2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Bundeslygos apžvalga po sezono

Toliau dirbu prie apžvalgų ciklo besibaigiančiam sezonui. Šiandien - didvyriai iš Vokietijos.



Simbolinė sudėtis

GK Neuer Bayern

Vartininkus vertinti sunku, nes ne visi turi vienodai darbo. Nors Neuer jo baisiai daug ir neturėjo, bet kita vertus, įspūdingas rezultatas - vos 18 praleistų įvarčių tikrai nebūtų pasiektas be didelių jo pastangų. Kai reikėjo, gelbėjo.

LB Sorg Freiburg

Būtų stebuklas, jeigu po šio sezono negautų fantastiško pasiūlymo iš kurio nors didesniojo Bundeslygos klubo. Buvo vienas ryškiausių sezono staigmenų pateikusio Freiburg ginklų. Itin talentingas žaidėjas.

CB Westermann Hamburg

Būtų neteisinga nepaminėti nors vieno gynėjo, kuris darbo sezono metu turėjo į valias. Hamburg šį sezoną tikrai nebuvo įspūdinga komanda, tačiau sugebėjo sezoną užbaigti gana aukštoje, kaip tokiam konkurencingam čempionatui 7 vietoje su jauna komanda. Bene pagrindinis sėkmės faktorius - puikus Westermann žaidimas gynybos širdyje. Be tokio lygio CB, Hamburg būtų žemiau.

CB Hummels Borussia

Ilgai galvojau apie Dante, bet jis pagal darbo kiekį galėjo drąsiai rašytis į darbo biržą. Hummels Borussia iššūkių turėjo daugiau, o Hummels vėl visiems įrodė, kad yra fantastiškas gynėjas ir rinkoje pasikėlė ir taip įspūdingą savo kainą.

RB Carvajal Bayer

Real tradicinis galvos skausmas - už centus paleisti žaidėjai, kuriuos paskui norisi susigrąžinti. Carvajal vienas jų - Real augintinis, turėjęs fantastišką sezoną tuo metu, kada Real RB pozicija buvo didžiausia skylė. Ne pagal amžių brandus žaidėjas.

CM Schweinsteiger Bayern

Puikus sezonas. Schweinsteiger buvo praktiškai kertinis komandos žaidėjas, jungiamoji grandis tarp gynybos ir puolimo ir savo darbą atliko tiesiog tobulai. Turėdami galingus centro saugus, Bayern iki minimumo sumažino darbą gynėjams.

CM Badelj Hamburg

Jeigu pusę Hamburg sėkmės nurašėme Westermann, likusią galima priskirti Badelj. Vienas labiausiai šį sezoną atsiskleidusių Bundeslygos žaidėjų. Labai kūrybingas iš aikštės gilumos žaidžiantis saugas buvo Hamburg cementuojantis žmogus.

LW Ribery Bayern (foto)

Sužaidė puikų sezoną. Komandos draugai buvo tokie galingi ir tokios geros formos, kad geriau negu bet kada atskleidė visas savo gerąsias puses ir siautėjo savo krašte.

PM Gotze Borussia

Praėjęs sezonas buvo apgadintas traumų, šiam sezonui pritrūko dviejų dalykų - sirgalių meilės, kuri išblėso po to, kai tapo aišku, kad kitą sezoną Gotze vilkės Bayern marškinėlius ir titulo Bundeslygoje. Tačiau asmeniškai Gotze neturėtų turėti sau jokių priekaištų - įspūdingai kūrybingas ir be proto talentingas žaidėjas.

RW Farfan Schalke

Šį sezoną buvo neabejotinas Schalke lyderis. Vienintelis Draxler galėtų su šiuo teiginiu ginčytis. Sužaidė puikų sezoną, buvo labai kūrybingas ir pavojingas. Be jo Schalke turbūt būtų likusi už Čempionų Lygos borto.

CF Kiessling Bayer

Tapo rezultatyviausiu Bundeslygos žaidėju. Vienas iš tų, kurie padarė daugiausiai, kad Bayer iškovotų medalius Bundeslygoje. 

Treneris Armin Veh Eintracht

Po liūdnų laikų Hamburg ir Wolfsburg klubuose, žmogus, tapęs Bundeslygos čempionu su Stuttgart rado vietą, kurioje galėtų Vokietijai priminti apie save. Eintracht tapo geriausiais metų naujokais, ilgai laikėsi pirmame ketvertuke ir sezoną užbaigė su kelialapiu į Europos lygą. O Veh turbūt jeigu norės, ras solidesnius darbdavius.

Šaunuoliai Eintracht

Visos pagyros liko ten, kur rašiau apie metų trenerį.

Nevykėliai

Hoffenheim

Kaimiečių, žavėjusių Europą stovykloje nuotaikos liūdnos. Atrodė, kad komanda žengia keliu, kurio metu taps tradiciškai bent dėl vietų Europoje besikaunančiu klubu. Šis sezonas sudavė rimtą smūgį ambicijoms. Nors išvyko Dante ir Starke, naujokai buvo neblogi - Derdiyok, Usami, Wiese. Tačiau sezonas susiklostė tragiškai ir dabar teks kapotis dėl teisės likti Bundeslygoje.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą