2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

EPL apžvalga po sezono

Toliau apie stipriausias lygas. Šiandien - Anglija.



GK Čech Chelsea

Pasirinkimas EPL yra nuostabus, bet pasirinkau Čech. Jis sunkiame komandai sezone, kai buvo mažai stabilumo ir trūko galios buvo tas žmogus, kuris gelbėjo komandą nuo dar liūdnesnių rezultatų.

LB Vertonghen Spurs

Vienas geriausiai nusisekusių pirkinių Spurs istorijoje sužaidė nuostabų sezoną. Kovojo ten, kur siuntė treneris - buvo toks pat geras tiek kairėje, tiek centre. Aš jam atiduočiau metų EPL naujoko titulą. 

CB Jagielka Everton

Moyes Everton paliko su komanda sužaidęs vieną geresnių sezonų klubo istorijoje. Nebebuvo ir kone prekiniu Everton ženklu tapusio formos bangavimo lyginant rudenį ir pavasarį. Viena iš pagrindinių sėkmės priežasčių - nuostabus Jagielkos žaidimas. Jis buvo kaip uola.

CB Luiz Chelsea

Aišku, vertinant tik gynybinius sugebėjimus, jis nėra vienas iš dviejų geriausių EPL gynėjų. Bet jo gynyba nėra ir bloga, o rungtynėse paprastai jo būna pilna visur. Kadangi Terry sezoną sugadino traumos, be Luiz Chelsea kažin ar būtų sezoną baigę su medaliais.

RB Johnson Liverpool

Rodgers Liverpulyje pradėjo naują erą. Vienas iš žmonių, kuriam ta nauja era vėl padėjo ryškiai žibėti buvo Johnson. Kaip visada, neblogai susitvarkė su savo užduotimis gynyboje ir buvo labai naudingas puolant.

CM Cazorla Arsenal

Nors van Persie ir išvyko į Mančesterį, Arsenal išliko vieno žmogaus komanda. Tik tas žmogus dabar jau Cazorla. Nuo jo žaidimo itin priklausė komandos rezultatai - buvo ne vienos rungtynės, kurias Arsenal laimėjo tik dėl iš koto verčiančio Santi, buvo ne vienos rungtynės, kada dėl jo blankaus žaidimo Arsenal krito. Bet visumoje sezonas buvo nuostabus.

CM Fellaini Everton

MU čempionatą laimėjo todėl, kad turėjo geriausią komandą, o ne geriausius žaidėjus. Todėl vasarą jie stiprinsis, o talentingas ir galingas belgas vienas geidžiamiausių. Jeigu Everton gynyba buvo galinga dėl Jagielkos, aikštės vidurį cementavęs Fellaini buvo aiškus komandos lyderis.

LW Bale Spurs

Fenomenalus sezonas. Nors komandoje neliko Modrič ir van der Vaart, bet komandos rezultatai iš esmės liko tame pačiame lygyje. Nes Bale žaidė dar neįtikėtiniau negu bet kada anksčiau. Be Bale Spurs būtų nykus mid-table klubas.

RW Mata Chelsea

Nors atvyko galybė garsių naujokų, bet Chelsea lyderiu, žvelgiant iš mano pozicijų, išliko Mata. Sužaidė puikų sezoną, varė į neviltį daugumą kairiųjų EPL gynėjų. Su silpnoka puolėjo pozicija, wingeriai buvo egzistenciškai svarbūs Chelsea, todėl Mata bene labiausiai prisidėjo prie bronzinio finišo iš atakuojančių žaidėjų.

CF van Persie MU (foto - centre)

MU laimėjo kaip komanda. Vienintelis žaidėjas, kurį aiškiai verta išskirti tarp jo pozicijos žaidėjų, yra van Persie. Vien faktas, kad jis pasodino kone komandos simbolį Rooney ant suolelio arba vertė SAF galvoti, kaip juos abu sutalpinti aišktėje, daug ką pasako. Antras įspūdingas sezonas iš eilės.

CF Suarez Liverpool

Jis nesuago. Toliau kandžiojasi, negalvoja ką kalbą, simuliuoja ir verkia. Bet muša įvarčius ir žaidžia įspūdingą sezoną. Jeigu ne diskvalifikacija, dar neaišku, kas būtų tapęs rezultatyviausiu EPL. Aikštėje, neskaitant paminėtų aspektų, yra gana brandus. Buvo tikras komandos lyderis.

 Treneris Moyes Everton

Eilinį kartą įrodė, kad turėdamas kuklius resursus ir vos keletą žvaigždžių (arba netgi būsimų žvaigždžių) gali pasiekti daug. Everton kovojo ir netgi turėjo šansų patekti į Čempionų lygą. Nepavyko, bet Moyes pelnytai keliauja į MU.

Šaunuoliai West Ham United

Sėkmingai grįžo į EPL. Nors dėl pačių aukščiausių vietų ir nekovojo, bet sezoną užbaigė dešimtuke, kas dar visai neseniai buvo gana įprasta praktika. Allardyce padarė didelį darbą.

Nevykėliai Newcastle

Pagal sudėtį iš esmės prilygsta Spurs ar Liverpool, jeigu nevertintume Bale ir Suarez. Po praėjusio sezono norėjosi priskirti juos prie klubų, kurie gali kapotis dėl vietos Čempionų Lygoje, nes išpardavimo jie išvengė. Tačiau net po rimto pasistiprinimo žiemą, rezultatai išliko per ne lyg kuklūs ir trūko gana nedaug, kad tektų vėl kristi į žemesnę lygą.

 Geltonsnapis Facebook'e



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą