2013 m. gegužės 27 d., pirmadienis

UEFA Čempionų lygos finalas. Bayern - Borussia 2:1

Įspūdžiai po turbūt gražiausio Čempionų lygos finalo bent jau per paskutinius 5 metus tokie:

1. Robben.



Sunku būtų surasti žmogų, kuriam šio titulo reikėjo labiau negu Robben. Prieš metus jis buvo linčiuojamas dėl to, kad sugadino visus reikalus finale prieš Chelsea. Nors jo karjera įspūdinga, savanaudžio vienakojo reputacijos atsikratyti jam nepavyko. Gandų, kad jo Miunchene gali nebelikti buvo paskutinius du sezonus buvo apsčiai. Šį sezoną jis tebuvo atsarginis, kone prastesnis už Shaqiri. Tačiau po Kroos traumos jis grįžo į starto sudėtį ir grįžo toks geras, koks galbūt dar nebuvo niekad. Nesavanaudiškas ir be proto darbštus. Jis žudė Barcą, jis nužudė ir Borussia. Lemtingas įvartis + rezultatyvus perdavimas, geresnio finalo būti negalėjo.

2. Mandzukic. Prieš sezoną buvo ilgšis, sužibėjęs Wolfsburg ir EURO 2012, visi tikėjo, kad tikrasis Super Mario yra Gomez. Dabar dėl to galima diskutuoti. Puikiai pritapo prie komandos ir sužaidė puikų sezoną. Šeštadienį turėjo galybę puikių progų, viena iš jų virto įvarčiu. Galėjo būti ir daugiau tikslių smūgių, bet Dortmundo GK žaidė kaip iš kitos planetos.

3. Ribery. Nors šeštadienį liko Robben šešėlyje, bet savo krašte atliko ne mažiau darbo ir kūrė progas visas 90 minučių. Fenomenaliai atidavė puikų perdavimą Robben, kuris virto lemtingu įvarčiu. Aš būtent Bayern Napoleoną rinkčiau geriausiu Bayern sezono žaidėju.

4. Gundogan. Net jeigu ne jis būtų įmušęs tą baudinį, vis tiek Gundogan buvo ryškiausia Dortmundo figūra šalia vartininko. Sugebėjo užmegzti praktiškai lygiavertę kovą aikštės viduryje su Bayern galinga saugų linija, įspūdingai sužaidė rungtynių pradžia, kuomet Borussia kontroliavo žaidimą. Atliko be proto daug darbo.

5. Requiem. Dortmundui. Per paskutnius metus žlugo galybė išskirtinių komandų - AVB laikų Porto, čempioniškas Lille, fantastišką HCl rūgšties trejetą turėjęs Napoli, po įspūdingų sezonų neišvengdavo praradimų. Arba komanda subyrėdavo iš vidaus - kaip Bielsos Athletic, kai Martinez ir Llorente panoro išvykti. Borussia iki šiol atsilaikė. Išvyko Sahin, Kagawa, o jie liko galingi. Dabar gali būti liūdniau - Lewandowski ir Gotze turbūt pakeliui į Miuncheną (Gotze tikrai), Reus, Hummels, Gundogan susilaukia neįtikėtino turtingiausių klubų dėmesio. Nemanau, kad visi trys irgi išvyks, bet gali būti, kad praradimai bus tokie, jog Borussia iš esmės taps nauja komanda. Rezervai? Jų nedaug, bet Sahin tikrai gali būti toks geras, koks buvo prieš perėjimą į Real. Belieka dėti visas viltis į Klopp - galbūt jis įtikins lyderius likti arba ir toliau fantastiškai darbuosis pigiai gaudamas įspūdingus talentus, kurių kiti neįvertina.

Geltonsnapis Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą