2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

UEFA Čempionų lygos E-H grupių prognozės

Vakar prie starto stojo likusi pusė komandų. Šiandien - apie jų galimybes.



E grupė

Kova vyks tarp trijų - tarp buksuojančio, bet per daug potencialiai galingo, kad nepatektų į kitą etapą Chelsea, tarp buksuojančios, bet vis geriau žaidžiančios Schalkes ir tarp Basel, kur Yakinas demonstruoja, kad jau artimiausiu metu turėtų imtis treniruoti superklubą. Turbūt dar ne šiemet, bet jeigu kukli jo kariauna toliau taip žais, sunku prieš juos bus bet kam. Visgi, tikriausiai toliau žengs tie, kurie stipresni popieriuje - Mourinho tiesiog nesileis būti išspiriamas antrą kartą tokiu pat būdu, Schalke per daug talentinga. Rumunai namie nervus gadins tik šveicarams ir vokiečiams.

Prognozė: 1. Chelsea 2. Schalke 3. Basel 4. Steaua

F grupė

Mirtininkai. Nebus nei vieno vakaro, kad kurios nors šios grupės rungtynės nekeltų intrigos. Niekas negali jaustis ramus. Užtikrinčiausiai atrodo Arsenal - jau keletą sezonų iš eilės nuostoliai yra maži, o naujokai labai geri. Su Ozil (foto) Arsenal turėtų žaisti gerą futbolą ir bent jau patekti į kitą etapą. Sunku įsivaizduoti už borto ir Borussia, nors pirmasis mačas ir nesusiklostė. Tačiau visiškai aišku, kad ir be Gotze ši armija yra labai galinga ir turėtų būti geriausiųjų aštuonetuke. Marseille vėl nukraujavo, tačiau komanda talentinga ir turėtų patekti nors į Europos lygą. Pastarųjų metų patirtis rodo, kad į Benitez komandas daug vilčių geriau nedėti. Nors Napoli ir yra pajėgus kautis su abiem favoritais, patirtis rodo, kad krachas klube, kuriam vadovauja Benitez, tikrai įmanomas. Taigi, laukia įspūdingi futbolo mūšiai.

Prognozė: 1. Arsenal 2. Borussia 3. OM 4. Napoli

G grupė

Kova vyks tarp trijų klubų. Vieną geriausių laikotarpių klubo istorijoje išgyvenantis Simeones eros Atletico pagaliau gavo progą pasirodyti Čempionų lygoje ir pasirodymas turėtų baigtis pirma vieta grupėje. Jau vien todėl, kad sumuštas Zenit, rimčiausias varžovas. Neliko Falcao, tačiau schemos veikia, nors smaigalyje liko Villa. Zenit turi Rusijos rinktinės žvaigždžių, susigrąžino Arshavin ir Tymoščuk, todėl sirgaliai norėtų, kad rusai kovotų taip sėkmingai, kaip tada, kai šie buvo jauni ir gražūs. Turint omenyje tai, kad prie Porto vairo stoja žalias treneris, iki tol pasiekęs tik bronzą Portugalijoje, bei tai, kaip klubas nukraujavo, realu, kad portugalai tenkinsis Europos lyga. Austrai moka gintis, todėl be taškų irgi neliks.

Prognozė: 1. Atletico 2. Zenit 3. Porto 4. Austria

H grupė

2 dideli ir 2 vidutiniai. Santykius dėl pirmos vietos aiškinsis Barca ir Milan, kurių paskutinės dvikovos pretenduoja augančią priešpriešą transformuoti į tikrą derbį. Martin po truputėlį tobulina tradicinį katalonų žaidimo stilių ir tikėtina, kad klubas juda tinkama linkme. ACM situacija subtilesnė - Allegri ne itin mėgstamas Silvio Berlusconi, o klubas remsis ant nenuspėjamo Balotelli, jauno ir nestabilaus Shaarawy, Montolivo ir daug metų ant suolo sėdėjusio Kaka. Tačiau mažiesiems tai daug šansų nesuteikia - škotų kovingumas ir noras laimėti nekeičia fakto, kad jie tėra gana pilkų vidutiniokų būrys, o Ajax praradęs Eriksen turės užaugti, kad veltų kovotų su favoritais.

Prognozė: 1. Barcelona 2. Milan 3. Ajax 4. Celtic

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą