2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

UEFA Europos lygos aštuntfinalių prognozės

Pirmasis Europos lygos atkrentamasis etapas pažėrė visai nemažai staigmenų, turėtų būti įdomu ir toliau. Pirmiausiai laukia aštuntfinaliai.



Viktoria Plzen - Fenerbahce

Favorito nusprendžiau neišskirti. Abi komandos demonstruoja nuostabią formą, abu klubai negali mesti iš akiračio reikalų vietiniuose frontuose, nes ten viskas klostosi puikiai. Aišku, turkai turi daugiau tarptautinės patirties, bet po to, kaip čekai talžė Napoli, jų nurašyti nebegalima. Laukia įspūdingas mūšis, nors turbūt daug kas jo nevertins vien todėl, kad šie klubai nevertinami kaip elitiniai. 

Benfica - Bordeaux

Portugalams pasisekė. Dabartinės apgailėtinos formos Bordeaux labai rimtai priešintis negalės. Jie išvargo pergalę prieš vieną didžiųjų šio sezono Europos futbolo nusivylimų - Kijevo Dinamo, bet Benfica per gera, kad leistų prancūzų žygiui tęstis. Portugalų forma puiki ir jie turėtų nesunkiai įrodyti savo pranašumą.

Anzhi - Newcastle United

Dar viena labai įdomi pora. Anzhi (foto - Traore) nors po žiemos pertraukos kol kas nėra tokia komanda, kuri verstų iš koto savo žaidimu, bet pirmą barjerą įveikė ir dabar išsipildys tai, apie ką turbūt nesvajota prieš 22 metus, kai atsirado šis futbolo darinys - kova su legendiniu Newcastle dėl patekimo į 8-uką antrame pajėgiausiame europiniame turnyre. Newcastle kovai pasiruošęs - po transferų lango komanda pasigavo gerą formą ir demonstruoja neblogą futbolą. Tačiau daug kas priklausys nuo noro nugalėti, lieka prie savo teorijos, kad britų uždaviniai sezono pabaigai yra neeuropiniai, o rusai tikrai trokšta pasirodyti visai Europai.

Stuttgart - Lazio

Lazio ir toliau turės kapotis su vokiečiais. Lengviau negu su Mgladbach nebus, bet turbūt pirmiausiai dėl vidinių priežasčių. Lazio rimtai pametė savo formą ir dabar jiems be proto rimti varžovai yra net ir Siena. Stuttgart situacija taip pat neįspūdinga - antras Bundeslygos dešimtukas nėra tas rezultatas, kurio ši komanda verta. Kita vertus, aišku viena, kad šis sezonas vokiečiams jau praktiškai palaidotas, lieka Europa ir Taurės. Lazio turbūt būtų nieko prieš iškristi dabar ir kapotis dėl galimybių po ilgokos pertraukos žaisti ne be Teletabių, o Čempionų lygoje. Todėl ši lygtis sudėtinga.

Spurs - Inter

Spurs šį sezoną labai galingi ir aišku, bandys grįžti į Čempionų lygą ir pasikapoti Europoje. Inter padėtis panaši - tokia komanda nenori leisti sau žaisti kur nors kitur, o ne Čempionų lygoje. Abiejų komandų padėtis siekiant savo tikslų nėra užtikrinta, tačiau dėl to tikėtis, kad abi nurašys galimybes kautis dėl trofėjaus Europoje, naivu. Bale ir Co šiuo metu tikrai yra puikios formos ir būtent todėl jų šansai didesni, nors dvikovų su Inter laikotarpiu reiks kautis ir su Arsenal bei Liverpool. Inter kaip tik atrodo silpnokai ir jėgų kautis keliais frontais turbūt turi mažiau.

Levante - Rubin

Rubin po žiemos pertraukos nelabai turi galimybę kuo nors džiaugtis, išskyrus tuo, kad išmetė Atletico. Prieš tai vykusiose draugiškų rungtynėse komanda atrodydavo labai silpnai. Tačiau tai turbūt ženklas, kad Rubin kyla rimtai. O Levante nėra kažkoks turbo galingas varžovas, nors ir žiauriai netikėtai išmetė labai gerą sezoną žaidžiantį Olympiacos. Taigi, Rubin lengva nebus, bet sudoroti antrą ispanų klubų iš eilės turbūt pavyks. 

Basel - Zenit

Zenit išmetė Liverpool - galima vertinti, kaip įspūdingą pasiekimą, bet Liverpool tikrai nebuvo užsmaugtas ir netgi būtų per drąsu sakyti, kad Zenit šioje serijoje buvo tikrai geresnė komanda. Dabar Basel, iš pažiūros silpnesnė komanda, tačiau nestabiliai atrodančiam Zenit, tai bus rimtas ir pavojingas varžovas. Basel forma puiki, išmestas tikrai šį sezoną labai stiprus Dnipro klubas, tad ir kiti slavai gali kristi po kojomis. Ką daryti su favoritais, Basel žino. SAF gali irgi papasakoti, jeigu Spalletti atmintis trumpa.  

Steaua - Chelsea

Chelsea  vos neprisižaidė su Sparta, dabar varžovai gerokai rimtesni. Rumunai išmetė Ajax, ką man pavyko prognozuoti ir atrodo, kad nėra nusiteikę juokauti. Tačiau Chelsea yra Chelsea ir tikėtis, kad jie kris jau dabar, turbūt naivoka. Dabar komandos forma yra visai padori, gal net būtų galima sakyti, kad gera, jeigu nežinotume, kaip jie gali žaisti. Todėl peržengti rumunų barjerą Chelsea turėtų.

Geltonsnapis Facebook'e 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą