2013 m. birželio 3 d., pirmadienis

Serie A apžvalga po sezono



Serija toliau tęsiasi. Šiandien - Italija.



Simbolinė sudėtis

GK Brkič Udinese

Atrodė, kad kai Handanovič paliko Udinese, jiems bus sunku rasti tokio lygio vartininką. Tačiau po nuomos Sienoje grįžęs Brkič greitai įrodė, kad yra vienas geresnių vartininkų Lygoje, o darbo šį sezoną turėjo nemažai.

CB Rodriguez Fiorentina

Fiorentina sumaniai pasinaudojo tuo, kad galingą sudėtį turėjęs Villarreal sensacingai iškrito į Segundą. Gonzalo naujame klube žibėjo ryškiai, sužaidė vieną geresnių sezonų karjeroje ir įmušė netgi 6 įvarčius, kas centro gynėjui tikrai yra daug.

CB Barzagli Juventus

Nors titulas iškovotas sąlyginai nesunkiai, bet Andrea tikrai darbo turėjo. Chiellini nemažą dalį sezono praleido dėl traumų, todėl Barzagli vaidmuo buvo dar svarbesnis. Sužaidė puikų sezoną, ne itin įspūdingai atrodė tik Europoje.

CB Cannavaro Napoli

Kai Fabio Cannavaro paliko futbolą, visi galvojo, kad ši pavardė ilgam išėjo į užmarštį. Nieko panašaus - tarkime šis Paolo sezonas tikrai gėdos nepadarytų ir vyresnėliui. Ir visa tai Napoli, kuriems numeris 1, 2, 3 ir turbūt 999 yra puolimas.

LW Totti Roma

Negalėjau šios legendos neįtraukti. Žaidė taip, lyg būtų gerais porą dešimtmečių jaunesnis. Komandai sezonas buvo sunkus, bet pasibaigė optimistine gaida, jei neskaičiuotume nenusisekusio Taurės finalo - komanda pateko į 6-uką. Jeigu ne Totti stabilumas, ypač dar Zeman laikais, tai Roma būtų gal net žemiau už Inter.

DMC Vidal Juventus

Sužaidė nuostabų sezoną. Puikus griovėjas, nuostabus kūrėjas ir rezultatyviausias komandos žaidėjas. Tiesiog neįtikėtinas pasirodymas.

CM Pirlo Juventus (foto)

Išliko kertinis čempionų žaidėjas. Nors metų našta jautėsi labiau nei pernai, galbūt todėl, kad vasarą vyko EURO 2012, bet išliko svarbiausiu žaidėju ir turbūt vis dar geriausiu pasaulio kuriančiu saugu.

CM Hamšik Napoli

Išvykus Lavezzi, jo svarba komandai dar išaugo. Žaidė ne vienoje pozicijoje, buvo itin kūrybingas ir gana rezultatyvus.

RW Lamela Roma

Totti priešingybė kitame Romos atakų krašte - jaunas žaidėjas, be kurio Roma taip pat būtų pasiekusi daug mažiau. Jeigu liks komandoje ilgiau, galbūt taps nauju Totti.

CF Cavani Napoli

Rezultatyviausias Serie A žaidėjas. Gaivališkas Napoli puolimas buvo jam tobula sistema. Dabar rinkoje itin medžiojamas urugvajietis turės įrodyti, kad moka mušti įvarčius ne tik futbolą romantiką propaguojančiuose klubuose.

CF Jovetič Fiorentina

Dėl jo šurmulys ne ką mažesnis. Nors antra sezono pusė ir nebuvo tokia įspūdinga, bet jis buvo kertinis savo komandos žaidėjas. Be jo įvarčių Fiorentina nebūtų taip staigiai iškilusi į ketvertuką po nesėkmingų sezonų serijos.

Treneris Montella Fiorentina

Romoje jis buvo komandos legenda, bet kaip treneris atrodė itin prastai. Kalbėta, kad tiesiog psichologiškai per sudėtinga šaukti ant Totti ir kelių kitų draugelių. Florencijoje istorija puiki. Vasarą daug neblogų transferų, bet daug ir klaustukų. Tačiau komanda pradėjo žaisti puikų futbolą ir visai nedaug trūko, kad būtų patekę į Čempionų lygą. 

Šaunuoliai Fiorentina (žiūrėti panegiriką Montellai)

Nevykėliai Palermo

Zamparini prisižaidė. Pinigų jam netrūksta, jis jų puikai užsidirbavo pirkdamas ir parduodamas jaunus talentus. Tačiau po Pastore pardavimo neatsirado tokio lygio talentų, kurie komandą palaikytų tame pačiame lygyje ar bent jau kuriuos būtų galima parduoti už didelius pinigus. Todėl teks pažaisti Serie B.

Geltonsnapis Facebook'e




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą