2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

UEFA Europos lygos simbolinė komanda

Trečiadienį baigėsi UEFA Europos lyga. Triumfavo Chelsea, kaip ir prognozavau. Sezonui baigiantis, nuo šio turnyro pradedu apžvalgų ciklą.

 GK Artur Benfica

Sunku įvertinti žaidėjus, kai vieni jų sezoną pradėjo aukštesniame lygyje ir Europos lygoje sužaidė nedaug rungtynių, bet Artur buvo vienas iš tų, dėl kurių abejonių kilo nedaug. Benficos gynyba funkcionavo gerai, vartininkas turėjo įsimintinų pasirodymų.

LB Ansaldi Rubin

Vienas įsimintiniausių krašto gynėjų Lygoje. Ginasi solidžiai ir įspūdingai žaidžia puolant. Vienas iš galingiausių ir pavojingiausių Rubin žaidėjų.

CB Marcano Rubin

Buvęs Villarreal ir Olympiacos gynėjas rado savo vietą Rusijoje. Žaidė puikų sezoną, buvo tikra uola gynyboje ir neabejotinai daug prisidėjo prie rusų klubo sėkmės.

CB Schaar Basel

Vienas iš šio sezono didžiausių atradimų. Neabejotinai turėjo pritraukti didesnių klubų dėmesį. Nors jam dar tik 21, kaip centro gynėjui, tikrai mažai, buvo itin solidus ir patikimas ginklas gynyboje.

RB Gonul Fenerbahce

Fenerbahce turėjo gerą sezoną Europoje, kaip ir vienas labiusiai patyrusių jų žaidėjų. Buvo labai patikimas ginklas gynyboje ir daug prisidėjo prie turkų sėkmės.

CM Natcho Rubin

Kai antras pagal rezultatyvumą komandos žaidėjas yra atraminis saugas, tai pasako daug. O šis saugas susitvarko ir su gynybinėmis užduotimis. Jeigu būtų truputį jaunesnis, neabejotinai pritrauktų didesnių klubų dėmesį.

CM Ramires Chelsea

Puikus griovėjas, atsigavęs po paskutinių sezonų, kuomet jam kliūdavo nemažai kritikos ir beje, pelnytos. Šį sezoną buvo tikras naujasis Essien - puikus aikštės vidurio generolas.

PM Candreva Lazio

Po ilgų klajonių rado vietą, kurioje atsiskleidė. Ypač gerai susiklostė europinis sezonas, kur šiemet jis buvo vienas ryškiausių kūrėjų ir tempė į priekį Lazio.

LW Moses Chelsea

Moses EPL liko Hazard šešėlyje, bet Europoje žaidė daug ir puikiai. Įsiminė savo aštrumu ir svarbiais įvarčiais ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose.

RW Mata Chelsea

Nors Europoje žaidė mažiau, bet buvo vienas geriausių, nesvarbu ar rungtynes pradėdavo nuo pirmų minučių. Daug kovojo, kad komanda iškovotų titulą.

CF Kozak Lazio

Tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju, nors sezonas Serie A klostėsi tragiškai. Europoje kas kita - buvo mirtinai pavojingas snaiperis.

Treneris Yakin Basel

Buvo puikus žaidėjas, panašu, kad treneris bus dar geresnis. Basel įspūdingai pasirodė Europoje, įveikė ne vieną grandą. Visa tai pasiekta po vasaros, kuomet išvyko nemažai lyderių. Įspūdinga.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą