2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Ministrų reitingas. Rugsėjis

Prabėgo dar vienas mėnuo, atnešęs skandalų ir įvykių. Apie geriausius ir blogiausius ministrus:

1. (6) Jaroslavas Neverovičius.



Teigė, kad Gazprom padėties Lietuvos energetikos sektoriuje vertinimas miglotas ir iš jų tikimasi daugiau nuolaidų. Paskelbė, kad dujų sektorių reguliuoti padės finansų ministerija. ES pristatė ES ir TATENOS bendradarbiavimo kryptis, buvo susitikęs su prezidente, Kubiliumi. Kovos dėl pilnavertės energetikos rinkos funkcionavimo.

2. (3) Juozas Bernatonis. Griežtins antstolių veiklos kontrolę, pabrėžė Teisėjų asociacijos svarbą, siūlo griežčiau kovoti su korupcija. Su ES kolegomis didžiausią dėmesį skyrė duomenų apsaugos klausimams, Susitiko su savo kolege iš Suomijos. Teigia, kad Brazausko vardo suteikimas Kauno HES yra politinis klausimas.

3. (1) Dainius Pavalkis. Teigė, kad užsieniečiai Lietuvoje mokosi dėl pigaus alaus ir gražių merginų. Žada per penkmetį išgelbėti 150 mokyklų. Teigia, kad MRU juda link privatizavimo. Siūlo dar tik diskutuoti dėl neformalaus ugdymo krepšelio. Mano, kad socialinių ir humanitarinių mokslų perspektyvos nėra rožinės. Po mėnesio pateiks mokslo ir studijų įstatymo pataisas. Pabrėžė jaunimo polinkį naujovėms, pasveikino studentų konvento dalyvius, lankėsi Europos kosmoso parodoje.

4. (10) Rimantas Šadžius. Sako, kad naujų mokesčių nebus, viešojo sektoriaus darbuotojų algos bus atkurtos iš dalies, iki 2015-ųjų pilnai. Teigia, kad derybos dėl ES bankų priežiūros buvo sunkios. Susitiko su prancūzų kolegomis, pirmininkavo svarbiam ES ministrų susitikimui.

5. (9) Algimanta Pebedinskienė. Ji tiki jaunimu, skatina būti dėmesingiems aplinkiniams. Pabrėžė realių galimybių įsidarbinti jaunimui didinimo svarbą. Apdovanojo ralio Aplink Lietuvą nugalėtojus, nauju jos viceministru tapo Šešelgis. Per ministrės vizitą Marijampolėje, rastas nusižudęs vaikų globos namų auklėtinis.

6. (2) Juozas Olekas. Pabrėžė didesnio gynybos finansavimo svarbą. Žurnalistus siūlėsi vaišinti kareiviška koše. Siūlo lengvinti ES kovinių grupių naudojimo procedūras. Teigia, kad rusų ir gudų pratybos prie mūsų sienos atrodo keistokai. Pasiūlė, kaip stiprinti ES saugumą. ES institucijose pabrėžė energetinio saugumo svarbą. Susitiko su ES diplomatijos vadove. Teko aiškintis dėl aplinkosaugininkų girtuokliavimų karinėje teritorijoje.

7. (7) Rimantas Sinkevičius. Teigia, kad lenkai netrukdys greitesniam Rail Baltica darbų baigimui. Patikino, kad Rail Baltica eis per Šiaulius. Siūlo, kad motociklų ir taksi vairuotojai negalėtų visiškai vartoti alkoholio. Kviečia vairuoti be pykčio. Pabrėžė sklandaus oro transporto darbo svarbą. Jo ministerijos klerkai balevoję prie ežeriuko susipyko su vietiniais.

8. (13) Linas Linkevičius. Teigia, kad Armėnija nori išlaikyti ryšius su ES. Pabrėžė holokausto atminimo svarbą. Teigia, kad ES Rytų partnerystės politika neturėtų kelti įtampos su Rusija. Dalyvavo konsultacijose dėl Sirijos. Pabrėžė skaitmeninių technologijų svarbą. Teigė, kad ekonominiai karai su Rusija neišvengiami, nors Rusijai nenaudingi. Jo ministerija beveik nieko nepadarė, kad situacija realiai pagerėtų. JTO per ne lyg įsijautė ir pradėjo kalbėti visos ES vardu. Turbūt netyčia :)

9. (5) Vytenis Andriukaitis. Bijo dėl prekybos alkoholiu ir tabaku mastų. Ragina atsistatydinti Gapšį. Antikorupcijos komisijai aiškinisis dėl kraujo donorystės. Apkaltino tabako lobistus dėl stringančios tabako direktyvos. Mano, kad būtų naudingas 113 pagalbos projektas. Teigė, kad socdemai kels kandidatą į prezidentus. Teigia, kad abortų uždrausti negalima.

10. (12) Vigilijus Jukna. Teigia, kad šeimos ūkiai nepakankamai išsivystę. Džiaugėsi Lietuvos ir Rusijos veterinarijos tarnybų gerais ryšiais. Teigia, kad Lietuva negavo informacijos apie Rusijoje sugriežtintą pieno produktų kontrolę. Teigia, kad Lietuva turi išlikti agrarinis kraštas. ES žemės ūkio ministrų ekskursijoje į Uspaskicho fabriką siūlo neieškoti politikos. Sužibėjo prasta anglų kalba.

11. (8) Valentinas Mazuronis. Dėl renovacijos nesėkmių kaltina privatininkus. Žada statyti atliekų perdirbimo gamyklas. Siūlo baigti skalūnų dujų batalijas. Teigia, kad prie 90 daugiabučių jau kyla renovatorių pastoliai. Už teritorijų užgrobimą siūlo griežtai bausti. Įtartinai brangiai iškeliavo į Namibiją. Darbo reikalais.

12. (4) Evaldas Gustas. Kviečia verslo asociacijas prisidėti prie ūkio politikos formavimo. Lankėsi Birštone ir itin miglotais tikslais - Malaizijoje.

13. (11) Šarūnas Birutis. Teigia, kad dėl mažų algų yra meno kolektyvai, kyla grėsmės Dainų šventei. Tapo vienu iš DP kandidatų į prezidentus. Teigia, kad be kultūros valstybė nėra reikalinga. Nežino, ar bus keliamos kultūros darbuotojų algos. Lankėsi Ignalinoje. Neįtikinamai pasirodė prieš protestuotojus.

14. (14) Dailis Barakauskas. Piktinasi, kad dėl Palaičio klaidų FNTT skandale kenčia jis. Teigia, kad BPC vadovai turi trauktis iš pareigų. Panevėžio nelaimę aiškina dideliu nusikalstamumu. Teigia, kad į merginos pagrobimą sureaguota tinkamai. Apie BPC problemas sužinojo antrą savo darbo dieną, bet nieko nedarė.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą