, nei Rakitič super žvaigždėmis netapo, o pati Kroatija netapo antrąja Čekija - kalbu apie XXI amžiaus pirmo dešimtmečio vidurio komandą, kuri sugebėdavo būti tarp favoritų visur, kur žaisdavo. Tokia komanda dabar yra belgai, nematau per kurią vietą jie šiuo metu nusileidžia kokiems nors anglams ar olandams. Taigi, kroatai liko už jų nugarų. Ir netgi keitė trenerį, nes ciklo pabaiga buvo apgailėtina. Niko Kovač (foto) tie, kas esat neįžengę į trečią dešimtį, tikrai pamenat - puikus centro saugas. Dabar jis turės gerą ir talentingą komandą. Tačiau sėkmė nėra garantuota. Islandams čia - gyvenimo šansas. Gudjohnsen kito šanso neturės. Sigurdsson galbūt turės. Bet aišku viena, Lagerback chebra darys viską, kad laimėtų. Pats Lagerback - puikus patyręs treneris, kuris sugalvos, kaip pridaryti problemų mažesnę nei metų trenerio karjeros patirtį turinčiam Kovač. Bus įdomu, bet kroatai su Mandžukič, Rakitič ir Modrič privalo išsikapstyti.

Geltonsnapis Facebook'e



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą