2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

UEFA Europos lyga. 1/16 finalo prognozės

Taigi, reikia pratęsti pradėtus darbus, kol socialdemokratai neperėmė mano blogo, taigi, šiandien vėl apie futbolo Eurolygą.



Napoli - Viktoria Plzen

Apie pomėgį ieškoti sensacijų jau rašiau. Čia jos gal ir nebus, bet kova turėtų būti gana rimta ir įdomi. Čekai paskutiniu metu stabiliai žvejoja europinę patirtį ir aišku nebus nusiteikę jau kristi. Jie gali koncentruotis tik į Europą - dėl to nukeltas net vienas mačas. Bet Napoli forma puiki ir ambicijos didelės, todėl čekams lengva nebus.

Rubin - Atletico

Atletico didelių problemų neturės. Kol kas panašu, kad šis sezonas gali būti išskirtinis tuo, kad šviečiasi nuostabi galimybė laimėti sidabrą namuose ir ką nors nuveikti Europoje. Aišku, tokie tikslai kartais vienas kitam stipriai trukdo, bet Rubin turėtų būti padėtas į vietą be didelių pastangų. Prieš žiemos pertrauką jie atrodė tragiškai ir nepanašu, kad draugiški mačai ką nors pakeitė. Jiems kaip tik būtų naudingiau anksti kristi Europoje ir gelbėtis Rusijoje. 

Inter - Cluj

Paskutiniu metu Inter atrodo gerokai išsiderinęs ir nors lažybininkai aišku jiems prognozuoja didingesnius dalykus nei rumunams, ši pora klausimų kelia. Jeigu Inter atrodys taip beviltiškai, kaip po Kalėdų Italijoje, tai gali kristi. Varžovai nors formą palaikė draugiškuose mačuose, ten lyg ir atrodė gana gerai. Europinės patirties yra, galima kibti į atlapus ir bandyti kurti sensaciją. Reikšminga ir tai, kad antrasis susitikimas vyks Kluže. Ir apskritai Inter turėtų būti svarbiau stabilizuoti žaidimą namie.

Newcastle - Metalist

Gal atrodo, kad mano prognozė keistoka, bet man taip neatrodo. Nelabai tikiu, kad Newcastle tikrai abu mačus žais stipriausia sudėtimi. Žymiai svarbiau jiems bus išlipti iš gana gėdingos 15 vietos EPL į pirmą dešimtuką. Pirmi žingsniai neblogi, bet dar neaišku, ar tai jau tikras kilimas. Ukrainiečių padėtis paprastesnė - sezonas klostosi ramiai, bet gerai, aišku, trūksta rungtynių patirties po žiemos pertraukos, bet jie turi visas galimybes laimėti. 

Stuttgart - Genk

Dar viena pora, kurios nugalėtojas itin neaiškus. Abi komandos paskutiniu metu nedemonstruoja geros formos. Vokiečiai netgi murkdosi antrame dešimtuke, patyrė nuostolių per transferų langą, po Bundeslygos restarto pralaimėjo viską. Genk tolokai nuo lyderių Belgijoje ir paskutiniu metu forma gana vidutiniška. Varžovai lygūs, tad daug ką lems namų pranašumas, kurį turės belgai. 

Dnipro - Basel

Šioje poroje Dnipro daug problemų neturės, kaip tik - turės progą pratęsti įspūdingą sezoną. Kol kas jie Ukrainoje lenkia Dinamo. Komandą menkai išbalansavo žiemos pertrauka - rezultatai draugiškose rungtynėse puikūs. Basel šį sezoną taip pat žaidžia gana neblogai, tačiau ukrainiečių sudėtis atrodo pajėgesnė ir pasiruošusi nuveikti daugiau. Todėl gana legendinio Murato Yakino auklėtinai turėtų kristi. 

Mgladbach - Lazio

Laukia įdomi kova. Lazio paskutiniu metu nėra itin geros formos, kamuoja traumos. Tačiau net ir toks problemų turintis klubas išmetė iš Italijos taurės Juventus. Mgladbach situacija atvirkštinė - forma kyla ir komanda artėja prie europinių vietų ir turbūt dėl jų rimtai kaposis. Tačiau vien todėl tvirčiau atrodo Lazio, nes jie šiuo metu, kad ir nesaugiai, bet 3 vietoje. Vokiečiams trūksta ir daugiau panašaus lygio rungtynių patirties. 

Spurs - OL

Šitoje prognozių porcijoje turbūt ši pora bus pati įdomiausia. Ne tiek dėl to, kad bus daug intrigos, bet dėl futbolo lygio, kokį žada šių komandų meistriškumas. Spurs rezultatus prognozuoti sunku, nes tai klubas, kuris laikosi tradicijos niekinti Europos lygą. Na, nebent norima pasišaipyti iš Chelsea, kurie netikėtai turėjo trauktis iš Čempionų lygos. Šiaip abiejų komandų demonstruojamos formos iš koto šiuo metu neverčia. Spurs paskutiniu metu išsiskyrė galybe lygiųjų, jų tvarkaraštis patogesnis už varžovų. Tačiau šios komandos pagrindinis sezono tikslas - 4-ukas, taigi, visiškai realu, kad Europos lygoje dalis lyderių ilsėsis. OL (foto - Gomis) nugalėti tikriausiai norės labiau. Jie turės ir namų pranašumą. Kita vertus, situacija panaši tuo, kad pagrindinės mintys vis tiek namie - norisi kapotis su PSG ir Marseille. Taigi, bus tikrai įdomu. Beje, prieš savo buvusį klubą žais ne tik Čech, bet ir kitas puikus vartininkas - Lloris. 

Geltonsnapis Politologas Facebook'e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą