2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Borussios ir Real mūšiai - kas buvo gerai ir kas buvo tragedija?

Vakar pasibaigė epiška kova tarp Borussios ir Real. Vertėjas Mou pralaimėjo karą, nors laimėjo mūšį, Klopp liko nugalėtoju. Pats laikas pažvelgti, kas šio karo didvyriai, o kas jo lopai ir dezertyrai.

Gerai:

1. Lewandowski.



Net jeigu būtų kokį įvartį įmušęs į savo vartus arba iššvaistęs 365 progas vakar, vis tiek pusfinalio didvyris būtų be jokių kalbų. Pirmame mače su Real gynyba darė ką nori, tai buvo vienas įspūdingiausių individualių pasirodymų šio sezono Čempionų lygoje. Vakar turėjo progų ir nors nesugebėjo jų išnaudoti, atliko didelį darbą, kad Real turėtų mažiau laiko galvoti apie puolimą.

2. Reus. Vakar dienos didvyris numeris 1. Nors po pirmų 15 minučių atrodė, kad Borussia turės sunkų vakarą, tada komanda atsibudo ir nedaug trūko, kad Real būtų nužudytas jau antro kėlinio metu. Pats aktyviausias ir tiksliausias buvo Reus, individualiai savo krašte neturėjo jokio lygiaverčio varžovo. Jeigu komandos draugai būtų sėkmingiau užbaigę atakas, galėjo būti taip, kad paskutines minutes Dortmundas būtų praleidęs ramiau. Pirmame mače atliko rezultatyvų perdavimą ir išprovokavo 11 metų baudinį.

3. Gundogan. Serija sužaista įspūdingai. Aišku, kad Madrido pralaimėjimo priežastys pirmiausiai slypi tragiškame gynėjų žaidime, tačiau labai svarbus faktorius buvo tas, kad Real buvo tiesiog sutriuškintas aikštės viduryje Dortmunde, kai Borussia ten šeiminkavo, o Real kamuolio kontrolė nieko neatnešdavo ir tai, kad vakar Borussia sugebėjo didžiąją dalį rungtynių kontroliuoti mačo eigą, net ir be Gotze. Pagrindinis didvyris - Gundogan - sėkmingai dirbęs per pusfinalio mačus tiek gynyboje, tiek kuriant atakas ir sugebėjęs įveikti Real aikštės generolus mūšyje dėl aikštės vidurio kontrolės. Nedaug trūko, kad būtų iš kurių nors rungtynių išėjęs ir su įvarčiu.

4. Benzema. Sunku būtų išskirti pozityvo iš Real pirmųjų rungtynių, tad serijos didvyriu galima laikyti geriausią karį vakar - Benzema. Jis įmušė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą. Prieš jį žaidęs Higuain buvo labai blankus. Jeigu ne tempą numušusi Bender trauma, Real galėjo išsigelbėti. Pirmose rungtynėse taip pat žaidė truputį geriau už Higuain, nors laiko pasireikšti gavo nedaug.

5. Aistra. To iš Dortmundo komandos neatimsi. Kad ir ką besakyčiau apie mačą Dortmunde, būtų per mažai. Bet dar įspūdingaiu buvo tada, kai jiems reikėjo palaikyti kamuolį vakar Madride, kad atsilaikytų paskutines minutes, bet Borussia vis tiek metėsi į puolimą. Kitaip žaisti turbūt jau nebemoka. :)

Blogai:

1. Pepe. Vakar jis nežaidė, bet Real likimas buvo nuspręstas prieš savaitę. Ten Pepe buvo klaikus - darė tokias klaidas, lyg pirmą kartą žaistų tokio lygio rungtynes. Gali būti, kad dėl to vakaro ilgam laikui neteko Mourinho pasitikėjimo. Tikėtina, kad Real vasarą pirks centro gynėją, galbūt ir ne vieną, nes ši serija parodė, kad pozicija komandoje silpna.

2. Xabi Alonso. Ne veltui paskutiniu metu tiek daug kalbama apie tai, kad Veratti pakeliui į Madridą. Pirma, Xavi ateitis komandoje buvo neaiški ir anksčaiu. Antra, ši serija buvo tokia, kad tapo akivaizdu, kad bene svarbiausias žaidėjas komandai nėra toks geras, koks buvo anksčiau. Jis nesugebėjo būti tas cementas, kuris taip puikiai surišdavo gynybą su puolimu nei viename iš dviejų mačų. Viską apvainikavo uždirbtas 11 metrų baudinys. Vakar buvo pakeistas rungtynių metu, ir pelnytai, nes Khedira per tą trumpą periodą padarė daugiau.

3. Higuain. Dortmunde buvo nematomas, o Madrido mūšyje žaidė a la Torres. Kad ir kaip Mourinho mėgtų savo puolėjus girti, akivaizdu, kad šiuo metu tik Benzema gali žaisti taip, kaip turėtų žaisti tokio lygio komandos puolėjas. Kyla klausimas, ar nevertėjo jo iš Madrido išsiųsti praėjusią vasarą.

4. Kuba. Vienas lenkas žibėjo, kitas buvo sustabdytas ar bent jau pristabdytas. Vakar apskritai buvo beveik nematomas, jam teko prisiimti neįprastai daug darbo gynyboje. Dortmunde buvo pastebimesnis, tačiau šį kartą lenkišką kraštą akivaizdžiai įveikė Reus ir Schmelzer jungtis.

5. Mourinho. Vakar rungtynių pradžia lyg ir parodė, kad Mourinho nesiruošia kartoti klaidų. Tačiau Essien atrodė beviltiškai prieš Reus, Higuain nepaisant labai prasto pasirodymo pirmoje rungtynių pusėje, nebuvo pakeiatas per pertrauką, apskritai, Mourinho turėjo rizikuoti labiau, jeigu norėjo ištraukti rungtynes. Vakaras Dortmunde aišku buvo klaikus.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą